|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule?
26.2.2015 21:26:46   
Kerensa
Zdi se mi, da na to gledaš z drugega (oz. drugačnega) vidika, kakor jaz.

Ti vse vidiš izključno skozi finance. To sklepam po tem, ker si napisala, "da se mi splača". Zame ima beseda "splača" več pomenov in eden od njih je tudi tisti, kateri je trenutno dejansko resničen. Da se mi ne splača iti v službo, ker bi izgubila veliko večino tistega, kar imam sedaj - nematerialnega (nekaj od tega, kaj je to, sem napisala zgoraj).

S finančnega vidika imaš prav edino pri tem, da se mi ne splača iti v službo za minimalno plačo. Ampak glede na to, da bi morala fejst pomisliti, kdaj sem sploh nazadnje delala za minimalca (v 20-ih letih dela), je ta vidik zame zanemarljiv.

Na račun koga? Na račun plače mojega g. Moža. To pa res ni nikakršna skrivnost.

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 751
26.2.2015 21:27:11   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Pri nas hodiva oba v službo. Vsak dan se kuha, ko otroci zbolevajo izmenično skrbiva zanje, logistiko sva primorana imet takšno, da pridemo čez dan skozi tako, da se nam ne zmeša. Misliš, da je tvoja kolegica potuhtala svetovno rešitev?? Ne ni! Vsak starši, ki imajo službo in po več otrok sanjajo o tem , da bi lahko živeli tako kot se je kao spomnila tvoja kolegica. Pa žal tako ne gre. Ne izide se tako elegantno finančno kot ti opisuješ. Če je tvoja kolegica , ki je sedaj doma brez službe na zgubi le za 100 evrov, potem je imela plače manj kot minimalo. Ob taki bi tudi jaz ostala doma. Podobno kot je to storila Kerensa. Žal pa ob izobrazbi in službi ki jo imamo v večini ta razlika ni 100 evrov. Ta razlika je krepko večja in se v družinskem proračunu krepko pozna in manjka. Manjka tako zelo, da se brez nje ne da živeti. Tako zelo, da ne moreš ostati doma, ker si to ne moreš privoščiti. Tvoja kolegica ni genij. Tvoja kolegica je srečnica. Zakaj? Ker ima ( če je le 100 evrov več zaslužila ko je hodila v službo kot ima sedaj) vrtec zastonj. Ker bodo imeli njeni otroci še marsikaj zastonj...itd. Dočim, če bi ostala jaz ali moj mož doma- tega ne bi imeli.
Tvoja kolegica ni naredila posebne inovativne kalkulacije. Tvoja kolegica je izkoristila situacijo in ostala doma,tako kot mnogo drugih ker ve , da se ji tako najbolj izplača. Ker ve da bo večino njenih stroškov krila država oz. mi ki hodimo ob treh otrocih v službo.
Stara zgodba s katero se jaz ne bi hvalila.

Hvalila se ne bi.....situacijo pa bi prav tako izkoristila......user posted image

p.s.: pa da ne bi slučajno spet skočila v luft in me obtožila, da sem spet nekaj vzela iz konteksta in po svoje interpretirala......ker sem samo poboldala tvoje besede, ki so se mi zdele zanimive in nekoliko kontradiktorne.....user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 752
26.2.2015 21:27:30   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

In sem od vedno bila navajena preživet z malo (oz. kot bi rekel bivši, da porabim toliko kot fajercajg:D), pa mi zato ni bilo nikoli hudo. Kar je zame dobro;).

Ljudje smo zelo različni in hvalabogu, da se vsi sami ne pehajo za vzorcem služba, štalca, kravca.

Kolegica je ostala brez službe po prvi porodniški in ker ni bodoči Van Gogh, je naredila zelo enostavno kalkulacijo. Rodila še enega otroka, ostala doma toliko, da so otroci preživeli glavnino otroških bolezni in se navadili na vrtec.
Zakaj bi hodila v službo in mučila celo družino z bolniškami in vso logistiko, ko pride zraven zato, da bo na koncu imela pod črto 100€ več. Tako je bila lepo doma, pa vsak dan je bilo skuhano v domačem loncu namesto v menzah, in nihče ni bil živčen zaradi raznih odhodov, bolezni in cele logistike. Ko je to obdobje minilo, se je pa intenzivno kar se da lotila iskanja službe

Kakovost življenja pri nas je še vedno dobra in če nimaš visokoletečih ciljev (ala tehnika,ki je vedno korak pred sosedi, dopusti ne vem kje), lahko tudi s povprečnimi dohodki zadovoljno živiš. Kako na to glede mož ali žena? Ja ne vem, menda se ni poročil z mano zaradi moje plačilne liste user posted image .

Pri nas hodiva oba v službo. Vsak dan se kuha, ko otroci zbolevajo izmenično skrbiva zanje, logistiko sva primorana imet takšno, da pridemo čez dan skozi tako, da se nam ne zmeša. Misliš, da je tvoja kolegica potuhtala svetovno rešitev?? Ne ni! Vsak starši, ki imajo službo in po več otrok sanjajo o tem , da bi lahko živeli tako kot se je kao spomnila tvoja kolegica. Pa žal tako ne gre. Ne izide se tako elegantno finančno kot ti opisuješ. Če je tvoja kolegica , ki je sedaj doma brez službe na zgubi le za 100 evrov, potem je imela plače manj kot minimalo. Ob taki bi tudi jaz ostala doma. Podobno kot je to storila Kerensa. Žal pa ob izobrazbi in službi ki jo imamo v večini ta razlika ni 100 evrov. Ta razlika je krepko večja in se v družinskem proračunu krepko pozna in manjka. Manjka tako zelo, da se brez nje ne da živeti. Tako zelo, da ne moreš ostati doma, ker si to ne moreš privoščiti. Tvoja kolegica ni genij. Tvoja kolegica je srečnica. Zakaj? Ker ima ( če je le 100 evrov več zaslužila ko je hodila v službo kot ima sedaj) vrtec zastonj. Ker bodo imeli njeni otroci še marsikaj zastonj...itd. Dočim, če bi ostala jaz ali moj mož doma- tega ne bi imeli.
Tvoja kolegica ni naredila posebne inovativne kalkulacije. Tvoja kolegica je izkoristila situacijo in ostala doma,tako kot mnogo drugih ker ve , da se ji tako najbolj izplača. Ker ve da bo večino njenih stroškov krila država oz. mi ki hodimo ob treh otrocih v službo.

Mogoče se pa ti nehaš s svojimi bedastočami user posted image .

Pa beri, če se že imaš za polno pisno (a žal nisi, niti približno).

Bila je doma, potem je pa...ma preberi, šus babji.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 753
26.2.2015 21:30:04   
LuLu

šus babji.

user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 754
26.2.2015 21:31:06   
Kerensa
Kvačkam.
In #štrikam#.

Tole je pa meni nekam znano... iz dobrih, starih časov Ringaraje... "Stanislava", se motim?

Neposredna povezava do sporočila: 755
26.2.2015 21:35:47   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Eno vprašanje, Patrino... pa ne razumi ga kot provokacijo, ker z moje strani ni tako mišljen.

A imaš ti o gospodinjah oz. o tistem partnerju/partnerki, ki je doma in brez dohodka, takšno mnenje morda zato, ker si (mogoče celo podzavestno) sama želiš, da bi bila lahko doma in bi te nekdo finančno vzdrževal, pa to pri tebi ni izvedljivo, ker npr. mož nima dovolj financ za to al' pa mogoče tega sploh noče?

Kerenska , če bi prebrala primer o katerem sem govorila, bi videla, da ne govorim o gospodinjah, ki doma skrbijo z gospodinjstvo in podpirajo vsaj tri vogale, čeprav ne hodijo v službo. Govorila sem prav o dotičnem primeru, kjer je človek hodil v službo 2 leti in ni domov prinesel nobenega denarja. Ženska je hodila v službo igrala gospodinjo , financirala vse in še verjetno kaj zraven.
Tu se ne govori o tem, da je eden sporazumno doma eden pa hodi v šolo. Tega je ogromno in to se mi zdi čisto normalno, če si družina to lahko privošči.Zgornji primer je primer dveh ki hodita v službo. En hodi 2 leti gledat na uro en pa služi in preživlja družino. Vidiš razliko?

Drugače pa- Ja , določen čas ( ko so bili otroci še mlajši) bi prav rada ostajala doma, vendar si tega finančno nismo mogli privoščiti. Ker imam svojo službo rada in ker so otroci že kar zrasli, sedaj ne čutim več posebne nostalgije po tem.
Mislim, da ni matere, ki bi bila rada s svojimi otroci čim več, ki si ne bi elela nekaj časa ostati doma kot gospodinja. To je dejstvo.
In ponavlja- o gospodinjah, ki se posvečajo svojim otrokom, skrbijo za dom in družino itd imam resnično lepo mnenje, ker je to služba , ki se nikoli ne preneha. Obratno nisem nikoli trdila.Vendar kot sem že rekla- zgoraj ni tekla debata o tem. In gospodinje in primer zgoraj sta svetlobna leta narazen. Preberi si.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 756
26.2.2015 21:38:26   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

In sem od vedno bila navajena preživet z malo (oz. kot bi rekel bivši, da porabim toliko kot fajercajg:D), pa mi zato ni bilo nikoli hudo. Kar je zame dobro;).

Ljudje smo zelo različni in hvalabogu, da se vsi sami ne pehajo za vzorcem služba, štalca, kravca.

Kolegica je ostala brez službe po prvi porodniški in ker ni bodoči Van Gogh, je naredila zelo enostavno kalkulacijo. Rodila še enega otroka, ostala doma toliko, da so otroci preživeli glavnino otroških bolezni in se navadili na vrtec.
Zakaj bi hodila v službo in mučila celo družino z bolniškami in vso logistiko, ko pride zraven zato, da bo na koncu imela pod črto 100€ več. Tako je bila lepo doma, pa vsak dan je bilo skuhano v domačem loncu namesto v menzah, in nihče ni bil živčen zaradi raznih odhodov, bolezni in cele logistike. Ko je to obdobje minilo, se je pa intenzivno kar se da lotila iskanja službe

Kakovost življenja pri nas je še vedno dobra in če nimaš visokoletečih ciljev (ala tehnika,ki je vedno korak pred sosedi, dopusti ne vem kje), lahko tudi s povprečnimi dohodki zadovoljno živiš. Kako na to glede mož ali žena? Ja ne vem, menda se ni poročil z mano zaradi moje plačilne liste user posted image .

Mogoče se pa ti nehaš s svojimi bedastočami user posted image .

Pa beri, če se že imaš za polno pisno (a žal nisi, niti približno).

Bila je doma, potem je pa...ma preberi, šus babji.

Šus babji?? Iz kje si pa ti prilezna Stana? Kristus- kakšen podenuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 757
26.2.2015 21:40:07   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Hvalila se ne bi.....situacijo pa bi prav tako izkoristila......user posted image

p.s.: pa da ne bi slučajno spet skočila v luft in me obtožila, da sem spet nekaj vzela iz konteksta in po svoje interpretirala......ker sem samo poboldala tvoje besede, ki so se mi zdele zanimive in nekoliko kontradiktorne.....user posted image

Ja bi- ne rečem, da ne bi- se pa definitivno ne bi s tem hvalila in dajala drugim za vzor.Neke meje so pa vendarle.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 758
26.2.2015 21:40:24   
Stanislava_
Ja, tako se obnašaš, kot zahojena baba.

Jaz sem pa s kmetov - saj to se ve.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 759
26.2.2015 21:41:05   
Kerensa
Kerenska , če bi prebrala primer o katerem sem govorila

Sem ga prebrala.

Tako v original zapisu od Ronje, kakor tudi v tvojih komentarjih.

Govorila sem prav o dotičnem primeru, kjer je človek hodil v službo 2 leti in ni domov prinesel nobenega denarja. Ženska je hodila v službo igrala gospodinjo , financirala vse in še verjetno kaj zraven.

Se pravi, da je človek, ki upa na boljše čase, parazit?

Ker prav ta človek, katerega si ti komentirala, je potem, po dveh letih, dobil plačano vse za nazaj (sklepam, da si to prebrala). Torej je dobesedno čez noč prišla k hiši kar zajetna vsota denarja.

Je bil kljub temu zajedalski parazit al' se je z debelo kuverto odkupil "ubogi ženi"? user posted image

Tu se ne govori o tem, da je eden sporazumno doma eden pa hodi v šolo. Tega je ogromno in to se mi zdi čisto normalno, če si družina to lahko privošči.Zgornji primer je primer dveh ki hodita v službo. En hodi 2 leti gledat na uro en pa služi in preživlja družino. Vidiš razliko?

Tisti gospod, ki je 2 leti hodil "gledat na uro", je to "gledanje na uro" dobil plačano. Sicer pozno, ampak dobil ga pa je.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 760
26.2.2015 21:41:08   
Stanislava_

Ja bi- ne rečem, da ne bi- se pa definitivno ne bi s tem hvalila in dajala drugim za vzor.Neke meje so pa vendarle.

Ti mej nimaš.
Drugim jih pa ne postavljaj, ker jih nimaš s čim.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 761
26.2.2015 21:54:29   
patrino

Sem ga prebrala.

Govorila sem prav o dotičnem primeru, kjer je človek hodil v službo 2 leti in ni domov prinesel nobenega denarja. Ženska je hodila v službo igrala gospodinjo , financirala vse in še verjetno kaj zraven.

Ker prav ta človek, katerega si ti komentirala, je potem, po dveh letih, dobil plačano vse za nazaj (sklepam, da si to prebrala). Torej je dobesedno čez noč prišla k hiši kar zajetna vsota denarja.

Je bil kljub temu zajedalski parazit al' se je z debelo kuverto odkupil "ubogi ženi"? user posted image

Tisti gospod, ki je 2 leti hodil "gledat na uro", je to "gledanje na uro" dobil plačano. Sicer pozno, ampak dobil ga pa je.

A se ti zavedaš kako dolga doba je 2 leti. Kaj vse je potrebno v teh dveh letih plačati in kar ne more čakati na to, ker ati upa na boljše čase in da bo nekoč vse dobil povrjeno. Ne gre to tako. V teh dveh letih je potrebno nekako preživet. Ronja sicer pravi, da niso občutili pomanjkanja , ker so imeli prihranjeno in verjamem, da bi se njen oče v drugačni situaciji prej začel ozirati za drugo službo. Vendar kakor že je- dve leti čakati brez denarja in brez iskanja druge službe, da ti potem to vrnejo za dve leti nazaj- ja to je zame parazitiranje celotne dužine. Zame. Za nekoga je pa to Donkihotska gesta.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 762
26.2.2015 21:59:06   
patrino

Zdi se mi, da na to gledaš z drugega (oz. drugačnega) vidika, kakor jaz.

Ti vse vidiš izključno skozi finance. To sklepam po tem, ker si napisala, "da se mi splača". Zame ima beseda "splača" več pomenov in eden od njih je tudi tisti, kateri je trenutno dejansko resničen. Da se mi ne splača iti v službo, ker bi izgubila veliko večino tistega, kar imam sedaj - nematerialnega (nekaj od tega, kaj je to, sem napisala zgoraj).

S finančnega vidika imaš prav edino pri tem, da se mi ne splača iti v službo za minimalno plačo. Ampak glede na to, da bi morala fejst pomisliti, kdaj sem sploh nazadnje delala za minimalca (v 20-ih letih dela), je ta vidik zame zanemarljiv.

Na račun koga? Na račun plače mojega g. Moža. To pa res ni nikakršna skrivnost.

Pri tem, da si doma , ker se ti izplača, se opiram v bistvu na podobne izjave, kot je tale tvoja:

Jaz sicer nisem ostala brez službe, temveč sem jo pustila, ampak žal mi ni pa niti malo. Veliko prepozno sem namreč skalkulirala, koliko sem, s finančnega vidika, od službe dejansko imela. Vsako delo je spoštovano (dokler je legalno), ampak da grem pa delat za manj, kakor pa imam, ko sedim doma (in ne, ne prejemam socialne podpore - ima g. Mož previsoko plačo za to) - ne, tako neumna pa nisem.

Iz tega sklepam, da je bila tvoja plača zelo nizka in da se ti je pač zaradi tega v prvi vrsti izplačao ostati doma.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 763
26.2.2015 21:59:09   
Stanislava_

Sem ga prebrala.

A se ti zavedaš kako dolga doba je 2 leti. Kaj vse je potrebno v teh dveh letih plačati in kar ne more čakati na to, ker ati upa na boljše čase in da bo nekoč vse dobil povrjeno. Ne gre to tako. V teh dveh letih je potrebno nekako preživet. Ronja sicer pravi, da niso občutili pomanjkanja , ker so imeli prihranjeno in verjamem, da bi se njen oče v drugačni situaciji prej začel ozirati za drugo službo. Vendar kakor že je- dve leti čakati brez denarja in brez iskanja druge službe, da ti potem to vrnejo za dve leti nazaj- ja to je zame parazitiranje celotne dužine. Zame. Za nekoga je pa to Donkihotska gesta.

Zate.
Niso vsi ljudje tako požrtni, da nekaj časa s svojo družino ne bi zmogli živeti s samo enim dohodkom.

Da se vrnem na kmete (takim šusom kot si ti to komot trikrat povem). Moji babici nista nikoli hodili v službo (sta imeli obe krasne može, med dugim), svojim otrokom pa ni da ni, da niso dali starši (zemlje,vedno pomoč pri stanovanjih in hišah). Pač niso bili požrtni. Zdaj pa že nehaj nažirat,ker nimaš pojma.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 764
26.2.2015 22:00:16   
Kerensa
A se ti zavedaš kako dolga doba je 2 leti.

Se. Zelo dobro.

Ker sem 10 let živela v takih razmerah, kakršnih dandanes verjetno še sovražniku ne bi privoščila.

Kar se pa Ronjinega očeta tiče, pa moje mnenje ostaja enako. Da ni bil nikakršen parazit, saj je svoje delo dobil plačano.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 765
26.2.2015 22:02:10   
patrino

Sem ga prebrala.

Zate.
Niso vsi ljudje tako požrtni, da nekaj časa s svojo družino ne bi zmogli živeti s samo enim dohodkom.

Da se vrnem na kmete (takim šusom kot si ti to komot trikrat povem). Moji babici nista nikoli hodili v službo (sta imeli obe krasne može, med dugim), svojim otrokom pa ni da ni, da niso dali starši (zemlje,vedno pomoč pri stanovanjih in hišah). Pač niso bili požrtni. Zdaj pa že nehaj nažirat,ker nimaš pojma.

Stana- samo nekaj bom rekla- če se mi ne spelješ s hrbta s takšnim nizkotni govorjenje, te bom prijavila moderatorjem. Kristus ženska- ti si pa res za na ketno.

Neposredna povezava do sporočila: 766
26.2.2015 22:04:05   
patrino

Se. Zelo dobro.

Ker sem 10 let živela v takih razmerah, kakršnih dandanes verjetno še sovražniku ne bi privoščila.

Kar se pa Ronjinega očeta tiče, pa moje mnenje ostaja enako. Da ni bil nikakršen parazit, saj je svoje delo dobil plačano.

Ja po dveh letih. Otroci pa so morali tudi v teh dveh letih jesti. Se ti ne zdi?

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 767
26.2.2015 22:05:58   
Kerensa
Pri tem, da si doma , ker se ti izplača, se opiram v bistvu na podobne izjave, kot je tale tvoja:

Jaz sicer nisem ostala brez službe, temveč sem jo pustila, ampak žal mi ni pa niti malo. Veliko prepozno sem namreč skalkulirala, koliko sem, s finančnega vidika, od službe dejansko imela. Vsako delo je spoštovano (dokler je legalno), ampak da grem pa delat za manj, kakor pa imam, ko sedim doma (in ne, ne prejemam socialne podpore - ima g. Mož previsoko plačo za to) - ne, tako neumna pa nisem.

Iz tega sklepam, da je bila tvoja plača zelo nizka in da se ti je pač zaradi tega v prvi vrsti izplačao ostati doma.

Citat je pravilen, tvoja razlaga tega, kar sem napisala, pa napačna. In samo zato, ker, kakor sem ti že prej napisala, na vse gledaš s finančnega vidika.

Če se ti potrudim tiste moje besede razložiti tako, da boš razumela njihov dejanski pomen...

To, kar imam sedaj, ko nisem zaposlena, je zame osebno več vredno, kakor pa je bila moja plača. To ne pomeni, da je bila moja plača majhna, ampak pomeni samo to, kar sem napisala - da se mi vrednost tega, kar imam sedaj, zdi večja od tistega, čemur se reče plača.

Ker pa tistega posta o primerjavi moje plače nisi prebrala, pa z lahkoto ponovim, da ne boš iskala... Ko smo imeli še tolarje, je bila minimalna plača 60.000 SIT... jaz sem takrat zaslužila 200.000 SIT plus dodatke... razmerje se je malce spremenilo (meni v škodo), ko smo dobili eure, ampak še vedno sem zaslužila cca. 2x-nega minimalca.

Slišati je veliko, ampak glede na stroške, ki smo jih takrat imeli, bottom line ni bil ne vem kako visok.

In če bi ostala v tisti službi, bi danes zaslužila cca. 1.300-1.500€ netto. Pri današnjih stroških bi mi ostalo čistega cca. polovico tega.

Iz vsega naštetega lahko sklepaš izključno to, da svoje trenutne razmere cenim veliko, veliko bolj, kakor tistih nekaj sto €.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 768
26.2.2015 22:08:45   
Kerensa

Se. Zelo dobro.

Ja po dveh letih. Otroci pa so morali tudi v teh dveh letih jesti. Se ti ne zdi?

Pa saj so jedli.

Zakaj vas je tako veliko, ki mislite, da so otroci lačni, če eden od staršev nima plače?

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 769
26.2.2015 22:16:07   
patrino

Se. Zelo dobro.

Pa saj so jedli.

Zakaj vas je tako veliko, ki mislite, da so otroci lačni, če eden od staršev nima plače?

Kerensa, to, da so otroci lačni je le fraza. Meni osebno je nedoumljivo dejanje očeta in moža, da vleče agonijo brez plače 2 leti. Razumi razliko- ni ostal brez službe- on je hodil v službo 2 leti zastonj. V tem času bi si za voljo svoje družine večina ljudi poiskala drugo službo ne pa praznih žepov vztrajala v službi in obremenjevala vse zraven. Tre čakala in čakala ob praznih žepih dve leti, da mi tiste dve leti plačajo za nazaj.
Kako je bilo v reali najbolj ve Ronja .
Je pa pri vsej tej stvari zanimivo, kako se zdi početje tegale gospoda opravičljivo vsem tistim ki ste doma in plačujete položnice z denarjem , ki ga zasluži mož. Zanimivo, bi bilo slišati njihovo mnenje o tem oz. vaše mnenje, če bi vsako jutro do poznih popoldanskih ur čepele v službi in prigarale plačo, s katero bi morale poravnati vse stroške, med tem časom, ko bi mož tudi cele dneve preživel v službi in domov prinesel prazen tošel.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 770
26.2.2015 22:18:50   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

patrino, ti maš pa res smolo da si od vseh na RRju samo ti polno pismena user posted image

Mateyka, ....

Vedno to počneš, ko ne veš kaj bi odgovorila. Žal to ne zakrije tega, da ne kapiraš bistva in si preprosto prekratka.

ne ljubica, žal zate temu ni tako. samo nimam časa, niti volje, da kažem kje se vse to konstantno dogaja tebi. user posted image in poleg tega jaz ne pozabim, da si hodiš sem vampirsko futrat svojo psiho in potem - zakaj bi zgubljala energijo za tako "pišanje v veter"? user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 771
26.2.2015 22:20:59   
liliana

Stana- samo nekaj bom rekla- če se mi ne spelješ s hrbta s takšnim nizkotni govorjenje, te bom prijavila moderatorjem. Kristus ženska- ti si pa res za na ketno.

Daj, ne dramatiziraj spet.....sama začneš s primitivnim in nizkotnim obnašanjem, ko ti pa nekdo vrne z isto mero pa se začneš še nizkotneje obnašati, delati žrtev iz sebe, vmes spet malo probaš kulturno debatirati (ko se zbudi tvoj redki, drugi jazuser posted image ), sedaj pa začneš še groziti......

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 772
26.2.2015 22:23:11   
LuLu

Daj, ne dramatiziraj spet.....sama začneš s primitivnim in nizkotnim obnašanjem, ko ti pa nekdo vrne z isto mero pa se začneš še nizkotneje obnašati, delati žrtev iz sebe, vmes spet malo probaš kulturno debatirati (ko se zbudi tvoj redki, drugi jazuser posted image ), sedaj pa začneš še groziti......

eh, saj jo (patrino) moderatorji tudi berejo... jim je slika jasna

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 773
26.2.2015 22:25:23   
patrino

patrino, ti maš pa res smolo da si od vseh na RRju samo ti polno pismena user posted image

Mateyka, ....

Vedno to počneš, ko ne veš kaj bi odgovorila. Žal to ne zakrije tega, da ne kapiraš bistva in si preprosto prekratka.

ne ljubica, žal zate temu ni tako. samo nimam časa, niti volje, da kažem kje se vse to konstantno dogaja tebi. user posted image in poleg tega jaz ne pozabim, da si hodiš sem vampirsko futrat svojo psiho in potem - zakaj bi zgubljala energijo za tako "pišanje v veter"? user posted image

Mateyka zakaj nikoli ne odgovoriš na vprašanje? Zakaj vedno streljaš mimo , ko pa te človek vpraša in pozove, da odgovoriš na tisto, v čemer teče debata, pa konstantno postaneš žaljiva. Resno te sprašujem. Prav je da imaš svoje mnenje, samo drqaga moja- imej mnenje o zadevi o kateri teče beseda, ne čisto o eni tretji. Čisto na suho si me v tej debati potlačila dol z izjavami, da me motijo gospodinje , ki ostajajo doma. Zakaj lažeš? Sploh nisem govorila o tem, temveč je bil primer čisto drug.
Da vidim, če boš kaj konkretnega odgovorila ali boš spet napopala žaljivko in fotko za povrh.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 774
26.2.2015 22:26:46   
mateyka

Ne vem si predstavljati, kako bi potem študente prerazporejali na ta fizična delovna mesta.....vsi bi želeli biti natakarji ali blagajniki.....smetar in čistilka na javnih wcjih pa nihče ne bi rad bil.......ali bi se to določilo na "eci peci pec"....

rotiranje recimo? da imaš na voljo "študentski delovni program" in pač zaobjema en tak krog vsega po malo. recimo. saj to je samo teorija - bolj za iskanje zanimivih opcij kot za neko prakso user posted image verjetno bi politki to sprobali takoj na nas poskusnih zajcih, jaz pač nisem tako nehumana user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?