|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje...
17.1.2014 8:31:23   
dekca
lotkla, je kar običajno, sploh če je bilo veliko foliklov, mene npr. še danes špika, pa so mi spunktirali samo cisto.
aleda, odsvetovano je, tako kot tudi kopanje v banji. Enkrat je nekje nekdo napisal, da to je tako kot da bi zarodke
dali v pečico (kot tudi odsvetujejo npr termofor).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
17.1.2014 10:42:52   
jona klara
jutro

no moja M je prišla, jutri ob 5 ih pri rešu, da dobim menopur in akcija-zadnji postopek, pa naj bo resss zadnji in uspešen

dekca- samo, da ti niso postopka prekinili, naj se ti uredi in dobro nadaljuj.

lotka- veliko vode pij in počivaj, če te boli.

punce dobro opravite danes na uz

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 152
17.1.2014 11:22:39   
lotkla
Anonimna držimo pesti.

Ja, Dekca, foliklov je bilo po mojem občutku kar precej. Smo mogl kar mal pavze vmes naredit.

Jonaklara se kar trudim z vodo. Saj tudi na wc hodim več. Še ponoč moram enkrat vstat. Pa upam da bo jutri tale tvoj Reš kaj bolj prijazen. Veš kaj, ko boš vstopila v ordinacijo ga energično in z nasmehom pozdravi, pa bo mogoče tudi on odreagirov drugače. Če pa ne, pa klinc ga gleda.

Saj pravim, bolečina je občasna, kratka in minimalna, samo moteča. Ampak občutki od vseh teh hormonov so pa taki kot bi bila noseča, če prsa me mal bolijo. Verjetno zaradi stop injekcije.

Pa punce ne mi zamert, ker kdaj napišem kaj bolj po gorenjsk' oz. kar po domače. Sej se razumemo, a ne user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 153
17.1.2014 14:42:07   
dekca
lotkla, zaradi stimulacije imaš še precej povečana jajčnika, tako da si tudi zaradi tega bolj občutljiva za vse.

jona klara, držim pesti.

Moj estradiol še nič ne narašča, torej se nam še nikamor ne mudi, čeprav so me za vsak slučaj
naročili na UZ, da ne bi zamudili vsega skupaj.

< Sporočilo je popravil dekca -- 17.1.2014 14:43:35 >

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 154
17.1.2014 17:03:52   
zari

IZVIRNO SPOROČILO: ančiča

O,ASPERA BODI MOČNA,na tem sem bla jaz v avgustu.sedaj pa končno veselo romam na postopek 2.
sem vesela za zari.

Hvala ančičauser posted image . Sem že na prejšni temi spraševala kam si se izgubilauser posted image .
Ja res je obe sva bile avgusta na temuser posted image , grem sedaj korak za korakom in resnično upam da doguramo do konca.
Tebi pa želim da bo ta drugi postopek zmagovalen in na koncu zdravuser posted image al pauser posted image user posted image user posted image .

Torej vsem pošiljamuser posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu ančiča)
Neposredna povezava do sporočila: 155
17.1.2014 17:30:16   
NikaAnna
Zivjo punce. Danes sem imela UZ.. veliko malih foliklov (6-8mm - 7. dan ciklusa), noben dovolj velik.. je rekla zdravnica, da nisem dobro odreagirala, ampak imam v ponedeljek se enkrat UZ, da vidijo, ce so mogoce kaj zrastli (še vedno ostajam pri diphereline in gonalu). Sem kr vsa nesrecna user posted image koliko pa sploh morajo biti minimalni folikli, da še naredijo punkcijo? V glavnem, ce ne zrastejo, mi prekinejo postopek za ta mesec.
A se prekinjen postopek sploh steje med tistih 6. koncesijskih al ne? In kako je pol naprej, ce ti postopek prekinejo - spet spikanje in vse od zacetka al kako? Hvala za odgovore. Objem vsem borkam user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 156
17.1.2014 18:25:34   
aspera
Ponavadi morajo biti folikli vsaj tam nekje od 17mm naprej veliki. Mogoče bojo pa še kaj zrastli do takrat in se bo postopek izpeljal do konca. Spij kakšen deci piva, baje je dober za rast foliklov user posted image .
Drugače se pa postopek NE šteje kot "porabljen", če ne pride do punkcije. Kadar pride do punkcije, četudi potem mogoče ne pride do transferja, ker te ne pričaka nobena celica, pa se postopek šteje kot porabljen.
Če ti bojo postopek prekinili, boš morala najbrž kakšen cikel počakati in potem vse jovo na novo, špikanje in vse ostalo.

Držim pesti, da ti izpeljejo postopek user posted image

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 157
17.1.2014 18:49:37   
jona klara
nika ana- katera dr. pa je bila' no mene so v prvem postopku tudi full prestrašili, pa me je dr. Tomaževič pomiril, da je normalno to pri enih bolj hitro kot pri drugih, ne se sekirat, še bodo zrastli, samo, da jih imaš- spij pivo, pojej jajčka pa bo- držim pesti in objem- vem ti postopki so ubijalski psihično, vedno nas prestrašijo, namesto, da bi nas pomirili.Drži se in srečno. saj bo

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 158
17.1.2014 19:42:35   
NikaAnna
aspera hvala za info in hvala za pestke - se kako jih bom rabla user posted image pravkar pijem pivo - komaj mi gre dol user posted image kako se kaj ti drzis?
jona klara js sem v Mb (ti pa v lj, a ne?) sem na UZju imela dr. Kores Testen in moram rect, da je bil to najbolj bolec UZ v zivljenju. Nimam pojma, zakaj me je tako bolelo, verjetno ker je iskala folikle ful globoko user posted image jaz samo upam, da zrastejo do ponedeljka, ker me kr mineva ob misli, da bi morala spet cez spikanje.. tebe kaj boli diphereline spika? kako si ti? Hvala za vzpodbudo punce - sej veste koliko nam pomeni, da si stojimo ob strani. Tale forum je res kot ena psiho-terapija user posted image

Hvala in objemi vsem user posted image user posted image

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 159
17.1.2014 19:44:05   
oreh
Nika anna, sem prav morala odgovoriti na tvoj post- tudi jaz sem zelo slabo reagirala v obeh postopkih. v 1. je bila punkcija na 17. dan, v 2. pa mislim, da na 19. seveda, sem bila dober material za reša, oh saj vaši jajčniki niso za nobeno rabo, pač ne morejo vsi stat na zmagovalni stopnički (postati starši), a se nisem dala, vedno sem ambulanto zapustila v upanju in z obojestranskim nasmehom, kljub poraznim uz. no, sedaj tole malo bitjece jokca in gotovo bo jutri že ob 5h vstala, da bova s stekleničko v roki držali pesti za jona klaro, v upanju, da bo reško vstal z desno nogo ter na dober začetek postopka. tako, da res ne obupaj, meni je to različno hitrost rasti foliklov na primeru solate, isto seme ne vzklije vedno enako na dveh vrtihuser posted image . Tako, da ne obupaj, glavo gor in si raje reči, da super, da počasneje rastejo, imajo vsaj čas se kakovostno razviti. da bi pa nekomu zaradi počasne rasti prekinili postopek, pa še nisem slišala.

uspešno v postopkih vsem!

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 160
17.1.2014 19:56:57   
NikaAnna
oreh sem se kr zjokala na tale komentar, še moj je dobil solzne ucke user posted image si mi dala fuuuul upanja!
nimam pojma, zakaj mi je rekla zdravnica, da ce v ponedeljek ne bodo dovolj veliki, da mi prekinejo postopek.. ampak tudi jaz ne obupam kr tako in sploh ve punce tle gor ste pravi adrenalinski pospesek user posted image poljub tvojemu bitjecu in dejmo vsi pesti se za jona klaro drzat (in ostale, ki rabijo pestke)- ce bo se bejbi drzal pesti, bo zihr ratalo user posted image user posted image HVALA! user posted image

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 17.1.2014 19:58:03 >

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 161
17.1.2014 20:01:01   
aspera
NikaAnna, ne ravno dobro. Se psihično pripravljam, da grem v ponedeljek spet v službo po več kot dveh mesecih bolniške. Pa še vedno imam slabe trenutke, ko se sprašujem zakaj je moralo biti vsega konec, pa tako dobro je vse kazalo user posted image . Namreč zanosila sem takoj v prvem postopku, čeprav sem pridelala samo 2 celici, ampak sta se obe lepo oplodili in razvijali. Na koncu pa user posted image . Zgleda da je bilo prelepo, da bi trajalouser posted image .

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 162
17.1.2014 20:04:45   
NikaAnna
aspera ne morem si niti predstavljati kako tezko ti je, ampak cutim, da si borka. Ti bos tole dala skozi in ko se bos cutila pripravljeno, pa v nove boje. Ves, da smo vse s tabo! Zelim ti cim lazjo 'vrnitev' v sluzbo in ti posiljam en velik objem!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 163
17.1.2014 20:05:58   
oreh
Nikaanna tudi jaz sem se zjokala na moj komentar, ko sem ga še enkrat prebrala. ne morem verjet, da lahko v parih minutah naklofam tolko slovničnih napakuser posted image , pa dobro važna je vsebina, me veseli, da si bolje.

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 164
17.1.2014 20:07:49   
NikaAnna
oreh ti si faca - klinc pa še slovnične napake, tak kot si rekla, važna je vsebina user posted image user posted image

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 165
17.1.2014 20:12:56   
aspera
Hvala za tolažbo, NikaAnna user posted image . Zdaj se mi zdi ta najin cilj, da dobiva tudi midva user posted image , spet tako oddaljen in skoraj nemogoč, da sem kar vse nekam na stran potisnila in ta trenutek sploh ne razmišljam o tem. Tako sva bila že blizu in presrečna, da nama je po vsem tem trudu uspelo, potem pa tako razočaranje. In se sprašujem kaj je šlo narobe, ker je bil nosečnost do 9.tedna čisto ok, brez krvavitev, bolečin ali česar koli ogrožujočega.
Ah, nekateri moamo dati skozi res težko in dolgo pot do cilja user posted image .

< Sporočilo je popravil aspera -- 17.1.2014 20:13:49 >

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 166
17.1.2014 21:40:31   
Aleda
Ojla, no danes sem šla prevzet zdravila- puregon, neslednji teden enkrat v sredo naj bi prišlauser posted image in potem akcija... glede počasnosti foliklov NikaAnna jaz se tut zelo počasi reagirala, vedno sem se morala špikati 30 dni ali pa še dlje- sicer sem imela dolg postopek. Sedaj me čaka kratki in verjetno bo isto trajalo user posted image

Aja pa glede toplic, sem se potem spomnila da itak si je treba vstavljat tablete tak da se nebi mogla kopat... smo imel namet it v toplice in mi je brezveze hodit če se ne morem kopati in čofotati skupaj s hčerkico, tak da ne vem, bomo počakali da vidmo kaj bo... se bom pa mogla nehat tuširat s toplo vodo če to ni vredu, kajti jaz se tuširam z extra toplo vodo.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 167
17.1.2014 22:55:48   
Anonimen
NikaAnna nikar še ne obupuj, če so na 7.dan cikla folikli veliki od 6-8. Moraš vedeti nekaj. V naravnem ciklu je ovulacija tam nekje med 14-15 dnevom cikla. Folikel pa naj bi rasel od 1-2 na dan (tako je bilo meni povedano). In glede na to, da sem jaz še med mlajšimi, so moji postopki v začetku bili prava polomija. V prvem sem se morala špikati mislim da do 14.dneva cikla kar njim ni bilo normalno - ampak nismo me krive če so folikli malo bolj leni. Vseeno sem imela po vsaki punkciji tudi transfer. Čudno da ti ni nič dozo gonala dvignila. Pri meni so pač namreč ugotovili, da rabim skoraj konjsko dozo, da je rezultat dober. Tako da lepo pij pivo, jej jajčka in za endometrij ananasov sok - pomaga PREVERJENO user posted image .
aspera meni je nekdo enkrat rekel nekaj - Bog da samo določenim težke preizkušnje - in to tistim, za katere ve, da jih bojo lahko preživeli in se pobrali. Jaz ti želim čimprejšnje fizično predvsem pa psihično okrevanje. In da se kmalu vrneš nazaj v boj. Sicer pa - nikoli ne veš, mogoče sedaj zanosiš naravno.
Aleda pametna odločitev user posted image Boš pa na morju poleti s trebuščkom čofotala user posted image

Lepe sanje.

A user posted image

(odgovor članu NikaAnna)
  Neposredna povezava do sporočila: 168
18.1.2014 10:56:32   
vesica
No mi dva sva se tudi vrnila razočarana user posted image ni bilo zrelo za stopko oz. dovolj veliko . Tudi midva nazaj v ponedeljek še 3 dni pikanja . Jaz sem imela na desni po 10 na levi pa 11 velikost fol. v prvo pred pikanjem sem pa imela po 3mm . Nič mi ni rekla ampak samo se vidimo v ponedeljek user posted image upam da v ponedeljek bo do takrat pa bom ta dva dni spila kakšno pivo user posted image Malo sem razočarana ampak kaj naj, saj sva vedela v kaj se spuščava in da morava biti pripravljena na vse .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 169
18.1.2014 12:01:00   
NikaAnna
tudi jaz imam dolgi postopek, pikam se ze 20. dan z diphereline in 8. dan z gonalom (150e). Mogoce malo cudno vprasanje, ampak ce katera ve odgovor: pri treh postopkih IUI sem imela samo gonal (75e) in sem super reagirala (4-5 foliklov, vsi nad 19) sicer nikoli ni ratal +, ampak vseeno. Ne razumem pa še vedno, zakaj mora v postopku IVF biti tudi diphereline ali njim podobna zdravila, ce nam je glavni cilj vec foliklov z dobrimi celicami? Zacela sem narec razmisljat, kaj ce mi diphereline ne odgovarja in so moji folikli zarad tega tolk leni user posted image
vesica ce folikli rastejo 1-2mm na dan, bos po moje v ponedeljek cist ok, mogoce se kaksen dan stimulacije, in bodo dovolj veliki user posted image drzim pesti in ne obupat. anonimna dozo gonala imam od zacetka spikanja ze 150, tak da nimam pojma kaj mislijo. Moj mi pravi, da naj jim zaupam, da ze vejo kaj delajo..nisem cist ziher za tole izjavo, vsaj ne pri dr., ki je imela UZ vceraj.
aleda aspera in ostale - objem. Imejte lep vikend, punce.

< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 18.1.2014 12:02:11 >

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 170
18.1.2014 14:20:34   
jona klara
evo, začela postopek z menopurjem, pri Rešu šlo expres in že sem imela 2 igli v trebuhu, sam vprašal, če štekama in na koncu a amh je 052- no bomo vidli, če bo vse skupaj kaj pomagalao- to je vse. Upam, da res zadnji in uspešen postopek.

oreh- hvala za tvoje besede, res znaš povedti in nas dvigniti vedno- hvala ti in naj se uresniči, da bom drugo leto jaz z flaško držala pesti mogoče spet zateuser posted image user posted image user posted image

vesica- kako dolgo se pa pikaš? upam, da ti hitro zrastejo. Jaz ne vem kaj je ta dipherline, bom sedaj videla, ampak v lj, sem imela centrotide, meni je vedno zrastlo brzo, sem imela 9 dan že punkcijo, kako bo sedaj pa ne vem.Res pojej kako jajčko, pivo

nika ana-ne vem, telo tako čudno reagira, da se mi zdi, več kot je hormonov slabše je, ali pa se motim.

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 171
18.1.2014 19:54:50   
NikaAnna
jona klara jaz mislism, da diphereline spada v isto vrsto zdravil kot suprefact in centrotide (ti naj bi kao zavirali ovulacijo - ce prav razumem), gonal in menopur pa spodbujajo rast foliklov. Tako sem vsaj jaz razumela.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 172
18.1.2014 20:08:36   
oreh
Nikaanna, jaz sem štela špikanje samo s Puregonom, ti pač z gonalom, s tem zdravilom sem se špikala 19 dni in šele potem je bila punkcija, z dipherelinom sem se pa prej, a se to ne šteje. ti bo katera druga povedala točen pomen dipherelina, sem že mal pozabila.deluje nasprotno, da je pol vse v mejah normale. torej je pri tebi čist ok, torej so lahko do naslednjega uz že več kot 10. Pomoje sta se z zdravnico narobe razumeliuser posted image

Oh, jonaklara, ko bi vedela kolikokrat na dan pomislim na pare, ki se trudijo zanositi in ko vidim razno kapitalistično, razvajeno mladež in njihove starše, se mi določeni ljudje prav smilijo, ker jim je veliko stvari pač samoumevnih. za nas/vas pa spočetje ni samoumevno, kaj šele donositev. Kako je lahko življenje tako nefer, a že mora tako biti, kot je včeraj lepo napisala mislim, da anonimna. Ravno takšne male stvari, ki so še kako pomembne za filozofijo življenja ti prinese ta izkušnja z razočaranji, špikami, pa spet upanjem... se morem pa vedno prav uščipniti, ko vas berem, se mi zdi, kot da ne bi teh občutkov nikoli doživljala. Tako boste tudi ve enkrat daleč od teh psihičnih pritiskov, čeprav se zdi zdaj zelo neverjetno. In potem šele postaneš bogat, ker imaš otroka, trdo kožo, spoznanje, da zmoreš in da nikoli ne vržeš puške v koruzo in seveda močno vez s partnerjem, ki sta jo gradila tekom teh stvari.
Ojoj, grem raje spit pivo še za vaše folikle...

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 173
18.1.2014 20:13:52   
NikaAnna
..se tudi meni vse bolj zdi, da sva se z dr. narobe razumeli. Torej nova vprašanja sledijo na ponovnem UZ v ponedeljek. Če takle pomislim, kok so fajn in potrpežljivi, da nam na že tisočkrat slišana vprašanja odgovarjajo kot da bi bi za njih bilo prvič.
user posted image user posted image user posted image oreh ti še jaz nazdravim z deci user posted image

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 174
19.1.2014 8:52:54   
dekca
No, cista mojega folikla ni uspela požretiuser posted image . Je pa res samo eden, ampak jaz ne slovim kot velika "pridelovalka", pa v spontanem jih je tako in tako bolj malo.

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?