RE: Septembrke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

tinncyka -> RE: Septembrke 2014 (5.2.2014 18:02:53)

[img]http://img41.glitterfy.com/13365/glitterfy3060421T229B81.gif[/img]                      

[img]http://img41.glitterfy.com/14007/glitterfy4131719T681B81.gif[/img]      

05. 02. 2014 - Gnezdo 
05. 02. 2014 - equa 
05. 02. 2014 - Modra_
05. 02. 2014 - vertina 

06. 02. 2014 - NinaNinaN       
06. 02. 2014 - bleeboo 
06. 02. 2014 - Anonimna
06. 02. 2014 - snezin_ka
06. 02. 2014 - tinja 

07. 02. 2014 - lalala2

08. 02. 2014 - 00PoLoNa00

10. 02. 2014 - natyyyyy 
10. 02. 2014 - 44gatti

12. 02. 2014 - Pupika123

13. 02. 2014 - 5_ra
13. 02. 2014 - Katekcopatek
13. 02. 2014 - KKroz 
13. 02. 2014 - sungirl
13. 02. 2014 - talytha

14. 02. 2014 - lidik

15. 02. 2014 - Soncica_2014 

17. 02. 2014 - Mackenzie 

20. 02. 2014 - tinja
20. 02. 2014 - ana_marija

21. 02. 2014 - Vida

27. 02. 2014 - karolina*

28. 02. 2014 - tinncyka
28. 02. 2014 - Soncek555

06. 03. 2014 - pikicapokica007

[img]http://img41.glitterfy.com/14007/glitterfy4131735T349B81.gif[/img]      
17. 02. 2014 - Anonimna[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/img]

18. 02. 2014 - soncek07

19. 02. 2014 - tinncyka

24. 02. 2014 - Dosa27

24. 02. 2014 - pikicapokica007

26. 02. 2014 - zelencica

27. 02. 2014 - Radenska_

zelencica -> RE: Septembrke 2014 (5.2.2014 21:35:29)

Zdravo vsem!da dopolnim podatke za tabelico,1[sm=nosecka.gif], 28 let. Cestitke vsem za lepe novicke, [sm=smiley31.gif] pa za tiste s slabsimi. Nevem kako se ve pocutite,ampak jaz res komaj cakam pregled, ti pregledi na en mesec se tako vlecejo!poleg tega se tudi meni zdi kot da nisem ,saj nimam nobenih znakov. No upajmo da je vse ok.lep preostanek vecera vsem[sm=nosecka.gif]

lilč -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 12:01:29)

Zivjo. Da se jst dopolnim svoje podatke [sm=smiley1.gif]. To je moja prva nosecnost tako, da se ne vem kako se stvarem streze [sm=smiley1.gif]. Naslednji pregled imam 20.02.NS pa 25.02. Zivim v okolici nm. Kam greste ve na NS? Lep pozdrav vsem skupaj [sm=duda.gif]

lalala2 -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 13:22:32)

Zdravo
sem v 10 tednu nosečnosti in me zanima če še katero bolijo kolki oz medenica..in če imate kakšen nasvet za zmanjševanje bolečine hvala[sm=smiley19.gif]

planinka1 -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 13:32:52)

Punce živijo! :) Jaz sicer še čakam na prvi pregled, ampak po lastnem izračunu imam rok 30.9. Me pa zanima, če ste mogoče že ustanovile skupinico na FB? Jaz sem že v skupinici septembrčkov 2012 in se imamo prav luštno :) Upam, da sze vse v redu in da vam ni preveč slabo [sm=bravo.gif]

sungirl -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 14:14:28)

Planinka1 imamo skupinco...na zs mi pošlji link do tebe na fb in te bom dodala

RoryRuby -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 15:39:57)

Evo še moji podatki

18.9.2014, RoryRuby, 32, 2 nosečnost, 1 otrok, okolica MB.

Fajn bi bilo, če bi dale na seznam še link do tistih, ki jih kontaktirat, če hočeš na FB...
recimo http://www.ringaraja.net/uporabnik/tinncyka
pa da lahko vsaka samo klikne gor, ker mene recimo bodo zelo težko našle, ker se ne oglašam na RR :S

Link do mojega profila je najbrž http://www.ringaraja.net/uporabnik/RoryRuby - lahko ena preveri, ker sama sebe ne morem klinkit ;)
Na mailu pa FB pa sem preko GSM dosegljiva skoraj stalno.

equa -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 17:20:32)

Pozdravljene,

Tako prvi pregledi je za mano;) vidla sem detece, ki raste v meni;) tako lepo je bilo gledat da nisem mogla odstranlt pogleda iz ekrana...utrip je bilo slisati;) predviden rok pa je 8.9.2014, naslednji pregledi pa ce zen mesec...;) komaj cakam;)

Lp in uspesen prvi pregled

sungirl -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 17:36:36)

RoryRuby je pravilen link...punce, če katera še ni na fb med septemberkami 2014, mi lahko tule na zs pošlje link do njenega profila na fb in jo bom dodala.

bleeboo -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 18:20:41)

Cau!

Tudi jaz sem danes s prvega pregleda - mala pikica se dobro drzi, srcek pridno utripa in vse izgleda cudovito! :)
Sedaj pa cakam odgovor dr. Strahove iz Domzal o datumu za nuhalno... Moja ginekologinja me je na naslednji pregled pri njej narocila cez 8 tednov (27.3.).

Vmes so se me lotile slabosti in bruhanje, tako da ta del ni najbolj prijeten. Se pa fajn zamotim s sluzbo, ker tam je vedno guzva. :)

Lp

pikicapokica007 -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 18:53:11)

Živjo! vse več nas je [sm=smiley36.gif] super! pozdravček vsem novim. tistim, ki pa se stvari niso izšle pa en veeeelik [sm=smiley31.gif]. vem, kako je. sem tudi sama šla lansko leto čez to. vendar čas celi rane in gremo novim zmagam naproti. verjamem, da nam - vam bo uspelo! že nekaj sni me daje malo bolj velika utrujenost, prsi so še vedno občutljive, malo krčev se na vsake toliko pojavi, vendar se da vse preživet.

lilč, tudi jaz sem iz okolice NM, in sem se na NS naročila v ZD Nm. imam jo 24.2. katera od G bo dejansko delala NS, ne vem. lahko bo klaričeva ali pa kostanjšek, čist odvisno, katera "je na vrsti" [sm=smiley36.gif] so pa obe ful uredu.

Lep pozdravček!

Gnezdo -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 19:33:12)

Hoj

Samo poročam kako je bilo na pregledu. V glavnem prestavljen je bil na 3.2. in sem bila še bolj vesela, da sem pikico videla že prej. Vse je bp pikica pa je večja kot glede na zadnji UZ in določen pdp, ampak vseeno ostaja enak. Več bom pa spet izvedela na na naseldnjem pregledu, kjer imam tudi NS - 24.2.2014.

Vse nove dobrodošle in želim vam čim lepšo nosečnost

BelaMarela in V.P. vama pa pošiljam veliko [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

[sm=pikapoka2.gif] in [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

md13 -> RE: Septembrke 2014 (6.2.2014 20:03:32)

Pozdravljene!

Da se pofočkam - še ena septembrka 2014 iz okolice Mb :) doma že imamo enega sineka, bo kar majhna razlika, se že veselimo! Tudi jaz brez posebnih znakov, razen občasenga špikanja ob kašljanju ter kihanju - to pa je bilo enako že prvič. Vsem želim čim bolj čarobne trenutke :)

tinja -> RE: Septembrke 2014 (7.2.2014 13:22:48)

Evo, jaz sem bila včeraj na prvem pregledu in je vse uredu. Moji pikici bije srček[sm=bravo.gif], rok pa imam 27.9. Naslednji pregled imam 20.3 in do takrat sem tudi na bolniški, zaradi mojega preteklega splava in slabosti, ki jih imam čez cel dan. Včasih se počutim grozno, križ me boli, bruham po 2x na dan, glavoboli... Se še katera tako počuti? Po drugi strani sem pa vesela, da sem dobila še eno možnost, sedaj mi je glavno, da pridemo do konca. Boste vse šle na nuhalno, jaz še ne vem? Pozdravček[sm=smiley1.gif]

lalala2 -> RE: Septembrke 2014 (7.2.2014 13:43:39)

Zdravo vsem
danes smo imeli prvi pregled naj bi bli v 9tednu in 5dni.ginekologinja naredila ultrazvok in povedala da je vse vredu z maternico in vsem le plodovga odseva se ne vidi kot bi se moglo
na nasledni pregled me je naročila 13,2,2014 če se plada ne bo vidlo me pošlje na čiščenje...zanima me če se je kateri zgodilo podobno in kaj je bilo z plodom...
hvala... [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

BelaMarela -> RE: Septembrke 2014 (8.2.2014 11:20:41)

Kako je to mišljeno, da se ne vidi kot bi se moralo? Misliš za 9t? Pri meni je bilo že od začetka vse nekoliko počasneje. Dolgo se je videla samo GV, brez RM in ploda. V sredo na zadnjem uz spet ni bilo ničesar oz taki zmaličen RM spet brez ploda. In so mi priporočali čiščenje, ker smo že 3 tedne čakali in tudi GV ni več rasla. Tako da danes že prvi dan krvavim. Ampak pri meni že od začetka ni bilo ničesar. Gin je rekla, da se to zgodi pri 10-20%. Očitno sem žal padla v te procente. Pušenjak pa bi tebi rekel, da nobena slaba napoved ni tako zanesljiva kot je zanesljiv uz. Žal mi je, da moraš dajati skozi te dvome in čakanje. Jaz sem bila v nevednosti 3 tedne. Srčno upam, da bo na naslednjem UZ vse tako kot mora biti. Držim pesti!

Ostalim sepembrkam pa hvala! [sm=smiley31.gif]

lalala2 -> RE: Septembrke 2014 (8.2.2014 12:41:26)

Zdravo
vidi se le odsev ploda.. zdravnica si je uzela cele 2 minute za ta ultrazvok.ne vem kaj si naj mislim.. ko sem jo hotla uprašat kaj pa kako in zakaj se vidi samo odsev je že zginila iz sobe kjer majo ultrazvok...
bila sem v zd novo mesto pri martini bučar.razmišlam o premestitvi k drugemu ginekologu..saj sem to ginekologinjo v prejšni nosečnosti videla le na ultrazvoku...prvič ko sem bila tam ko je izpovnjevala materinsko knižico in po porodu ko naj bi mela pregled vendar smo se le pogovarjale...ni pogledala če je vse v redu po porodu..če pozna katera kakšno dobro ginekologinjo na dolenskem novo mesto, trebnje se priporočam...BelaMarela .. hvala za vzpodbudo..

rozica @ -> RE: Septembrke 2014 (8.2.2014 19:57:31)

ufff,lalala2 :( takoj menjaj G...škoda,da je nisi že v prvi nosečnosti...meni ne bi bilo vseeno, da pridem na pregled (ko itak komaj čakaš, da vidiš kako poteka tvoja nosečnost in, kako se razvija bitjece,ki raste v tebi....imaš tisoč vprašanj,ki jih ne uspeš zastavit G....) pa dobim tak hladen odnos...morda bi sedaj, medtem ko iščeš novo G,šla kam samoplačniško,po drugo mnenje...drugače pa edino kar ti lahko svetjujem je, da jo takoj zamenjaj,ko bo mogoče in pozitivno razmišljaj....[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

lalala2 -> RE: Septembrke 2014 (8.2.2014 22:48:48)

do četrtka moram počakat saj takrat imam pregled..ponovni ultrazvok... upam da bo takrat vse vredu z moiim dugim [sm=smiley27.gif]
in takrat bom tudi vzela karton in se premestila v trebnje.. upam da bo drugje bolš...če mi bo pa dala napotnico za čiščenje bom pa vsekakor poiskala še nekaj mnenj
ne bom kar zlepa obupala... če pa mogoče katera ve kaj naj bi pomenilo odsev ploda mi pa naj razloži k js nimam pojma kaj sploh to pomeni..ohhhh kako sovražim zdravstvo...grrrrrrr
najlepša hvala vsem [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

rozica @ -> RE: Septembrke 2014 (9.2.2014 8:54:46)

kaj pa,če bi vprašala za mnenje pušenjaka....to lahko sedaj že storiš...no,če ga še nisi [sm=smiley1.gif] je toliko postov že tukaj gor, da včasih že malo zamešam ikaj katera napiše...[sm=smiley1.gif]

V.P. -> RE: Septembrke 2014 (9.2.2014 12:01:59)

Živjo punce.. mamice... [sm=nosecka.gif]
da se malo oglasim... končno sm tudi v civilizaciji.. sj ni blo na naših koncih niti štroma... še ta zdaj je le na agregat ;)

pa nima veze to.. ubadam se z drugimi problemi.

prejšnji teden v sredo sem bila na oddajih ßhcg..in je padla oz ni rastla več.. zato smo se potem po pogovoru z ginekologom k ije moje domneve o prazni vrečki tudi potrdil in rekel da nima kaj več kot to, da grem na čiščenje, če se le to ne bo sprožilo samo..
sam me je naročil na odvzem tableta, in še zadnji pregled... res mi je dal vse možnosti kar jih je lahko, še zadnji dan sva šla za vsak slučaj gledat če je vendar le kaj.. pa ni blo nič še vrečka jezačela skupej lest... tko da.. po besedah pušenjaka ki je rekel da če je vrečka, in rumenjak je nekje tudi plod... .. pa ne vem če je ta teorija prava.. vse se je res dobro vidlo, ginekolog je vse še tko povečavav pa se je vse vidlo, le ploda ne.. .. in ja. v torek ta tedn sm bila na odvzemu tablete, še na pogovoru druge ginekologinje in potem v četrtek na ginekološkem oddelku kjer so mi v nožnico vstavl tableta da se je začela krčit in praznit maternica.. vse se je lepo sčistlo ampak bomo pri svojem ginekologu vse še dobro pregledal.

čez dobr mesec ko bo prva M. mimo se pa spet oglasim, da vidmo če bo maternica takšna kot mora bit, .... in potem enkrat ko bomo prirpavljeni grevva narest naslednjega člana... mogoče bo še letos.. sicer pa pričakujem da bo rojen od januarja naprej... tko da se res vse postavi tko kot se mora.. na noge....!!! tko.. to je zdaj vse od mene, nimam kaj več..
krči so bli kar krepki.. močni..in ja.. bolelo me je kot pes. dobila sem neke tablete za bolečino pa ni nič pomagalo pa jih sploh nism več jemala... mah... kaj bomo s to kemijo.. fuj...

zdaj mi pa povejte, po prvi menstruaciji bom začela jemat folno kislino. povejte ktera je dobra, nekej sm brala za eno od sensilaba?? kaj je to?? prav folna, z kakšnimi vitamini ali kaj??

vse nove.. čestitke, vse s slabimi izkušnjami bomo pa zibale nekolk kasneje :) ane????

pridne bodite in pazite na svoje buškote!!!

bleeboo -> RE: Septembrke 2014 (9.2.2014 15:09:27)

Cau cau,

tinncyka: za tabelo imam dva nova podatka, in sicer naslednji pregled 27.3., NS pa 10.3. Mimogrede, kako pa se dodaja podatke v tabelo - samo kopiras vses kupaj in dopises? Da te ne gnjavimo za vsako malenkost posebej... :)

V.P., upam, da se ti naslednja nosecnost super iztece. Je pa zelo lepo slisati, da cloveka tudi tako huda izkusnja ne zamori in zatezi popolnoma! Mene si cisto navdusila s svojim stilom spoprijemanja s situacijo. ;)

Lalala2, pri 10 tednih nosecnosti morajo biti stvari jasne, to ni tam 5-7 teden, ko se pri enih ze vse vidi, pri drugih ne. Lahko gre za poznejso oploditev (napram ZM), zato pa imas se standardno kontrolo en teden kasneje. Algoritem ukrepanja je enostaven - ce ni videti vse ok, se ponovno preveri cez en teden in to je to. Mogoce imam res drugacen pogled na to, ker sem iz zdravstva, ki ga tako zelo sovrazis, ampak mene bi bolj skrbelo, ce bi moja ginekologinja rabila 20 minut, da bi ugotovila, da je nekaj tako osnovnega narobe. Eno so podrobnosti, za katere si je treba vzeti cas, drugo pa je vprasanje, ali plod ustreza 10 tednom ali ga sploh ni. Pa da ne bos mislila, da imam kaj proti tebi - jaz mocno drzim pesti, da gre pri tebi za kasnejso oploditev in se bo plod v cetrtek le prikazal kot je treba.

Lep preostanek vikenda vsem in na zdrave srcke! :)

V.P. -> RE: Septembrke 2014 (9.2.2014 15:43:00)

BLEEBOO .. mah veš, jz sm se na tole pripravlala vse od prveha UZ ko mi je Gin povedal, da se ne vidi.. ampak počakmo en tedn, pa pojdi oddat kri..... in ja od takrat naprej skoz ena in ista pesem.. vedno mi je dal možnost da počakamo še en teden, pa zopet še en , pa zopet še en.. ni pa biv on tisti zadnji ki je rekel, zdj bomo pa naredil konec..vedno me je vprašal, kaj hočem, čakat.. ali v ginekologijo in čiščenje... in .. ob kocu naraščanja ß mi itak ni druzga ostalo..

moj G. Dr URH zna prisluhnit željam , vpašanjem ki jih po zmožnosti odgovori.. .. in ja,

Lalala2
ni le to, da pač se ti zdi brezveze čakat...pa da boš kr drugam šla,ker ti pač tvoj g ne ve povedat kaj več.. moraš tudi to zastopt, da medicina pri tem nima kaj narest, kot čakat na tist UZ vedno znova in znova... ker le UZ je res tisti ki ti bo povedal ali je vse uredu ali ni,.. ali je pa tko kot pri meni... da PLODA sploh ni...

Bleeboo iz medicine si??.. jz pa rečem, vi medicinci,.. ala vam vera, da vse to prenašate, kri, previjanje "razbitin"človeka, gledanje takih in drugačnih bolni ljudi..

maaah.. eni ljudje se takoj ujezijo kaki napaki oz nevednosti zdravnika.. ...

npr jz pri prvem splavu se nism znesla nad ginekologa, ker mi je kljub izcetkom pustil čakati.. sj.. kaj pa hoče??.. če ni rešitve v prvih dneh, jo ni.. konec, pika..

in gremo naprej , z novo možnostjo. novim poglavjem... in slabe stvari pustimo za seboj..

jz sm se na ponovni splav pripravljala vsaj en mesec, ker UZ ni zaznal tistega pravega..in če sm bla v 9 tednu, potem tudi UZ ni zatajil...

nima veze.. od aprila bomo delal dojenčke :D

punce ne se kuj ujezit mojim besedam, vsak ima svoj pogled na to.. jz mam pač takega..in hvala bogu, da medicinci obstajajo, da obstajajo zdravniki, ki so zdravniki in tudi ljudje!!! mogoče je res, da vsi niso isti..

Saša33 -> RE: Septembrke 2014 (9.2.2014 16:23:19)

Punce naj se vam še jst pridružim.

Tudi pri nas bomo imeli septembrčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Rok imam zaenkrat 26.9. Je pa to moja 3 nosečnost.

Trenutno sem na porodniški iz prve sem šla v drugo in iz druge bom šla če bo vse ok v tretjo. Imam fantka starega 8 mesecec in punčko, ki bo marca stara 2. Oba imam doma in je trenutno prav veselo_:)

Počutje: Sem ok, malo slabosti zjutraj.

Se slišimo

papa

Saša33 -> RE: Septembrke 2014 (9.2.2014 16:31:21)

Za seznamček:
26.9, Saša33, starost 36, 3 nosečnost, 2 otroka, okolica Vrhnike

Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>