tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: tashq trenirati?nič! bi jo pa vpisala na neko športno gibanje(ala abc gibanja, kot so že predhodniki napisali), kjer delajo pač vse:skačejo, plezajo, plazijo, igrajo z žogo...to je za moje pojme primerna vadba za triletnika. Meni pa ti abc-ji gibanja pri predšolskih otrokih sploh niso razumljivi......skače, pleza, plazi, igra z žogo se lahko otrok tudi doma.....s starši, starimi starši, bratci, sestricami, sosedovimi otroci.....zakaj mora že malega otroka učiti nek športni pedagog metati žogo, skakati, se plazati, plavati......? A starš več osnovnih gibalnih zadev ni sposoben nuditi otroku......? Ne vem no....meni ta institucionalna vzgoja na vseh področjih od ranega otroštva pač ne leži in ne vidim nekega smisla v njej......je bolj kot ne zgolj modna muha..... meni je pa to potrebno pri starših, ki so športni hlodi(jaz).dobesedno! se mi zdi, da triletniku (ki ne hodi v vrtec, kot Lukkova polža) čisto nič ne bi škodovalo 45 min/teden v družbi sovrstnikov. sploh pa zdaj pozimi... IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 Po eni strani se strinjam. Zame je prednost teh vadb v tem, da imajo dvorano, mi doma pa samo 60 kvadratov. In pozimi je na 60 kvadratih gibanje hudo omejeno. Vreme pa tudi ni ravno vedno primerno za bit zunaj. Za palavnje tudi človek rabi bazen, ki ga ima malokdo doma. Lahko sicer hodiš na javni ampak moraš vseeno plačat. Poleg tega vidim prednosti tudi v druženju z ostalimi,.. Skratke ne gre se za to da otrok rabi vrhunskega inštruktorja ampak bolj za vse skupaj. tako nekako... IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina kaj pa ce je puncka totalen talent za glasbo in antitalent za sport, upam, da tvoje misljenje ni stoprocentno zabetonirano in da bos seveda sledil otroku in poskusal razvijat njene talente ne svoje zelje in preference okolja... točno tako! ne moreš se ti/partner odločiti za kaj je tvoja punčka "rojena". IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08 WTF??? Torej si se ti odločil, da bo športnica in pika. Ne špilaj potem tukaj enega skrbnega očka, ki bi s hčerko rad odkril in ji omogočil tisto, kar jo veseli, da bo dobra in uspešna; Kako, če si hkrati zatrl 500 drugih dejavnosti, ki obstajajo poleg športa? Žalosti me, da katerikoli starš reče, da ne podpira nekih KVAZI nastopov z violino?!?! Saj nisi pri pravi. podpis! IZVIRNO SPOROČILO: Lukka In JA, če bo hud talent za violino BO IGRALA tudi violino. Ampak najprej šola, nato šport (zdrav način življeja) potem violina. Ja, pač moje osebno mišljenje, pa menim, da niti ni zgrešeno... meni se pa zdi to zelo zgrešeno! zakaj pa mora biti v tem vrstnem redu? nekateri (tudi jaz) ti že nekaj časa razlagajo, da ni nujno, da bo tvoja hčerka imela željo po treniranju kateregakoli športa in kaj boš potem? jo silil? po drugi strani pa bi lahko imela neizmerno veselje do preigravanja kitare(čeprav ni nujno, da bo talentirana).ji boš prepovedal,ker ne bo nič trenirala??!? IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 Lukka jaz misli, da nobeno siljenje pa naj bo to glasba, ples, šport,... karkoli za otroka ni dobro. Eno je potem spodbujanje,m ko otrok ima interes pa mu mogoče ne gre. Eni imajo pač veselje do glasbe in tistim in žal, da cele ure brenkajo in vadijo. Verjamem, da zna bit prava muka če ti ni to v veselje. Niso pa tudi vsi ravno športni tipi. Gibanje je sicer zdravo ampak so otroci ki tudi tega ne marajo. podpis!pa preživimo brez treniranja!brez odvečnih kg, da ne bo pomote...vsaj do nosečnosti... IZVIRNO SPOROČILO: Lukka ABC telovadbe pri nas ni. Sem se pozanimal. Več ali manj otroci začnejo v določenem športu, dopušča se "premetavanje" iz športa v šport nekje do sedmega leta. Takrat pa bomo že videli, če sploh je športni tip, ali bo mogoče raje počela kaj drugega... sigurno je!mogoče ne pod tem imenom, ampak sigurno imajo v najbližjem športnem centru tudi neko razgibavanje za malčke.verjetno pri vas tudi obstajajo aerobika, zumba vadbe, joga za nosečnice, telovadba za mamice in dojenčke, vadba za seniorje...pa ne bi imeli še neke vadbe za malčke?!!? za konec pa še to:IZVIRNO SPOROČILO: patrino Drugače pa- meni je vseeno tudi če si ti tisti, ki ga plačujejo da nas zabavaš tule gor - bistvo je to, da je tvoje poste in razmišljanje zabavno brati in mi velikokrat uide smeh, ko te berem. Žal pa me je ob določenih uporabnikih sram namesto njih ali pa se moram ob branju njihovih postov brihtati s kofetom. Pa saj ni važno- važno je , da smo zdravi - vsaj pribljižno je važno, če je nekdo izmišljen ali resničen?kje je point tega,da se o določenem uporabniku ugiba(oz.kar določi), če je resničen ali ni?potem tudi jaz v vsakem izmed vas (in tudi vi v meni)najdete nekaj "sumljivega".da pa ima Lukka toliko ogledov in odgovorov(med katerimi jih veliko tudi takih, ki ga obtožujejo neresničnosti) smo pa "krivi" ostali uporabniki pa nihče drug!
|