Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka Šport - športnik človek ostane- vsaj v duši. In JA, če bo hud talent za violino BO IGRALA tudi violino. Ampak najprej šola, nato šport (zdrav način življeja) potem violina. Ja, pač moje osebno mišljenje, pa menim, da niti ni zgrešeno... No, ti z veseljem povem, da je zgrešeno. Jaz sem kot otrok v OŠ na svojo željo poskusila vse - košarko, nogomet, rokomet, odbojko, karate, gimnastiko, ples, na koncu že omenjeno atletiko, bila super športna, vsak dan na rolerjih, treningih, zunaj po drevesih, na kolesu. Starši so me vsak teden vlekli v hribe, kjer smo se imeli z družinskimi prijatelji vedno fajn. po koncu osnovne šole se je zaključilo in razen telovadbe v gimnaziji potem praktično 10 let nisem premaknila riti, dokler nisem začela imet problemov v smislu da me je šprint za busom upehal ipd. Šele zdej (na stara leta ) me je spet srečala pamet, pa mi ne pride na misel neko resno in redno gibanje - pač grem v fitnes, ko se mi zazdi in to je to. Sem pač lenivec in me gibanje zaradi gibanja pač ne veseli. Kar vem da je narobe in se mi pozna, ampak fcuk it, dokler lahko odnesem s tem, pač bom. In mislim, da nobena dodatna količina 'aktivne' vzgoje in treningov tega ne bi popravila, ker pač sem v mladosti dobila praktično vse, kar sem lahko. Vedi, da resni treningi (pa recimo pri 10 letih) lahko povzročijo resen 'backlash' (še hujše je, če te starši v to silijo). Ko te trener goni laufat kroge okrog stadiona si prisežeš, da v življenju ne boš več tekel, če ti ne bo nujno treba. Ko delaš miljavžentič iste vaje za kondicijo si prisežeš da no f*** way da jih samoiniciativno nardiš enkrat samkrat, kadarkoli. In ko ti ena stvar tok 'dol pade'... je lahko isto kot ti opisuješ z instrumentom. Never ever ever again. Mam kolegico, ki je trenirala plavanje, pa je na koncu tok zasovražlia vodo, bazene in plavanje, da še na morju se samo namoči in gre ven. Pa verjetno obstaja ogromno takih, športnih, primerov, ne samo za instrumente.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|