*zvezdica zaspanka*
|
ji je ze iz obeh dojk dovolj za slabe dve urci potem pa spet lakota mislim, da imaš čisto dovolj mleka ;) če tako dobro spi, če se dobro počuti, če so pleničke polulane in pokakane ... moja včasih je iz obeh, pa čez pol ure hoče spet pa imam zagotovo dovolj mleka. dojenje ni samo hranjenje, temveč mnogo več - tudi cartanje in varno zavetje. poleg tega dojenčki jedo velikokrat po malo, ker so njihovi trebuščki precej majhni in togi. v določenih tednih mogoče res lahko opaziš "pomanjkanje", predvsem zaradi poskoka v rasti otroka, ampak traja le par dni in takrat se je pač treba potem dojiti več (saj veš - večje povpraševanje, večja ponudba). plus da sem nekje brala, da ko po začetnih težavah dojenje steče, tudi prsi postanejo mehke (po mnenju na mon forumu se menda takrat veliko mamic ustraši, da nimajo dovolj mleka in prenehajo z dojenjem, vendar pa temu še zdaleč ni tako). jaz naše že nekaj časa ne dajem več na bok, ker se enostavno takoj prevrne nazaj na hrbet ... pa tudi bolj zadovoljno tako takoj zaspi. ko sva bili na operaciji, naju je obiskala tudi fizioterapevtka (ful se mi je dopadlo, ker si je vzela čas in mi pokazala pravilni handling ter prijazno odgovorila, karkoli sem jo vprašala). vprašala sem jo tudi glede spanja na boku/hrbtu - rekla je, da naj bi dojenček spal na boku toliko časa, dokler se sam ne zna obračati na bok in da pade na hrbet ravno zato, ker se ne zna obračati in pade na težjo stran. logično ... ampak našo je že nemogoče dati na bok, tudi če jo podprem z nvm čim, tisto odbrca stran in se prekotali na hrbet. da je na boku, pa da menjaš bok je menda fino zaradi prekrvavljenosti (ker mi se znamo obrnit, če nam roka recimo zaspi, otrok pa ne). pediatri pa pravijo, da je otrok lahko na hrbtu, moraš ga pa obračati v posteljici, saj ponavadi obrača glavo v smer, od koder ga vzameš iz posteljice (obračati, da mu mišica ne zatrdi) ... no, mi delamo sedaj tako mala se v glavnem čisto dobro razvija, tako da že delamo v redu meni je boba zelo všeč - preprosta, dobro jo lahko zavežeš, zaenkrat se mala dobro počuti v njej ... ampak sem se pa odločila, da še nekaj časa počakam s prenašanjem v bobi - toliko, da bo zmožna bolj držati glavico.
|