Anonimen
|
Dober večer babuške , Ta teden može dela popoldne, tako da zjutraj prevzame Lili in lahko brezskrbno odspim kakšno urco in se mi prav pozna - sem veliko manj utrujena in umirjena, me stvari manj vržejo iz tira. Sicer je zato popoldne in zvečer bolj pestro, ker sem sama s starejšo in Lili in moram zvečer obe spraviti spat, toda ponavadi, ko pride mož iz službe, starejša že spi, Lili pa ga čaka, da jo nosi, ker mamico boli križ. Še dobro, da ima moj dobro hrbtenico . Sem pa včeraj dobila ležalnik za Lili in je bila danes čisto navdušena nad njim, se je tako gugala, da sem mislila, da bo kar pobegnila z ležalnika , pa čisto začarano je gledala igračke . Tako da ni več strahu, da bi Lili samo spala, je bila skoraj cel dopoldan pokonci zaradi ležalnika. Pa tudi drugače se mi zdi, da se je v zadnjih dveh dneh kar nekako prebudila, zelo radovedno raziskuje okolico, veliko manj je prestrašenih pogledov, pa tako lepo se mi včasih nasmeji in prav očitno pokaže, da prepozna moj obraz in glas . Se mi takrat kar stopi srce . *zvezdica zaspanka* - Super za pregled , jaz ga imam v petek in si me ti kar malo pomirila . Pa vidim, da imata najini bebici zelo podoben ritem, predvsem ponoči se Lili zbuja ob pravzaprav istih urah . Pri nas je čez dan rutina hranjenje na 2-3 uri, sem pa opazila, da je vedno po hranjenju kakšno uro pokonci, potem pa rabi spanec. Popoldanskega spanca še nekako nisem zaznala, saj čez dan nikoli ne mine več kot 3 ure med obrokoma, pa še to bolj redko, smo bolj na dveh ali dve pa pol. Velikokrat namreč še vedno poje kakšnih 70 ali celo samo 50 ml in potem ni čudno, da je že po 2 urah lačna. Ko pa se napoka in poje 100 ml, pa vedno poliva, tako da ima očitno majhen trebušček in ne gre več noter . Večerna rutina je pri nas bolj kot ne vezana na starejšo hčerko, pri Lili pa sledi istemu ritmu kot čez dan: ko je čas za hranjenje, mi da to Lili zelo jasno vedet , previjamo se po potrebi in seveda pred večernim obrokom, kopali pa smo se doslej vedno čez dan, nekako sem zvečer preutrujena. Starejšo smo sicer kopali zvečer, ampak sedaj imamo očitno novo rutino . Pa še zima je in tema . Čeprav sem že razmišljala, da bomo čez nekaj mesecev morali narediti stalno rutino, da bo hodila spat okrog 19.30 do 20h, kar pomeni, da si bova morala hčerki z možem "razdeliti": jaz bom izvedla večerno rutino z Lili, mož pa s starejšo, saj oboje hkrati ne bo šlo, kot to prakticiramo sedaj, ko še gre, saj je Lili zvečer ful budna - kot sova . Mamice, ki imate več kot enega otročka, kako ste si to zamislile? mala zirafa - Hvala za tolažbo glede inkontinence, sem si prebrala na spletu, da je prvih 3 do 6 mesecev po porodu to še "normalno" in da to še ne pomeni, da bo tako za vedno. Samo moram pa obvezno delati Keglove vaje, sem jih včeraj obnovila na spletu in sploh nisem vedela, da ne gre samo za kratke in dolge stiske, ampak da obstaja tudi ritem, kjer rahlo stisneš za 5 s, potem malo močneje 5 s in potem kolikor se da 5 s, potem pa malo popustiš 5 s in še malo popustiš 5 s in za 5 s popolnoma sprostiš. Sem naredila parkrat to vajo in se mi zdi, da je že veliko bolje. Mozoljčke smo pa tudi mi imeli kakšnih 14 dni in so sedaj skoraj čisto izginili, je bila res kot pubertetnica . Baje se to koža in kri čisti maminih hormonov. Jaz sicer ne grem vsak dan na sprehod, sploh ne sedaj, ko sem bila bolna in Lili malo nahodna, toda ko je sonček, kot danes, pa se le zbrcam, da ujamemo malo D vitamina in svežega zraka. To zimo sem nekako kar zrmrzljiva in že sanjam o poletju . D vitamin - Eno vprašanje, ali se ustvarja D vitamin, če nam sije sonce čez okno? Vem, da te lahko sonce opeče čez šipo, toda ne vem, kako je s tvorbo D vitamina. Bi namreč Lili kdaj nastavila, da ji sonček sije na rokico ali čelo, toda ne vem, če je kakšen hasek . pasenje kravic - Ali katera ve, kdaj lahko daš dojenčka, da pase kravice? Pri 3 mesecih? Sem vse čisto pozabila od prvič, me je kar malo sram . Pa z veseljem bi šla z Lili k razvojni in na fizioterapijo, saj je starejši ful pomagalo in verjamem, da tudi Lili ne bi škodilo, četudi morda ne bo neke potrebe. Mogoče pa se uspem dogovoriti s pediatrinjo. Se mi zdi, da Lili glavo veliko več obrača v eno stran, pa jaz jo itak vedno hranim in nosim le na levi roki, kar baje ni dobro, saj otrok do 3. leta potrebuje čim več simetrije. Starejša sploh ni hotela pasit kravic, se je ful drla, če si jo dal v ta položaj, pa potem je zamujala s sedenjem, ker je imela preslab mišični tonus v zgornjem delu telesa. Sva pri fiziterapevtki dobili vaje in so zelo pomagale. Se mi zdi, da se ji še danes pozna, ker je zelo motorično sposobna. Lahko noč , NenaLena
|