tashq
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin* tema je mnde o hrani in naših otrocih. Mene pa zanima, mislim, da je Matejka napisala, da otroku nadeva na krožnik in kar poje poje drugo pusti na krožniku... Zanima me, a potem vi jeste njegove ostanke al roma v smeti ostala hrana ? ker pri nas imamo navado, da si vsak nadeva kaj in koliko hoče. Ostankov ne jemo, sploh jaz nisem smetišna kanta, da bom poleg svojega še otrokov krožnik izpraznila... mnde, ja naša je še malo premajhna, da bi si sama dala na krožnik (po mojem mnenju), zato ji kar midva naloživa. ponavadi malo manj, kot misliva, da bo pojedla in potem še dodava. recimo, ne dobi svojega zrezka na krožnik, ampak samo midva in ji na njen krožnik počasi dodajava že narezane koščke zrezka. se pa včasih tudi "zmotiva" in ji preveč naloživa, takrat pa ostane...potem pa odvisno:če hrana izgleda še nekako užitno, da ne vse popeštano, speštano, popluvano, potem pojeva za njo (partner je raje kanta kot jaz), drugače pa roma v koš(žal, me tudi srce boli ob tem, ampak...). jaz sem drugače zelo težko "kanta", se mi nekako "gravža" hrana, ki jo je otrok že "premešal" na krožniku, recimo moja mami je pa ena velika kanta in VEDNO poje za mojo hčerko...pomoje je odvisno od človeka do človeka...
|