malaMravljica
|
pri nas doma se tudi kuha fino jaz dam na mizo kar skuham in vsak vzame kar zeli. Tudi mali vzame sam oz ce je kaj hudo vrocega ali takega, da morem pomagat, ga vprasam in mu dam jaz kar zeli. Ce mi bo jutri ob spinaci rekel, da je napacna barva me prav briga, mu je pac ne bom dala, bo pojedel pa vec pireja, ki ga veckrat naredim prav zaradi malega in bo v solati videl recimo korencek in bo rekel, da korenje daje moc in bo veliko korenja ali pa bo pojedel celo goro rdece pese. Ne delam drame, ker bo pa drugic zelena barva hudo in in jo bo jedel. Pa itak, ce rece, da je napacna barva bo oci slucajno slisal in mi rekel, da on bo veliko spinace, ker dela misice in je problem resen Samo, ce necesa ne zeli, ga ne silim, ker vem, da je zdravo hrano, da je dosti raznoliko in dovolj sadja in zelenjave in mi je to ok. Mali recimo ljubi crne olive, fizol je sploh najljubsa zadeva, pa papadiznik, rdeca pesa, nariban korencek in zeljno solato. Za 4letnika ni slabo. Jih pa tudi v vrtcu ne silijo, niti nimajo skupne malice, vsak je, ko je lacen, saj itak si otroci v skupini nekako sledijo in ko je lacen eden so lacni vsi, razen mojega, vecinoma nima casa in vecinoma niti ne vzame in ne je, ko ga grem iskat pa na poti do avta ze rece, da je lacen in poje v avtu potem.Me je vzgojiteljica prav vprasala, ce mu dajam zadeve, ki jih ne je, pa sem ji rekla, da vse to obozuje, da sam pove kaj bo nesel s sabo in da vedno potem poje v avtu. Sem ji povedala, da je obilen zajtrk, obicajno obilno kosilo in da ni nek hud jedec, da naj se ne sekira, ker se jaz tudi ne. Se strinja.
|