patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 IZVIRNO SPOROČILO: tashq IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 koliko otrok pa umre letno v Sloveniji zaradi podhranjenosti? ne bi vedela, ampak verjamem, da moja ne bo, prav tako pa tudi vaši ne...tudi tisti ne, ki se jih "strada" do naslednjega obroka... To sem želela povedati. Naši otroci niso tako estradani, da bi ne mogli izpustiti obroka. Če bo otrok lačen, bo nekaj zagotovo pojedel, sicer pa bo počakal naslednji obrok. Seveda, če gre za trenutne kaprice otroka. Ne moreš pa otroku skuhat npr. mineštre, če je res ne mara in mu rečt, da če ne poje, bo pa lačen. Sej odrasli tudi ne jemo vsega. Se pa vso prvič pripravljeno hrano vsaj poskusi. Pri nas načeloma pojemo vse. Sicer jih zelenjava bolj bode in godrnjata zraven (sploh starejša), ampak se izboljšuje. 3x sva jima z ožem povedala, da če jima hrana ni všeč, naj odideta od mize in ne kvarita obroka še ostalim, pa sta se vedno odločili, da tako hudo pa ni in bosta jedli. Včeraj sta pojedli zelenjavni rižot brez pritoževanja. Sem bila čisto presenečena. Danes pri nas otroci kuhajo. Tamala trenutno lupi krompir, tavelika ga reže. Bomo skuhale pire in hrenovke. Itak sta čisto navdušeni. Kosilo po njunem okusu, pa še sami kuhata. Zakon. Sicer pa Lukka, sej veš, parkrat jo boš po riti, ker ne bo jedla, potem bo že dojela, da more pojesti, da jih ne faše. Pa ne pozabi povedat njenim prijateljicam, da je izbirčna in se norčuje iz hrane. In naj ji zato ne ponujajo svojih priboljškov. Glede na to, da si odprla dotično temo iz katere si sedaj navlekla marnje , ker si bila kao v stiski in si iskala pomoč , ter da ti je Lukka želel pomagati, si se s svojim norčevanjem prav grdo pokazala. Človek se nekako nič več ne vpraša, le zakaj ti dete laže. IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 Sicer pa Lukka, sej veš, parkrat jo boš po riti, ker ne bo jedla, potem bo že dojela, da more pojesti, da jih ne faše. Pa ne pozabi povedat njenim prijateljicam, da je izbirčna in se norčuje iz hrane. In naj ji zato ne ponujajo svojih priboljškov. user posted image user posted image user posted image Ja nekaterim je pa tole v iber smešno , ne Izabelina ?
< Sporočilo je popravil patrino -- 28.10.2013 15:14:13 >