RE: Julijke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

MEGi20 -> RE: Julijke 2014 (20.11.2013 23:14:20)

pozdravljene...naj se pofočkam najprej z slikco...ne vem če naj ji zaupam kaj menite???

http://shrani.si/f/1G/hh/L3Jx49F/testr.jpg

Imam redno na 31 dni...prvi dan ZM 23.10.2013;torej BCmini sem naredila na 29dan ciklusa- 3 dni pred predvideno [sm=hudicek1.gif] ,ker mi znaki ne dajo miru...

Ko grem zvečer v posteljo čudno pretakanje po maternici, (.)(.) so povečana in boleča, utrujenost čez dan že ob 15h, suha usta, pogosto uriniranje, močne občasne slabosti, izrazit vonj ter manj pojem kot ponavadi.

upam,da sem si prav izračunala pdp in sicer 1.dan ZM-3mesece+7dni=23.oktober -3Mesece=23.julij +7dni= 30.7.2014

Popravite me če sem kje storila napako.
LP

butt3rfly -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 6:46:34)

MEGi20, sicer imam bolj slab vid, nosim očala, ampak tako slab pa tud ni, da neb jasno videla druge črtice, tako da čestitke! [sm=smiley1.gif] PDP je prav izračunan, kaj bo pa UZ pokazal, boš pa tako videla pri pregledu. jaz po ZM sicer spadam med junijke, toda zaradi kasnejše ovulacije sem pristala med julijkami. in morm rečt, da je kr fajn tako, ker so same prijetne klepetulje tu [sm=smiley1.gif]

puncka. -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 7:36:21)

Dobroo jutro drage nosečke! [sm=smiley1.gif]
Haha jst tudi nosim očala, vendar črtico vseeno vidim na obeh testih.. meni je tudi tako pokazalo na dan, ko bi morala dobiti tečko.. in zdej sm srečka [sm=nosecka.gif]! Tko da čestitamm!! :) [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Je pa pri nas danes tako grdo vremee.. dežuje in dežuje! Upam, da bo v prihodnjih dneh kaj lepše!
Zadnje tri dni imam probleme s spanjem.. grem zeloo zgodaj spat, okoli 4-5ih zjutraj pa se zbudim in nikakor ne morem nazaj zaspat..verjetno preveč razmišljam o pikici in spremembah, ki prihajajo in se jih preveč veselim[sm=smiley36.gif]
Aja pa še nekaj me zanima. A je katera, ki gre na NS v Postojno? Imate kaj izkušenj? Se še odločam med Postojno in Izolo. Vem, da Postojno vsi hvalijo glede vsega :)
Lep dan vam želim :)

kozoroginja2 -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 8:01:40)

Lep pozdrav vsem [sm=nosecka.gif] in pa seveda čestitkeeeee [sm=bravo.gif]
Da se vam še jaz pridružim [sm=smiley1.gif]
Moj predviden PDP je 9.7., prvi pregled sem že imela (sem bila ravno naročena na gin. pregled), drugega imam 25.11.
sem iz Koroške in to je moja prva [sm=nosecka.gif]
Se že veselimo in komaj čakamo mesec julij [sm=smiley1.gif]

Tinkabinka -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 9:38:30)

Pozdrav vsem [sm=nosecka.gif] in [sm=bravo.gif] seveda vsem srečkam nosečkam [sm=smiley1.gif].
Jaz pa sem se končno dogovorila za pregled in imam ultra zvok 4.12., komaj čakam [sm=jezicek.gif]
Belugica sem čisto na istem kot ti, sem v 6 tednu in se mi trebuh že kar pozna tako da komaj zapnem še svoje hlače, ki so mi bile prej kar ohlapne v pasu tako da si bom tudi jaz počasi morala omisliti kakšne bolj elastične hlače v pasu, trenutno prisegam kar na pajkice in tunike, mi je najbolj udobno [sm=jezicek.gif].
Mi je zadnjič sosedov malček rekel od kdaj imam tazga bušija tako da upam da mi uspe novičko vsaj še en mesec skrivat [sm=smiley1.gif].
Kar pa se znakov tiče je pa občasna rahla slabost, boleče prsi tako da spim kar z udobnim športnim modrčkom in ščipanje po spodnjem delu trebuha.

Lep dan vsem.

Adelle -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 10:55:27)

Ojla punce...danes sm klicala Resa, dobila sm termin za prvi UZ 9.12.2013.

Tko da prosim ce me dodate na seznamcek...

Klavirka -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 11:54:27)

Drage moje nosečnice,
po več kot 5 letih truda, mnogih neuspešnih IUI-jih in ICSI-jih, sva zagledala plusek pred 3 tedni. Nisva mogla verjeti, da nama je uspelo "kar tako" [sm=smiley20.gif]
Danes sem bila že na drugem UZ. PDP naj bi bil 1.7.2014 (zadnjič je pokazalo 2.7.), noseča pa sem 8t. in 2d. Plodek je velik 18 mm [sm=smiley1.gif]
Čez 3 tedne imam nuhalno, čez 4 tedne spet UZ, pa v 16. tednu še amniocentezo, ker imam 37 let. Vse mi je določil in svetoval moj ginekolog, tako da nisem iskala h komu naj grem. Se mi zdi, da je naboljše vse vzeti bolj sproščeno, brez prevelikih skrbi [sm=smiley1.gif]

SamoTi -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 12:08:22)

Klavirka - iskrene čestitke[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Sem vesela za vsako, ki zanosi, za vas, ki pa ste za to morale prestati toliko stvari pa še toliko bolj, saj sva se tudi midva za prvega otročka trudila leto in pol in vem kako hudo ti je, ko čakaš in čakaš.
Se strinjam s tabo, boljše, da se prepustiš toku, ne pa da kompliciraš za vsako malenkost.

zeuso -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 12:14:16)

Klavirka, čestitke lepo da nisem edina tu ki ima kilometrino v zdravljenju neplodnosti, pa je ratalo kar tako.
Adelle smo že tri ki imamo na isti dan prvi pregled.
Čestitke vsem novim nosečkam, ter ostalim ki so že prvi pregledi za vami in ste videle svoje pikice.

zeuso -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 12:15:27)

Aja pa HVALA vsem za čestitke.

Twinči -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 12:40:39)

Čestitke vsem novim [sm=nosecka.gif], še posebej me veseli za vse, ki ste se trudile že leta [sm=bravo.gif]

jana84 -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 13:29:03)

Lep pozdravček julijke...

A se vam lahko prdružim? V nedeljo sem namreč delala test in je bla čist rahla druga črtica... Juhej, juhej!

Zadnjo M sem dobila 19.10.2013, ciklus na 24dni, tako da, nekako bi morali našega otročička pričakovat 27.7.2014, če se ne motim. Bomo videli kaj bo povedala moja G v sredo, ko grem na pregled.

To pa ni moja prva nosečnost... Neeee, pravzaprav je to že kar 6. nosečnost. Dve sta se žal končali mnogo, mnogo prezgodaj, 3 pa ravno ob pravem času ;) Jap, že kar 4. otročička pričakujem. In ne, tudi ta ni bil nenačrtovan. Mogoče naju je malo presenetilo, ker sva planirala delati bolj jesenskega otročička, vendar bolje prej kot nikoli :)

Upam, da bo tokrat vse lepo in prav kot mora biti...

SamoTi -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 14:13:00)

Jana84 - dobrodošla in čestitke[sm=bravo.gif]
Pri vas pa bo pestro s štirimi - lepo da še obstajajo večje družine[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 14:21:22)

Dobrodošle vse nove [sm=nosecka.gif]

Jaz sem danes imela spet UZ, in sedaj je rekla da je vse BP, vidi se GV in RM, tista prosta tekočina in zatečen jajčnik od zadnjič pa je verjetno cista ki ne ogroža nosečnosti.
Tudi ßHCG je super tako da naslednji pregled je 12.12.

jana84 -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 14:23:26)

Ja, bo pestro ja... Ampak takšne so želje [sm=smiley20.gif]

jastra -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 15:13:04)

hej...čestitke vsem novim [sm=nosecka.gif].vidim da ste nekatere že bile na prvih pregledih...super[sm=smiley1.gif],jst tud komaj čakam d vidim kako je s mojo pikico.

jana 84...čestitam za 4[sm=duda.gif]...vidim da imaš otročke nekje na dve leti razlike...moja dva sta tudi dve leti
narazen (no sin bo 4, hčerka pa 2). zanima me kako sta sprejela tvoja dva tretjega-hčerko?kajti malo me je strah
kako bosta sprejela pa na splošno...morda kakšen nasvet.mah še sama nevem ampak skoz razmišljam o tem sedaj sta samo dva potem pa trije- sej se veselim ne me narobe razumet ampak..predvsem me za otroka skrbi d bosta lepo sprejela da nebi bilo preveč lobusumja[sm=zmeden.gif]

hvala za kakšen nasvet, kajti strahovi so vedno prisotni
pridne bodite

butt3rfly -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 15:18:16)

IZVIRNO SPOROČILO: jana84

Ja, bo pestro ja... Ampak takšne so želje [sm=smiley20.gif]

mi2 se pa poznama :) čestitam za 4ko :)

jana84 -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 16:56:33)

@Butt3rfly sem morala prav pomislit kdo bi lahko bila... Ja čestitke, nisem vedela. Sem ful vesela tud zate, veš.

lilalo -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 17:03:19)

Vaaau, a ni to zanimivo? Tale julij 2014 bo pa res srečen za veliko parov!! Skoraj vse smo se trudile kar nekaj časa za tele naše julijčke [sm=smiley36.gif]

Jaz sem se danes naročila na nuhalno, imam jo 17.12. [sm=bravo.gif] Takrat bomo 12t 6dni. Trenutno pa komaj čakam v ponedeljek da vidimo to našo pikico [sm=bravo.gif]

Drugače mi je pa dragi včeraj kupil zgodnje darilo za miklavža, angel sound... sma se matrala neki časa pa nisva našla utripa. [sm=smiley1.gif]... bomo še raje počakali kak teden.

Je katera uporabljala kakšno takšno napravo? Kakšne so izkušnje? Pri kolikih tednih ste prvič slišale utrip?

butt3rfly -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 18:49:14)

lilalo, mal si prenagla. v navodilih piše, da se utrip zazna nekje okoli 12ga, 13ga tedna. men ga je sicer ratalo nazadnje prvič najti pri 11t 4d. kakorkoli, mal še počakaj.

jana84, še mal, pa boma imele pol nogometnega moštva doma [sm=smiley1.gif]

tupi -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 20:18:01)

Dober večer nosečke, se še jaz malo oglasim. Jaz še vedno čakam prvi pregled, ga imam 4. 12. in se mi zdi še cela večnost do takrat. Sem kar na trnih, ker se je pred poletjem ena nosečnost slabo končala, ravno na prvem pregledu sem izvedela, da gre za prazno gv. [sm=smiley19.gif]
Tokrat sem sicer pozitivna, se pa vseeno malo držim nazaj. Zato tudi nočen na fb pred prvim uz-jem. Imam pa boleče prsi, večkrat na dam mi zaslabi, sem bolj zaspana, špikanje v spodnjem delu se pa malo umirja. Aja pa non stop lulam. [sm=smiley36.gif]
Vsem želim eno lepo nosečnost in srečno do konca!![sm=smiley1.gif]

Ulalaa -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 22:35:02)

rolkica sem ti pisala zasebno za fb, upam da si dobila:) nosečke, ali merijo krvni sladkor na vsakem pregledu? Danes sem ga imela na tešče 5.4 na kar me je opozorila (res pa je da sem si še ob 23h privoščila prigrizek) naslednjič dva dni prej ne jem nič[sm=smiley36.gif]

Twinči -> RE: Julijke 2014 (21.11.2013 22:35:57)

Lilalo, prehitevaš ;) Pri meni se je res dobro slišalo kak teden preden sem obakrat otročka začutila, zato sem zadevo že prodala. Je pa za prvič lepo [sm=smiley1.gif]

butt3rfly -> RE: Julijke 2014 (22.11.2013 6:46:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Ulalaa

nosečke, ali merijo krvni sladkor na vsakem pregledu? Danes sem ga imela na tešče 5.4 na kar me je opozorila (res pa je da sem si še ob 23h privoščila prigrizek) naslednjič dva dni prej ne jem nič[sm=smiley36.gif]

krvni sladkor se meri nekje med 24. in 28. tednom nosečnosti. je pa dejstvo, da je čist od dohtarja do dohtarja odvisno, ali te pošlje na test al ne. js sm pri 1. in 3. nosečnosti imela ta test, pri 2. sploh ne.

jana84 -> RE: Julijke 2014 (22.11.2013 9:10:58)

Jst še nikoli nisem imela kontrole sladkorja... Se čist nič ne sekiram.
Drgač pa jst nikoli nisem uporabljala angelSound-a ali kaj podobnega. Sej se hitro čuti brcike-premike.
Butt3rfly, ja bo treba kar fucbal ekipo zrihtat ;)

Drgač pa jst ne čutim čist nič, kar bi pravlo da sem noseča - no razen oblasnega špikcanja v spodnjem predelu trebuha. Zaspana? hm, jst sm zmeri zaspana, al sem noseča al ne ;)

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>