liliana -> RE: Slovenija - plen? (16.10.2013 19:51:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Kaj ti misliš, da bi bilo prav naredit? Prodat vse pod ceno in pač vedno bolj zategovat pas in čakat, če bo mogoče kdaj boljše? Če bi imela možnost odločanja, kaj bi predlagala - katere stvari bi sprejela in katere zavrnila? Ni provokacija, res bi si rada razširila obzorja, saj ima vsak kakšen dober argument... Glej, jaz nisem v vladi, da bi imela možnost odločanja in vpogled v dejansko stanje vsega.....lahko zgolj tako kot ti, kot bilo kateri laični zunanji opazovalec oz. bolje rečeno prizadeti državljan, povem kaj bi bilo "po moje" najbolje.......in to sem že neštetokrat povedala...... v zdajšnjih razmerah - trojka.....da se bo po diktatu nekoga drugega lahko končno speljalo, kar bi se že zdavnaj moglo in kar so določene interesne skupine v Sloveniji zavirale: odprodaja državih podjetij in bank (sedaj, ko smo prisiljeni prodati bomo sigurno dobili iz tega nekaj manj kot pred leti) resen poseg v maso plač in v trošenje javnega sektorja (ker del javnega sektorja so recimo tudi vse inšpekcije, vso sodstvo s hordo zaposlenih, ki ni delalo kot bi moglo zato se je pa dogajalo toliko nepravilnosti) reforma trga dela oz. da trg dela postane prožnejši (sem spada tudi ukinitev oz. vsaj resno zmanjšanje odpravnin)..... v vmesnem času pa zategovanje pasu, ker itak moramo najeti dodatne kredite, da lahko furamo naprej in da lahko odplačujemo pretekle kredite....in zategovanje pasu v vseh sferah....od gospodinjstev do države......itak pa je tudi g. Čufer v intervjuju, katerega del je dala Ankica, tudi povedal, da uvozimo 70 % proizvodov in da nas domača potrošnja ne bo ravno spravila iz krize......
|
|
|
|