Frodo Bisagin -> RE: Vinjeta 2014 (23.9.2013 20:47:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino mojcaziga, enako sva planirala tudi midva. Vseeno pa se mi ne zdi grozno narobe, če nekdo pa ni... Nekateri so bolj impulzivni, kaj pa vem, ne razmišljajo tako vnaprej. Tudi nekaj drugih zadev više v tvojem postu bi lahko zreplicirala, ker si jih spet obrnila okrog oz "po nesreči" narobe razumela, vendar se mi ne da.Precej utrujajoče je človeku vedno isto pisati on pa vedno drugače obrne. Se bom oglasila le za tole: Veš tudi meni dol maha in me ne moti, če so nekateri pri ustvarjanju svojega družinskega imperija nekoliko lahkomiselni , impulzivni, ne razmišljajo tako naprej. Čisto nič se mi ne zdi narobe, če potem ta svoj imperij sami preživljajo in se zavedajo, da so oni tisti , ki so odgovorni, da imperij zraste. Takoj pa se neha moja simpatija in razumevanje do takšnih, ki so tiho, dokler jim letijo ugodnosti, pomoči, subvencije takšne in onakve skupaj, ko bi pa morali za svoj imperij poskrbeti sami in praskati skupaj denar sami, je pa vik in krik. Zate je to neplanirano rojevanje in velikokrat 5- kratno presenečenje ob nosečnosti ( takšnih impulzivnih družin so cele strani dnevnih časopisov) nekaj , kar povzroča spontanost in impulzivnost, zame je to nekaj kar povzroča neodgovornost. In s tem ko takšne pare, ki se neodgovorno spravljajo k reprodikciji označuješ za pač bolj impulzivne in "pač take", krepko prizadeneš tiste , ki se odgovorno spravljajo k spočetju otrok, ki se zavedajo, da tu impulzivnost pač nima kaj iskati in da so zanje odgovorni oni.Če ti je takšen nazor in pogled vredu - prav- meni ni. Realno povedano, takšen prizanesljiv odnos do ljudi, ki so lahkomiselno radi državi v breme in po drugo strani nerazumljen odnos do tistih, ki se z garanjem trudijo, da niso odvisno od nje- dosti pove o človeku. Človek se pač vpraša, če je tudi s tvojo zmožnostjo empatije kaj narobe. Podpisem.
|
|
|
|