RE: Vinjeta 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

petea -> RE: Vinjeta 2014 (20.11.2013 8:43:13)

LuLu,
jaz kolikor je le mogoče upoštevam varnostne razdalje in ostala 'nepotrebna' prometna pravila, cestnega fotografiranja pa me tudi ne navdušuje preveč. [sm=smiley36.gif]

Da me le ne bo preveč strah se peljati s tabo ... [sm=smiley2.gif]

Enkrat ob priliki pa seveda lahko skupaj preveriva, kako je na stvari.

liliana -> RE: Vinjeta 2014 (20.11.2013 19:22:45)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Sem napisala, kaj v zadnjem času odvrača ljudi, torej krčenje pravic in slabo finančno stanje družin (brezposelnost, brezkariernost, stanovanjski problem).
V času 'naše' mladosti pa je bilo moderno imeti malo otrok, velike družine so bile v marsikaterem okolju zasmehovane.

Vedno pa je problem usklajevanje službenih in družinskih obveznosti, fleksibilnost delavnika ipd.

Dvomim.....ker ponavadi imajo manj otrok ravno tisti, ki finanačnih problemov v bistvu nimajo.....več pa tisti, ki imajo "slabo družinsko finančno stanje".......

In če ženska prvega otroka rodi pri 30 letih (se mi zdi, da ko sem jaz rodila je bila povrpečna starost ob rojstvu prvega otroka 29 let) ali pa še več, je težko, da bo rodila 4 ali 5 otrok......

In še vedno je nekako "moderno" oz. sovpadajoče z našim kulturnim okvirje, da je idealna družina mati, oče, dva otroka (v zadnjem času še pes ali vsaj morski prašiček, če ne celo miš[sm=smiley36.gif])......družine z več otroki so še vedno bolj izjema kot pravilo......

petea -> RE: Vinjeta 2014 (20.11.2013 21:14:25)

Liliana,
seveda nas je manj, okrog 10 % je družin z vsaj tremi otroci.

Osebno poznam veliko zaposlenih ljudi z vsaj 7. stopnjo izobrazbe, ki imajo dandanes vsaj tri otroke. Pravzaprav je moji okolici le ena večštevilčna družina, ki so socialni problem, in vem za eno družino, kjer sta starša ocenila, da lahko na račun različnih soc. transferjev čisto znosno živijo brez da sta onadva v službi.

Sem skušala najti po statističnih podatkih kakšne uporabne podatke glede povezav izobrazbe staršev in števila otrok oz. prihodkov družine in števila otrok, a mi ni uspelo.

Mi je pa bil zanimiv podatek, da po uveljavitvi cenzusa za prejem dodatka za veliko družino do njega ni bila upravičena približno desetina velikih družin, verjetno pa bo številka letošnje leto še nekoliko višja.

petea -> RE: Vinjeta 2014 (28.11.2013 19:45:39)

za tiste, ki ne veste, katero vinjeto potrebuje vaše vozilo, je tu seznam kombiniranih vozil, za katere je potrebna 'dupla' vinjeta in še cenik vinjet

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 15 16 [17]