Frodo Bisagin -> RE: Vinjeta 2014 (29.9.2013 22:29:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Lilijana, cilji so cilji, utemeljitve, razlogi na katerih baziramo cilje so nekaj drugega in jaz te pac sprasujem tocno po tem - utemeljitvi, podlagi iz jatere izhajas. Upam, da se pri strinjanju ne ustavis zgolj na rekli so, da treba je, brez globljega razmisleka. Ja Frodo....točno na tem se ustavim......ker nazadnje so pripravljalci zakona davka na nepremičnine rekli, da morajo biti vse nepremičnine enako obdavčene.......in nisem rekla kot ti, "prav imate"....... Pravzaprav, moj argumenti so od zacetka na tem, da bi davek moral biti enak. In ja, prisli so k pameti in izenacili davek. Sprasujem te zakaj nimajo prav, da so izenacili davek - pa ne spet o ciljih nameravanega ukrepa ampak dajmo o argumentih, ki po tvojem mnenju upravicujejo razlicno obdavcitev nepremicnin. Ne sprasujem te po socialni politiki v dolocenih primerih. Sprasujem te kaksen davek bi bil po tvojih izhodiscih tu smiselen in zakaj. Jaz sem ti pa povedala, da so po mojem mnenju v določenih primerih možne oprostitve.......pri večini primerih plačila davkov poznamo za določene kategorije določene oprostitve......in progresivno lestvico obdavčitve....... Torej zakaj naj bi pravzaprav uvedli razlicno obdavcevanje nepremicnin? Ne ni res. Eno je davek od prometa nepremicnin, drugo je pa davek iz dobicka oddajanja nepremicnin v najem. Torej gre za dvojno obdavčitev v vsakem primeru v primeru najema, pa če je stopnja davka na nepremičnine 0,15 % ali pa 0,25 %.... Ne, ne drzi. Eno je davek na "lastnistvo", drugo davek od dobicka. Sicer mocno dvomim, da bom odgovor dobila, ker se ocitno enostavno samo strinjas, ne da bi znala povedati zakaj. Kar me niti ne preseneca. Torej zakaj potem vztrajaš po vsej sili, čeprav že vnaprej veš odgovor........? Ne vnaprej, temvec po nekaj postih polnih izogibanja odgovoru. Kaj pravzaprav želiš dokazati.....? Zelim slisati argumente za drugacno stalisce. Samo tako namrec lahko preveris, potrdis ali ovrzes lastne argumente. Drugače pa.....če bi že v osnovi vprašanje zastavila zato, ker te je odgovor zanimal, bi dobila od mene precej precizen odgovor..... Vsekakor [sm=jezicek.gif] Torej zakaj potem vztrajaš po vsej sili v izogibanju, čeprav že vnaprej veš, da me ne zanima........? [sm=smiley2.gif] običajno si ga, dokler ni začel tvoj drugi ego s provokacijami.......ker pa si začela debatirati oz. spraševati v svojem populističnem in provokatorskem stilu....si dobila od mene tudi odgovore v "svojem stilu"....... Zacela sem s provokacijami, potem sem te populisticno in provkatorski sprasevala - zakaj menis, da bi bilo potrebno razlicno obdavciti nepremicnine. Preprosto fantasticno infantilno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] BTW: Ce se ze ustavljas pri mojem stilu - jaz imam svoj stil in lepo bi bilo, ce bi ti kot odrasla in zrela oseba bila zmozna oblikovati (ohraniti, zadrzati, vzdrzevati) svojega, saj tako moj stil ne bi bil ovira zaradi katere ti ne mogla odgovoriti na enostavna vprasanja. Tako je razumeti, da s svojim stilom odlocilno vplivam na tvojo zmoznost debatiranja, kar si pa ne zelim. Zelim si zrelega sogovornika, ki ima lasten stil, lasten jaz in lastna stalisca, ki jih zna predsatviti in argumentirati, ne glede na stil sogovornika.
|
|
|
|