|
RE: Izgleda, da pa se bo zdaj začelo zares...... 25.9.2013 20:02:26
|
|
|
|
Bakfark
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Libertarci so eni izmed tistih, ki so prepričani, globoko verjamejo, da naj bi prosti trg, popolna deregulacija družbe, uravnala neravnovesja redistribucije globalnega bogastva. Bi bil zelo vesel, če bi navdušenje nad njihovo vero lahko delil, vendar se jaz med peščico bogatih in veliko večino revnih samo poglablja. 1% peščice ima v rokah 43% globalnega bogastva, 10% celo 83%, GInijev koeficient nezadržno šiba proti 1, kar ukazuje na vse večjo neenakost... Menda zato, ker še nismo razčistili z relikti preteklih časov. In, zdaj naj šejk z mano razdeli svojo nafto.....? Jaz pa naj mu v zameno dam bio črviva jabolka in orehe....? Ponudiš mu oreh, jabolka vržeš svinjam, črve pa zadržiš zase. Kako naj ti na to odgovorim drugače??? Tvoj kvazi realizem je že zdavnaj presegel mejo nihilizma, samo- poniževanja, degradacije, diskreditacije, ki samo vpije po pokori za lasten greh in trdi roki, sami sebe dajmo pribit na steber sramu. Niti smo mi Nemci, niti so Nemci primer zdravega, zrelega, histerije in nevrotičnosti odvobojenega mentalnega sklopa - vsaj zgodovina priča tako, pa čeprav se bodo nekateri strinjali, da je "končna rešitev" bila umotvorina genijalnega, preračunljivega in ne izvitoperjenega uma. Niti meni ni lahko gledati v kakšno brezno drvi, ali se vsaj zdi da drvi naša država. Težko je ostati dostojanstven in ponosen, vendar za razliko od tebe, pri nasprotno mislečih še vedno obstaja vera v lastno dobro, zmožnosti, sposobnosti, potenciale. Niti so naša deca bolj butasta, niti so drugi od nas kaj pametnejši. In tukaj se popolnoma strinjam z Ankico - če se že leta soočamo z lastnimi napačnimi potezami, zakaj bi izgubljali vero vase? Morda bo res potrebno podelati na sebi, spremeniti, prilagoditi mentalni sklop, postati bolj svetovljanski, vendar če se že odpiramo navzven, ker je to naša realnost, ne zavrzimo v popolnosti lastnega. Razumem, kompleksi manjevrednosti, kdo pa smo v končni fazi v primerjavi z ostalimi, vedno bili in ostali provinca, vendar če že toliko koketiramo z Zahodom, dajmo od njih pobrati najboljše, zakaj smo tako naivni pa verjamemo, da tudi njihov drek diši lepše kot naše rožice.
|
|
|