Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Neala Sem pa vidla, da je morda bolje delat biopsijo horionskih celic, ker se jo dela od 12. tedna dalje. Boljše kot AC, ki je tako pozno. Ta neinvazivni test, ki si ga delala ti, Tippi, je pa itak zakon. Upam samo, da bo kmalu dostopnejši vsem nosečnicam. Ker cena je res.. ulalaa. nama sta lani biopsijo odsvetovala dva ginekologa, ker menda je večja verjetnost splava in tudi večkrat se zgodi, da morajo ponoviti odvzem... ampak je pa fajn, ker greš toliko prej lahko, tist pa ja. drag je ta test ja. sem vprašala zakaj, pa je rekla, da zato, ker gre za novo stvar, vsi ti aparati, ki analizirajo kri, so ful dragi, poleg tega je treba vzorce poslati v LA...tko da ja, res je drago, ampak če se mene vpraša, je vredno. sicer pa, glede na to, da so same pozitivne kritike na račun tega testa, je pričakovati da bo v bodoče cenejši, prav tako pa je pričakovati enkrat v prihodnosti, da bo zadevo krila zavarovalnica in bo postopoma, glede na to, da se ful medicina razvija, ta test nadomestil AC, ko bo z njim mogoče odkrivati vse kromosomske napake, kot pri AC. ampak ok, to je še daleč verjamem pa, da bo tudi do tega prišlo!
< Sporočilo je popravil Tippi -- 4.9.2013 10:00:40 >
|