ronja -> RE: da bo mož zadovoljen (22.8.2013 20:46:16)
|
Seveda ni samo mirna komunikacija ključ do rešitve To ni bila replika na tvoje pisanje, ena druga punca je napisala da se samo z mirno komunikacijo kaj da, vendar po mojih izkušnjah ni tako. S partnerjem se slučajno res lahko tako zmeniva, niso pa vsi ljudje taki. Bivši je bil recimo bolj impulziven in mu ni bilo jasno, zakaj je meni to tako grozno. Različni smo. Ni zato nič narobe, če sta se dva navajena na glas skregat, če se znata potem vsakič pobotat:). Samo v tem je fora. In v tem, da kadar pa zadaneš dno, takrat se je pa včasih treba tudi skregat, povedat zamere, dat iz sebe in poslušat, kar ti ima drugi povedat. Četudi ni po jusu in ni nujno mirno. Glavno da je in da greš potem naprej. Mam ene glasne in ene tihe sosede... in glasna se mata rajši, zgledata srečnejša, lepše govorita en od drugem, kadar drugega ni zraven, itd... štekaš, kaj sem hotela povedat? Da če je ŽE kup zamer zadaj, potem se je boljše skregat enkrat za vse nazaj, vršt vse na mizo, vse pospravit in potem lahko sproti čistiš. Sicer maš pe vedno občutek, da si izkoriščan... petea, a ti delaš v pivovarni ali imaš vinograd?[sm=jezicek.gif] uškinamama[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Res smo zasmetili, ja in čisto priznam svoj del. Kadar se avtor/ica teme ne javlja več z odgovori in razmišljanji na resne odgovore, ki jih je dobil, takrat nimam strašno slabe vesti.
|
|
|
|