Nina_1985
|
Hvala vam, punce. Čisto drugače je, ko veš, da nisi edina s tako zmedenimi čustvi. Včasih kaj povem mojemu, ampak se mi zdi, da sploh ne razume - moški pač doživljajo vse skupaj drugače kot me. Poleg tega imam še bolj slabo vest, ko govorim o tem, tako da je včasih res bolje biti tiho. Ampak zdaj ste me malo potolažile. Nezzek: če rabi folk na avtobusu obvestilo komu prepustit sedež, pol pa tud ne vem kam smo prišli… Mislim, a ni to stvar kulture?? Mene (pa verjetno nisem edina) so vedno učili, da je treba prepustiti sedež starejšim oz. tistim, ki ga potrebujejo, torej invalidom, nosečnicam itd. Pa tud nismo rabli met nikjer tega zapisanega, to so bile osnovne manire. A tega zdaj starši ne učimo več svojih otrok, al kak? Moram pošteno povedat, da me fejst zmoti, ko vidim, da otroci ne znajo več pozdravljat, pa rečt hvala in prosim. Tud naša ta mala je mela eno obdobje, ko ni hotla rečt zdravo, adijo, pa lahko noč in podobno, čeprav je prej že vse vedla in znala. Pol me je pa enkrat pošteno razjezla zvečer, pa ji nisem hotla dat dude, dokler ni rekla lahko noč pred spanjem. Rezultat? Drla se je ko jesihar pol ure in skos ponavljala: “dudo, dudo, mami daj dudo…”, pa sem ji povedla, da jo dobi, sam reče naj lahko noč. Seveda ni hotla, trma mala, in je zaspala brez dude (nisem mogla verjet, ker je pri nas duda zakon, ampak jo imamo samo še za spanje). No, drugo jutro se je zbudila in me poklicala, pa sem šla k njej, ji voščila dobro jutro in ne moreš verjet - ta mala je rekla dobro jutro! Od takrat naprej ni več frke okol pozdravljanja. Tak da res verjamem, da se osnove kulture začnejo doma. Pa še čisto off topic: danes sem si na youtubu naštimala mal klasične muske in je mala biba u trebuščku takoj začela na polno brcat (al boksat, sej ne vem kaj je bilo), po enih 10 minutah se je pa vse umirilo in je potem blo vse tiho ene 2 urci - očitno ji je pasalo in je zaspančkala. Se mi zdi, da se dojenčki ful odzivajo na glasbo; kake so pa vaše izkušnje? Lep večer še naprej in dobro spite!
|