RE: Aprilčice 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

novopecena* -> RE: Aprilčice 2014 (8.1.2014 18:38:26)

Haj po dolgem casu :D sem bol aktivna na fb :p danes sem imela pregled, kjer je pokazalo da je use uredu :) in koncno nam je dete pokazalo spolovilo in bo puncka :) ime ji bo pa Urška :)
Do sedaj (26t) sem se zredila 6kg, zdaj v 2 mesecih najboolj.. Ampak mi je vseeno glavno da pupika raste in se redi :)

tina_malina -> RE: Aprilčice 2014 (8.1.2014 18:59:39)

sonček!
Jaz bom najbrz hodila v Domžale ampak februarja..

pridkana -> RE: Aprilčice 2014 (9.1.2014 9:38:26)

Naša bo pa Isabel [sm=smiley36.gif] tako da se moj že pogovarja s trebuščkom pa ga kliče Iza[sm=smiley2.gif]

sonćek -> RE: Aprilčice 2014 (9.1.2014 10:40:42)

Novopecena cestitam za puncko.

...
tina malina moje mnenje o soli je zelo slabo. Tako olepsujejo stvar.... Midva sva oba zaspala skoraj. Upam da bo drugo predavanje bolj zanimivo.

[sm=bravo.gif]
Nas sine bo pa nejc.... Moj s[sm=smiley36.gif]e td z njim pogovarja preko busija in seveda ce zacuti njegov gib je cist v rozcah
[sm=duda.gif]lepo pocivajte in cuvajte

Clarita -> RE: Aprilčice 2014 (9.1.2014 12:16:42)

Partha, še enkrat sem poslala prošnjo za vstop v skupino Apričice. Saj to je ta skupina, kajne?
Lp.

pathra -> RE: Aprilčice 2014 (9.1.2014 17:51:43)

Ne... najprej moraš meni poslat prošnjo za prijateljstvo ali pa mi na ZS pošlji link od tvojega profila da te dodam kot prijateljico in potem te šele lahko dodam v skupino, ker je skupina skrita je ne moreš najdet v iskalniku...

sandri91 -> RE: Aprilčice 2014 (9.1.2014 19:17:33)

Tako, pregled je za mano in z malčkom bi naj blo vse vredu, samo popkovina je bolj široka kot bi smela bit, kar lahko pomeni, da se trebušna stena ni dovolj zaprla... čez 4 tedne kontrola in če bo še odstopanje me pošlje na morfologijo v mb v 30. tednu... upam na najboljše, ker drugače je vse super, vsi izvidi vse, le mali mi ful pritiska na mehur, kar je zadnji teden zelo moteče. prav brca me v mehur :) nagajivec že zdaj :) ime pa mu bo Larik, ali pa Nik Tristan :) Clarita* glede zgage, meni je ginekologinja svetovala Ranital, ker sem ga lahko jemala tudi za želodčne težave, ko sem se s čipsom zastrupla...in so sumli na gastritis.. takda to nebi smelo škodovati [sm=jezicek.gif] ps. glede kil, mene je kar malo skregala, ker sem od novembra do zdaj dobla 7 kil gor, torej v 8 tednih 7 kil... skupno že 9 kil :) ojooj, zeznla sem se s tem , ker sem tik pred zanositvijo nehala kadit in sem butnla po sladkem, ki mi še zdaj bolj paše.. ampak, 9 mescov gre gor, pol pa 9 mescov dol.... [sm=bravo.gif] materinsko mam pa jaz od 10. 2. naprej teden dni, upam da zvem kaj koristnega, bom pa šla sama.. moj itak skoz dela v dopoldanskem času...

Bikicaa -> RE: Aprilčice 2014 (9.1.2014 20:48:00)

mi v mariboru imamo materinsko šolo v popoldanskem času, in sicer ob 18.00

bucka* -> RE: Aprilčice 2014 (9.1.2014 22:28:32)

Ojoj, sovražim govorjenje o kilogramih... Misliš si da ti bo čisto vseeno, pa ti ni...

Seveda je najpomembnejše da je otrok zdrav, ampak danes me je pa zadelo, ko sem pri ginekologinji ugotovila, da sem se zredila za deset kil (26. teden, začetna teža 58).
Če se bom redila dva kg na mesec, to pomeni še 6 kg (najmanj!) :)

Oh ja, upam da bo šlo kmalu dol.

Glede sladkorne pa... sploh ne vem da bi mi jo merili, najbrž je bilo vse ok, pa niso omenjali? A kje v knjižici to piše?
Uživajte s trebuščki in partnerji, ki se pogovarjajo z njimi :) našedva sta se že vse zmenila kako in kaj bo, ko pride ven [sm=jezicek.gif] me prav zanima :)

dakota -> RE: Aprilčice 2014 (10.1.2014 22:10:34)

Pozdravljene, soaprilčice. Tule gor še nisem nič pisala, sem pa na fb. Kakorkoli, nasvet za zgago - menda pomaga uživanje/pitje sode bikarbone (jedilne, seveda:), poguglajte (sama nimam težav s tem).

bucka*: za sladkor bi definitivno vedla, če bi imela testiranje [sm=smiley36.gif] -> pitje precej sladkane vode in jemanje krvi na tešče, eno uro po pitju in dve uri po pitju. Opravlja se pa od 24t naprej (ne vem, do katerega tedna). Ni nujno testiranje, nekateri G napotijo kar avtomatsko, nekateri gledajo na anamnezo, različno.

Midve [sm=smiley36.gif] sva generalno ok, dobrih 25t, rok pa 20. 4.

simmonka -> RE: Aprilčice 2014 (10.1.2014 22:18:54)

pozdravljene punce.
Še ena čisto na novo, lanska aprilčica in letošnja tudi [sm=jezicek.gif]

PDP imam 16.4., doma pa že eno navihano 8-mesečno punčko.

Ste tudi na FB koliko sem zasledila med objavami, kako je s priklučitvijo v skupino?

Lep večer

dakota -> RE: Aprilčice 2014 (10.1.2014 22:31:50)

simmonka, pošlji sporočilo pathri za fb.

našemalo -> RE: Aprilčice 2014 (14.1.2014 10:40:22)

Hej punce,

tudi jaz se pridružujem vaši že precej veliki skupini. Sem v 26. tednu in imam rok 29.4. Zanima me, če me sprejmete v svojo fb skupino.

Lep dan vsem!

pridkana -> RE: Aprilčice 2014 (14.1.2014 17:06:21)

ja seveda..čeprav smo tule kar malo pozabile na to temo...na fb se pa dogaja na polno...

celk -> RE: Aprilčice 2014 (15.1.2014 9:21:30)

pozdravljene

sem nova na vašem forumu in imam rok 13.04.2014, vendar vidim da ste bolj dejavne na fb-ju vendar ne vem pod kaj naj vas najdem.

bucka* -> RE: Aprilčice 2014 (16.1.2014 19:30:37)

Meni se zdi pa škoda, ker ste se preselile na FB. Sama nisem na FB, pa tudi ne mislim biti, tko da sem precej "osamljena", ker se na tem forumu nič ne dogaja [sm=smiley13.gif]

barchy81 -> RE: Aprilčice 2014 (17.1.2014 6:37:30)

bucka* - se čisto strinjam s tabo, meni je tudi bolj zanimivo tukaj kaj prebrat...
včeraj sem imela pregled v 28. tednu, še vedno je z ritko dol, trebušček je bil primerno velik, druga pa ni gledala. počasi se bo treba odločit, kako bomo rodili, ker je bil prvič CR, kljub temu imam obe možnosti, pa kar ne vem, kaj naj.

bucka* -> RE: Aprilčice 2014 (17.1.2014 10:49:48)

No, vsaj ena se strinja z mano :)
Jst sm mela pregled v 26. tednu, pa je bla glavica navzdol, samo si ne prestavljam če se še kaj obrača :) kdaj pa kdaj začutim kakšen del, ki me potem sune nazaj, pa ne vem, ali boksa ali brca :)

Tudi če si imela prvič carski rez, lahko zdaj rodiš normalno. Poznam primer, ko je bil otrok narobe obrnjen, pa je porodnica sama želela rodit naravno in tudi je. Če se ti bo obrnil z glavico navzdol, pa sploh nimaš kaj razmišljat. Moje mnenje je tako, da je treba v prvi vrsti poslušat sebe in svoje telo. Sama se najbolje poznaš. Jaz zase vem, da nočem epiduralne, čeprav so mi jo tri znanke močno priporočile. Pa se je po pravici boljim bolj, kot bolečin ob porodu. Zakaj bi se potem odločila zanjo? Zaradi drugih že ne...

Vse odločitve sprejemaš zase in svojega otročička. Važno da boš stala za njimi in da bo tebe najmanj strah. Ker ravno strah in panika zavirata porod. Sproščenost in zaupanje vase pa ga pospešita.

mamix4 -> RE: Aprilčice 2014 (18.1.2014 8:36:35)

Živjo sotrpinke!
Evo polnih 26 tednov.. naš 4ti je ornk fante ocenjena teža 950 g , cukra nimam.. je kriza.
Zredila sem se za cel kilogram...mam zgleda dost zaloge.
Glede imena imamo pa mal težave saj imam vsa imena fantov na B pa mi je že mal zmankalo všečnih... imam enega izbranega sam je dost redek ...bomo vidl.
Ker imam planiran CR ( drugače ne morem rodit) sem se odločila, da bom, če bo vse v redu rekla za porod 14.4.2014.

No pa še kej pišem drugič.

pridkana -> RE: Aprilčice 2014 (18.1.2014 9:24:17)

Meni je v sredo na pregledu tudi samo na hitro pogledala lego, ker sem se odločala za 3d, pa tako ali tako je srčka poslušala in smo tudi še vedno na riti. Se pa vedno bolj nagibam h Kranjski porodnišnici ker ponujajo ultivo. Meni tudi epiduralna ne diši kaj preveč, ampak ko sem šla na predavanje sem vidla da ni tak bav bav ko sem si ga predstavljala. Vseeno se še vedno bolj nagibam k Ultivi...itak Kranj mojmu in moji žlahti bl paše, ker jim je bl na roko kot Jesenice....mam še mal časa... drugače pa po PDP mi manjka še 88 dni[sm=bravo.gif]

bucka* -> RE: Aprilčice 2014 (18.1.2014 10:31:08)

Meni tole z lego še vedno ni jasno... Če je bil na pregledu (v 26. tednu) obrnjen z glavico navzdol, to pomeni da se lahko še obrne, al bo tako ostal?

Jaz bom rodila na Jesenicah, ker nam je bližje, pa bo kar bo :) kaj pa je Ultiva?

ajetam* -> RE: Aprilčice 2014 (18.1.2014 15:16:56)

Pozdravljene,
jaz se javljam na novo, imam rok 26.4., bo punčka.
Bom pa pathri poslala ZS za Fb.

šalčkaa -> RE: Aprilčice 2014 (20.1.2014 9:39:58)

Živjo,
še ena aprilska (27.). Ker sem iz forum razbrala, da debata poteka na FB, se vam pridružim tam. :)

pridkana -> RE: Aprilčice 2014 (20.1.2014 20:39:49)

Ultiva je v bistvu za lajšanje bolečin, ko si sama doziraš ob popadkih, za razliko od epiduralne, ki gre v hrbetnico gre Ultiva direkt v žilo če sem prav razumela. Je pa v Kranju razlagala da si tudi epiduralno sama doziraš...

barchy81 -> RE: Aprilčice 2014 (28.1.2014 8:56:25)

kako ste kaj? očitno ste vse zunaj na snegu, ko je tukaj tako zatišje...[sm=smiley36.gif] a še katero mučijo palpitacije (neredni utripi srca)? to mi je bilo že v prvi nosečnosti najbolj mučno, zdaj pa so se spet pojavile...[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>