RE: Aprilčice 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

tina_malina -> RE: Aprilčice 2014 (20.12.2013 7:05:05)

Zivjo vsem novim članicam :)
srečnatadeja imaš rok na isti dan kot jaz ;) tudi sama sem se zredila že za 8 kg, pa mi je G rekla da je ok..tako da se ne preveč sekirat, samo uživaj v nosečnosti :D drugače pa sama uporabljam olje od eucerina, amapk mi je prijateljica faramcevtka rekla, da je vseeno katerega, samo da se uporablja redno in čimvečkrat, da je koža prožna.. sicer je pa priporočala eno mleko za telo francoske firme, ga baje zelo pohvalijo pa pride okoli 20eu za 500ml..itaq pa usak reče, da če jih boš dobil jih boš če ne pa ne :D

pralinca -> RE: Aprilčice 2014 (20.12.2013 10:58:01)

Živjo aprilčice!

Še ena nova za na spisek. Berem vas že kar nekaj časa in se mi zdijo res super ti forumi, da lahko nosečke delimo svoje zgodbe.[sm=bravo.gif]
Nekaj podatkov za evidenco: To je moja druga nosečnost, prva se je žal končala s SS.[sm=smiley19.gif] PDP imam 15.4., morfologija je za nami, vse se je ok in pričakujemo punčko.
Po začetnih slabostih, ki so trajale kar lep čas, se sedaj počutim odlično. Trebuščem mažem vsak dan s karitejevim maslom, zredila sem se pa okrog 7kg ampak že kakšen teden nisem stopila na tehtnico.
Bom pa vesela, če me sprejmete tudi v FB skupino.[sm=smiley1.gif]

Lep vikend vsem.

barchy81 -> RE: Aprilčice 2014 (2.1.2014 11:15:59)

joj, joj, kakšno zatišje...se bom pa jaz opogumila...
najprej vsem vse dobro v letu 2014 in da bi nam naslednjih nekaj mesecev hitro in mirno minilo [sm=smiley1.gif]
sicer pa zdaj res že vsak dan lepo brcamo, glede na to, kje čutim brce, se očitno še precej premetava po trebuhu [sm=smiley36.gif], pregled imam šele čez 14 dni, tako da že komaj čakam... ko sem bila noseča z dvojčkoma, sem bila takle čas že v bolnici, tako da me je kar malo strah, da bi me tudi tokrat doletelo kaj podobnega

bucka* -> RE: Aprilčice 2014 (4.1.2014 17:58:29)

ojoj, ne začenjaj o brcah :) svojo žabico čutim že od 16 tedna in zdaj me že pošteno suva. pojma nimam kaj počne tam notri, samo vidim trebuh, ki valovi in včasih hitim na stranišče, ker me dete sune v kak poseben organ :)

neprecenljivo! :)

barchy81 -> RE: Aprilčice 2014 (4.1.2014 21:53:01)

[sm=smiley36.gif] ja, vcasih res dobro zadanejo... je pa res, da kadarkoli da kateri od tamalih roko na trebuh pa kot za nalašč noče več brcat

Dgirl -> RE: Aprilčice 2014 (4.1.2014 22:29:04)

Ojla so[sm=nosecka.gif]. Sicer spadam pod avgustovke ampak me zanima kako se kaj počutite v tem mesecu? Ali bi lahko potovale? Sama namreč planiram da bi sla v tem mesecu kot ste zdaj ve, za 14 dni z letalom na pocitnice. Kaj mislite?

pridkana -> RE: Aprilčice 2014 (5.1.2014 14:42:06)

Mislim da sem nekje brala da krajši leti niso problematični...se je pa fino pozanimat pr sami letalski družbi...eni komplicirajo prej, drugi pa kasneje.

Drugače pa fb spremljam redno, na tole stran sem pa kar malo pozabila....vidim da smo tukaj čisto ustavile debate[sm=smiley13.gif]

Clarita -> RE: Aprilčice 2014 (5.1.2014 17:29:37)

Zivjo!
Cese dobo pocutis in nimas kaksnih tezav,so najboljsi meseci za potovanje 4-6 mesec. Jaz sem sla sredi 4.meseca za 16 dni s fantom v Gvatemalo in Kostariko. Ne polet,ne samo potovanje, nista bila tezava. Ce se dobro pocutis,res ni ovir.

Lp n uzivaj na potovanju!

Bikicaa -> RE: Aprilčice 2014 (6.1.2014 17:11:04)

Pozdravljene!
tudi jaz bi se vam pridružila :D
stara sem 25 let in bom aprila prvič mamica. pdp imam 27.4. Pričakujemo pa fantka :D

Bikicaa -> RE: Aprilčice 2014 (6.1.2014 17:43:56)

aja rodila bom pa v Mariboru ali pa na Ptuju :D
Ko se pogovarjate o kilah....jaz sem v 25. tednu in sem se zredila 14 kg :(

sandri91 -> RE: Aprilčice 2014 (6.1.2014 18:09:28)

Bikicaa tudi sama sem v 25. tednu in bom verjetno na Ptuju rodila, ker imam tam ginekologinjo pa še blizu sem.... Kdaj imaš rok? si iz okolice Ptuja?

Punce, pojavljajo se težave, sicer imam jutri pregled.... že kak teden me močno stiska v nožnici, morda je le vnejtje, ampak prisotno je tudi uhajanje vode, ne vem, urin ni, ker nima vonja ne barve.. bolj kot kak brezbarven izcedek je.. ima katera podobne težave?

Bikicaa -> RE: Aprilčice 2014 (6.1.2014 18:33:49)

sem iz Hotinje vasi. Na Ptuju imam ginekologinjo, tako kot ti Sandri91. odločam se pa med Mb in Ptujem zaradi epiduralne....na ptuju sploh ni možnosti epiduralne...tako da odvisno od ure odhoda v bolnišnico :P

Clarita -> RE: Aprilčice 2014 (6.1.2014 20:28:33)

Zivjo aprilcice!

Jaz sem pravkar prisla iz diabetoloske ambulante. Pri prvem prevledu sem imela sladkor ravno na meji (5,5) in je bilo receno,da imam nosec.sladkorno bolezen. Od takrat naprej pa sem vedno imela normalen rezultat ,tako da na srecno nimam nos.sladkorne in to so mi se danes potrdi...JEEEE :-)

No,pa da se jaz dodam svoje kile...do 25 tedna,v katerem sem sedaj, sem dobila + 5 kg (zacela pa sem s 68 kg). Tiste,ki ste se zredile do sedaj cca. 10.-15kg,ni kaksne panike. Nekatere prijateljice so v vsej nosecnosti dobile tudi do +25 / 28 kg in so potem vse izgubile.. pocasi gre vse dol,samo neucakane ne smemo biti in vse zelo priporocajo cim dlje dojenje,ker to zelo pomaga.

Imam pa vprasanje za vas: zadnje 4 dni me vsak dan popoldan/zvecer pece zgaga. Kako si ve takrat pomagate, glede na to,da naj ne bi jemale Rupuruta ali cesa podobnega (ce je le mozno, sicer ga lahko obcasno tudi vzamemo).

Glede poroda sem tudi sama zacela malce raziskovati in sem naletela na izraz Ultiva. Nekatere orodnisnice v Slo to prakticirajo in si malo preberite na spletu. Tam je vse razlozeno za prvo oceno, kako to poteka,potem pa vprasajte a mnenje se vaso ginekologinjo. Jaz se kar navdusujem nad tem porodom,tudi zato,ke baje hitreje rodis.

Lp vsem!

pridkana -> RE: Aprilčice 2014 (6.1.2014 21:34:54)

Imaš pa srečo če so ti res rekli da nimaš nosečniške sladkorne...moja prva vrednost je bila 5.1 in od takrat niti blizu pa me še kar tretirajo tako in me bodo do konca, baje proti koncu nosečnosti pa sladkor še zraste....

Bikicaa -> RE: Aprilčice 2014 (6.1.2014 22:58:53)

za zgago najbolj pomaga mleko...

Clarita -> RE: Aprilčice 2014 (7.1.2014 11:05:41)

Ja Pridkana, res imam srečo. Moj prvi rezultat je bil 5,3 (sem napačno zapisala 5,5), po tem pa je bil vedno normalen (OK, če se nisem pregrešila s sladico :) ), zato se mi ni treba špikati z iglo 6x / dan in to delam le občasno za kontrolo (1-3x / teden) in je vse ok. Sem dobila knjigico s tabelo prehane in dietno, ki naj bi se jo držala, a se je ne držim strogo-gledam le, da jem zdravo , v povprečju malo manjše okroke, ampak na vsake cca.3h in sedaj ko je december mimo, se bom zopet izogibala sladkim razvadam. :)

Hvala Bikica za nasvet. Ker mleka popoldan in zvečer ne prebavljam dobro, mi je včeraj fant skuhal špinačno juho z mlekom in mi je takoj pomagala! :)

pathra -> RE: Aprilčice 2014 (7.1.2014 14:59:54)

Ne morem verjet kakšna razlika je s temi sladkorji.. jaz sem danes imela napovedan test za glukozo in sem že prvo vrednost imela 5,1 in so test prekinili ter me poslali na dieto... Malo smešno je da je tako znižana meja zdej za nas.. a potem pa ko si kontroliraš sam, pa je lahko do 5,5 na tešče in po obroku... na fb pa so ene zapisale celo, da če je prva vrednost bila čez mejo so jih ponovno na test naročili, ali pa da je bila prva vrednost v redu potem niso delali naprej testa in je takoj veljalo da nimaš NS.. prav jezna sem da delajo take razlike.. čisto odvisno kam prideš [sm=smiley13.gif]

sonćek -> RE: Aprilčice 2014 (7.1.2014 16:20:38)

no tudi jaz se vam pridružujem. Pdp so mi iz 26.3 spremenili na 1.4 tako da se vam kr pridružujem. [sm=jezicek.gif] Imam za sabo ze dva ssja tako, da je zdaj res ze čas za veselje. Naročenega imamo pa veselega[sm=modricrtici.gif]. Glede kil pa pa sem na začetku shujsala za 5 kil zdaj sem pa pridobila 8. tako da sem v plusu 3kg. Ampak bo že, se mi pa zdi da se mi je že začelo vleči....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Za porodnišnico pa še nvem.. mogoče katera obiskuje ta mesec materinsko šolo v domžalah?

Clarita -> RE: Aprilčice 2014 (7.1.2014 16:45:51)

Glede sladkorne: mene so prvič testirali pri genokologinji (imela sem 5,3 - torej mejno vrenost, a sem za večerjo jedla pečen krompir in še pila sok..ccccc), potem so me poslali na diabetološko še tja na test in na tešče je blo zopet 5,3 (za večerjo sem še enkrat jedla pečen krompir v pečici, nisem pa pila nič sladkih pijač- nisem sploh pomislila, da mi je krompir tako zvišal sladkor). Ko sem kasneje delala kontrolo po določeni hrani (pizzi, krvavicah, itd) mi je tudi pire kropir zelo povišal saldkor, tako da sedaj jem (če že) samo kuhan kropmir v zeleni solati.
No, potem sem se pridno držala zdrave prehrane 3 mesece in sem se v tem obdobju zredila le za 0,50 kg, decembra pa sem popustila in nisem bila več previdna pri izbiri hrane in vsak dan sem pojedla tudi nekaj sladkega (3-5 pšikotov, malo čokolade,..nekaj sladkega ali pa tudi 'le' sadne sokove, ki imajo tudi precej sladkorja...pa mi je (seveda) po vseh teh pregrehah sladkor narastel, po normalnem in zdravem obroku pa je bila vrednost vedno nekje med 5,3 - 5,8), na tešče zjutraj pa med 4,5-4,8. Meja ostaja za nosečnice ne sme biti 5,3 ali višje, po obroku pa ne smo biti 6,6 ali višje. če si izmeriš višjo vrednost poglej, kaj si jedla in videla bo, kaj ti zvišuje sladkor. Za nosečnice so malce nižje vrednosti, ker je telo bolj obremenjeno , kot pri ostalihljudeh in zato je bolje biti malce bolj previden prej in se držati diete, da ne pride do zapletov kasneje.
Danes je moj 'prelomi dan' - od dans naprej se bom zopet izogibala sladkarijam in sladkim sokovom, ker res ne želim dobiti n.saldkorne, ki bi potem kasneje lahko pripeljala do prave slakorne ali pa da bi rodila zelo velikega otroka, ki bi me 'čsto raztrgal', bil ob kasneje devel ali dobil sladkorno..bolje seje malce držati nazaj en teden ali dva, potem pa želje po sladkorju itak ni več.

lp vsem!

p.s.: pathra, jaz sem poslala željo za prijateljstvo na FB, pa me še niste potrdili...sem kaj narobe naredila?

Clarita -> RE: Aprilčice 2014 (7.1.2014 16:48:20)

mislim, da sem nekaj pomotoma izbrisala..meja na tešče ne sme biti 5,3 ali višja, po obroku pa ne sme biti 6,6 ali višja.

Clarita -> RE: Aprilčice 2014 (7.1.2014 17:01:39)

mislim, da sem nekaj pomotoma izbrisala: na tešče ne sme biti vrednost 5,3 ali več; po obroku pa ne sme biti 6,6 ali več.

pathra -> RE: Aprilčice 2014 (7.1.2014 19:59:36)

Kot je bilo meni rečeno je meja na testu glukoze za nosečnice na tešče 5,1 (če je 5,1 ali višje je že nosečniška sladkorna), ko pa si potem doma meriš pa na tešče in pred obrokom meja 5,5, po obroku (1,5 uro) pa mora bit sladkor pod 6,5. Tako da ne vem več kako to sploh dajejo navodila.. kaj zdej so še vrednosti različne.

Drugače pa na fb nimam več nobene prošnje za prijateljstvo.. najboljše da še enkrat probaš me dodat.. mogoče sem kaj pomotoma stisnila.

Tippi -> RE: Aprilčice 2014 (8.1.2014 7:19:42)

Sem že več kot en mesec na insulinu, tako da recimo imam najbolj frišne informacije. Malo sem vdrla na vašo temo, in se pardoniram, ampak samo toliko, da ne boste več v dilemi.

Ko te testirajo na glukoznem testu, je 5,1 meja in imaš nosečniško sladkorno. V večini zadostuje dieta in redno merjenje vrednosti, včasih pa pač ne in je treba insulin. Sama sem imela vrednost na tešče 5,3 in sem avtomatsko padla pod NS, tako da nadaljnjega testa sploh nisem več delala (beri nisem pila sladkane vode hehe). S trajanjem nosečnosti sladkor narašča in ob dejstvu, da sem kljub dieti imela visok sladkor, sem zdaj na insulinu. dolgem in kratkem.

Ko pa dobiš merilnik in si redno kontroliraš vrednosti, pa so še normalne meje in sicer na tešče pod 5,3, eno uro in pol po glavnem obroku pa pod 6,6. Te vrednosti so zapisane tudi v dnevniku, ki ga vsaka sladkorna nosečka tudi dobi, hkrati z merilcem.

To je to!

Srečno vsem skupaj in vsaki posebej! [sm=smiley1.gif]

pridkana -> RE: Aprilčice 2014 (8.1.2014 9:05:03)

Jaz sem imela sladkor prvič ko so mi ga merili 5,1, pa nikoli več. Zato sem nazadnje vprašala diabetologinjo kako je s tem, ker mi je kr malo bv gor hodit en dan h ginekologinji in drug dan k njej, ker namreč vsaka dela samo en dan v tednu. Pa je rekla da je mejna vrendost 5,3, ampak nosečke s 5,1 že kr smatrajo da spadajp notr...preventiva. Do sedaj sem bla vedno ful hitr ven, ker razen da me je tadrugič kregala k so šle kile ful gor, ni mela pol nč več za pripomnit.

Sem mogla na predavanje za zdravo prehrano, aparatka mi ni dala, ker je rekla da ne bomo goljufali[sm=smiley36.gif], sem si pa enga sposodla in si občasno zmerim sladkor na tešče...še nikoli ni bil več kot 4.8

Drgač mi pa danes koledarček kaže 26 weeks & 0 days pregnant, 98 days to go oziroma če upoštevam une 3 dni kolkr naj bi bla moja pikica mlajša še 101 dan[sm=bravo.gif] sem pa na 7 kg plusa od začetne teže...če ne upoštevam da sem od začetka še 2 kg shujšala....

Mi je pa grozno trebušček zrastu v tehle zadnjih dveh....zdaj se že drugi čudijo kako me razganja....k sreči je na vagi zadnjem mesecu samo 1 kg plusa....

Bikicaa -> RE: Aprilčice 2014 (8.1.2014 15:54:50)

jaz imam pa v ponedeljek pregled za sladkorno [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] upam da bo ok....

Imena že imate za otročičke? Ga izda katera?

Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>