Clarita -> RE: Aprilčice 2014 (7.1.2014 16:45:51)
|
Glede sladkorne: mene so prvič testirali pri genokologinji (imela sem 5,3 - torej mejno vrenost, a sem za večerjo jedla pečen krompir in še pila sok..ccccc), potem so me poslali na diabetološko še tja na test in na tešče je blo zopet 5,3 (za večerjo sem še enkrat jedla pečen krompir v pečici, nisem pa pila nič sladkih pijač- nisem sploh pomislila, da mi je krompir tako zvišal sladkor). Ko sem kasneje delala kontrolo po določeni hrani (pizzi, krvavicah, itd) mi je tudi pire kropir zelo povišal saldkor, tako da sedaj jem (če že) samo kuhan kropmir v zeleni solati. No, potem sem se pridno držala zdrave prehrane 3 mesece in sem se v tem obdobju zredila le za 0,50 kg, decembra pa sem popustila in nisem bila več previdna pri izbiri hrane in vsak dan sem pojedla tudi nekaj sladkega (3-5 pšikotov, malo čokolade,..nekaj sladkega ali pa tudi 'le' sadne sokove, ki imajo tudi precej sladkorja...pa mi je (seveda) po vseh teh pregrehah sladkor narastel, po normalnem in zdravem obroku pa je bila vrednost vedno nekje med 5,3 - 5,8), na tešče zjutraj pa med 4,5-4,8. Meja ostaja za nosečnice ne sme biti 5,3 ali višje, po obroku pa ne smo biti 6,6 ali višje. če si izmeriš višjo vrednost poglej, kaj si jedla in videla bo, kaj ti zvišuje sladkor. Za nosečnice so malce nižje vrednosti, ker je telo bolj obremenjeno , kot pri ostalihljudeh in zato je bolje biti malce bolj previden prej in se držati diete, da ne pride do zapletov kasneje. Danes je moj 'prelomi dan' - od dans naprej se bom zopet izogibala sladkarijam in sladkim sokovom, ker res ne želim dobiti n.saldkorne, ki bi potem kasneje lahko pripeljala do prave slakorne ali pa da bi rodila zelo velikega otroka, ki bi me 'čsto raztrgal', bil ob kasneje devel ali dobil sladkorno..bolje seje malce držati nazaj en teden ali dva, potem pa želje po sladkorju itak ni več. lp vsem! p.s.: pathra, jaz sem poslala željo za prijateljstvo na FB, pa me še niste potrdili...sem kaj narobe naredila?
|
|
|
|