|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
23.9.2013 18:35:13   
pridkana
Jaz pa še vedno pri enem pregledu...še malo več kot dva tedna do nuhalne in s tem drugega pregleda. Tudi jaz še vedno nisem čist ziher da je samo eden...moja mami je enojajčna dvojčica. Jutri imam posvet pri dietotologinji (al kako se že reče) user posted image Sem pa glede na oceno ginekologinje na prvem pregledu tudi jaz v soboto zajadrala v enajsti teden user posted image Bom vidla kak datum bo na nuhalni povedala...

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 376
23.9.2013 19:31:11   
Tadea
Živjo souser posted image .
Za mano je en naporen dan, v petek sem dobila napravico za merjenje sladkorja, danes pa še dieto.
Jaz se čisto nič ne znajdem iz tistih tabel. Se mi zdijo take ogromne količine. Imam pa 2 knjižici, v eni mi piše kolko enot določenih hranil morem pojest, v drugi pa mi piše katero živilo in koliko gramov je ena enota.
Bi rabla mal pomoči, če si katera tudi računa s pomočjo teh knjižic...
Danes sem hotla za večerjo pojest 2 enoti vloženih kumaric, pa eno enoto vložene paprike(poleg škroba, mesa in maščob), glede na knjižico, bi morala za 2 enoti kumaric pojest 2*280g, kar se mi zdi namogoče. Tako da sedaj nevem ali sem jaz kaj narobe razumela al je pa tole računanje čist mimo? Hvaležna bom za vsako obrazložitev user posted image

Moje slabosti se je malo umirila, ampak odkar pazim na to prehrano zaradi sladkorne se mi je spet poslabšalo. Se tolažim, da bom v soboto 12 tednov, potem pa bodo kmalu odšle.
Še teden in pol do moje nuhalne, komaj čakam in upam da bo vse ok
Pozdravček

< Sporočilo je popravil Tadea -- 23.9.2013 19:34:17 >

Pozdravček T.

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 377
23.9.2013 19:48:16   
pathra
Ja počaki ko boš hotla vse s solato nadomestit.. nemogoče une enota.

S temi enotami je tako:

- škrob je ponavadi: ali 60g testenin, 60g riža ali 240g krompirja - to je vse 3 enote, pa mislim da 90g (3 enota) ali 60g (2 enote) kruha
- maščobe: 3 žličke olivnega olja
- meso: 105g mesa ponavadi ali ko nadomestiš s sirom - jaz sem to za večerjo ko je samo ena enota mesa (tu spada tudi sir) in sem si dala 25g sira (kupi šmarski rok ki je najmanj maščobe) ali pa parmezan sem dala (20g).
- zelenjava - ponavadi so to 3 enote: za večerjo sem si dala najlažje kakšno pašto s paradižnikovo mezgo in je bilo takoj lažje saj sem si dala 50g paradižnikove mezge in pol sem dala kakšno rdečo peso (2 enoti pride takoj - 200g) ali pa solato (100g (to je polovica enota), paradižnik (eno enoto je 150 g ki pride takoj) in pol enote paprike - 75g. Za kosila pa se sploh nisem matrala z kumarami, solata itd in sem kar kakšen riž (dodala razno zelenjavo in je takoj prišlo 3 enote) naredila ali bolonjski (korenje, čebula, paradižnik, paradižnikova mezga) ali testenine z bučkami (bučke, čebula = 2 enoti) in piščancem (no tukaj sem dodala solato eno enoto), ali zelje (200g 0 2 enoti) z krompirjem (pražen krompir ki sem dodala eno ali pol enote čebule) in zrezkom, polnozrnato pico (razna zelenjava gor in paradižnikova mezga).
Pri zelenjavi je najtežje ponavadi ampak ko si enkrat napišeš kaj si dala not in prideš not je ful lažje.

Je pa to.. POJEDLA BOŠ FUL VEČ KOT PONAVADI.. nenormalne porcije so.. ne se silit če ne moreš pojest.. pol pa boš itak dobila večjo potrebo po hrani kasneje v nosečnosti in boš celo rabla to pojest user posted image . Če hočeš še kako info mi piši.

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 378
23.9.2013 19:51:30   
pathra
Aja pa še to.. kumarice sem imela jaz napisano NEOMEJENO, tako da bi lahko neomejeno pojedla na eno enotouser posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 379
23.9.2013 20:20:01   
Tadea
Joj, potem sem jaz res dobr trofla tele kumarce user posted image

Hvala za odgovor, zdej mi velik bol jasno in logično zgleda vse skupi, tale količina kumaric me je res čist zmedla.
Upam, da mi bo čimprej stekla tale kuha, user posted image

Hvala ti za pomoč, če me bo še kaj zanimalo ti pa pišem

pozdravček

Pozdravček T.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 380
23.9.2013 21:40:18   
pridkana
Sej se vama jaz tudi pridružim ampak šele z naslednjim tednom....jutri kot že rečeno imam predavanje, pol grem pa na dopust do nedelje in se naslednji teden bolj resno lotim diete user posted image mi že zdej ni veliko jasno s temi polji pa sem že kar nekaj prebrala....

sem pa res skoz utrujena pa nobene volje nimam....dopoldne še gre tam nekje do 11ih, pol pa mojim baterijam zmanjkuje moči user posted image

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 381
24.9.2013 7:46:01   
Agnes27
Dobro jutro punce, jaz že veselo papcam da preženem slabostuser posted image Tiste ki imate dieto....sicer se dost ne spoznam ampak se mi zdi zanimivo da so vas že tko zgodej dal na testiranje. A ste imele že od prej težave pa so zato preverili? Kolkor jaz poznam ženske ki so to imele so začele šele pol kasneje v drugi polovici nosečnosti.

No kakorkoli, da se čimprej navadite novega jedilnikauser posted image

Izgleda da sem res čisto edina še, ki ni imela prvega pregledauser posted image

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 382
24.9.2013 8:27:24   
Tadea
Dobro jutro!

A res ga še nisi imela? Jaz sem imela že drugega en teden nazaj. No bo pa potem luštno, k boš vidla detece user posted image

Jaz v prvi nosečnosti nisem imela sladkorja, sem bila tudi na testiranju, ker sem preveč pridobivala na teži, na koncu se je izkazalo, da je bila kriva voda, ki se mi je zadrževala v telesu.
Sedaj, pa mi je pokazalo povišan sladkor na tešče, ko sem prvič dala kri in urin, mislim, da to da vsaka, ker testirajo za toksoplazmo, pa še par stvari.

Tako, zajtrk čaka, pozdravček

Pozdravček T.

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 383
24.9.2013 10:38:31   
Agnes27
Ne res neuser posted image Jutri ga imam, upam samo da ne bo dvojno presenečenjeuser posted image Tega me je res strah.

Aja tko to gre, sem mislila da te morajo prou samo za ta namen poslat dati kri. Ma to je pa res zoprno, če moraš imet to dieto. user posted image

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 384
24.9.2013 10:41:36   
pathra
Meni je bilo v prejšnji nosečnosti bolj zoprno to da sem si mogla 6 x merit sladkor na dan (no potem sem samo 4x). Nosečniška dieta pa je bila dokaj koristna in je to bolj zdrava prehrana in ne dieta (ker reeeeess ful poješ), pa še prijetno je, ker se skoraj nič ne zrediš do konca.

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 385
24.9.2013 11:02:51   
Agnes27
Verjetno je tečno samo dokler se ne navadiš na to kaj in koliko lahko ješ.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 386
24.9.2013 11:10:00   
84_Sara
http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/vozicki/jane/vozicek-jane-rider-komplet-1289382464.html?aclct=1379863857

Prodam lepo ohranjen voziče Jane Rider.

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 387
24.9.2013 11:10:47   
84_Sara
http://www.bolha.com/igrace-otroska-oprema/otroska-oprema/vozicki/peg-perego/vozicek-peg-perego-gt3-1289381162.html?aclct=1380004174

Prodamo tudi Peg Peregota GT3.

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 388
24.9.2013 11:40:14   
kinvils
Ne ne Agnes27 nisi edin sem tudi jaz, ki še nisem imela pregleda ga imam pa v četrtek 26.9. še dva dni user posted image da vidm pikico.

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 389
24.9.2013 12:24:14   
pikica*1.4.*
meni je nečakinja zjutraj merila sladkor in sem ga imela 4,4 tako da sladkorne nimam, kljub temu da sem večer pred tem kar pridno papcala user posted image tako da vse tiste ki še boste šle k diabetologu, jejte čimmanj oglikovih hidratov en dan prej, vsaj zvečer ne, posebej če ješ pico, palačinke, grozdje, ... dan pred merjenjem sladkorja so meritve nerealne...take imam izkušnje z nečakinjo ko ostane pri meni...da nima nabitega cukra in ne rabiva dežurat ponoči, da ga zbijava...user posted image je pa res da je to sladkorna tipa 1, ampak cuker nabijajo iste stvari...

(odgovor članu kinvils)
Neposredna povezava do sporočila: 390
24.9.2013 12:54:16   
MVJC
Evo javljam se z novim terminom NS:17.10.2013
Seveda gre z nama starejši bratec, da vidi našega bejbija...
Punce, zanima me ali Vas tudi matra zgaga ter spahovanje po hrani ?Kako rešujete?

Hvala za pomoč in lep sončen pozdravček!!

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 391
24.9.2013 13:10:07   
Neala
Hej punce!

Uh, vleče se mi dan. Počutje nič kaj briljantno. Se mi zdi, da mi nobena hrana ne paše danes. Sploh pa ne sladko. Včeraj popoldan sem jedla jabolčni štrudelj in mi je bla taaaaaka muka, da groza.

Ja, nič kaj prijetno, če se morate ene borit še z nosečniško sladkorno. Ampak verjetno je res, da ko se enkrat navadiš diete je potem lažje in nekako živiš s tem. Od mamine kolegice hči je imela pa sečno kislino v nosečnosti. Sploh nisem vedla, je to možno.

MVJC, mojo kolegico, ki je isto noseča kot jaz, tudi matra kislina in to zelo. Žal pa si ne zna prav pomagati. Rekla je, da so ji svetovali zluftan Donat.
Spahovanje po hrani imam pa tudi jaz. In slabost seveda. No, nekak opažam, da je lažje in se mi ne spahuje tolko, če žvečim čigumije. Zdej pa ne vem, al je to samo psihološko, ampak mi malo pomaga.

(odgovor članu MVJC)
Neposredna povezava do sporočila: 392
24.9.2013 13:16:40   
Tadea
Tudi z nama gre na nuhalno bodoča sestrica, ampak bolj zaradi tega, ker bomo imeli družinski izlet, kot pa to da vidi dojenčka, ker tako še ne dojame zakaj se gre.
Meni se spahuje, tako da mi še dviguje zravn, v prvi nosečnosti sem pila brezalkoholno pivo, ker je bilo ravno poletje, pa mi je že to dosti pomagalo, da se mi je po pivu spahnilo in ne po hrani. Zgaga me pa k sreči nič ne peče, pomaga pa kakšna banana, rupurut, ampak nevem kako je z jemanjem v nosečnosti

pathra, še nekaj me zanima glede stročnic... se jih upošteva pod škrobna živila ali pod zelenjavo, ker v knjižici so pod rubriko stročnice user posted image hvala

pozdravček

Pozdravček T.

(odgovor članu MVJC)
Neposredna povezava do sporočila: 393
24.9.2013 15:46:02   
pathra
Tadea.. bom pogledala ko pridem domov kaj sem si napisala. Javim.user posted image

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 394
25.9.2013 8:51:15   
pathra
Evo oprosti za pozen odgovor.. stročnice spadajo pod škrobna živila..

Sem pa včeraj spet dobila migreno.. grrr.. pršla domov, dala tamalo možu in šla spat..

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 395
25.9.2013 11:54:13   
pikica*1.4.*
punce imam eno malo bolj čudno vprašanje user posted image se vam zdi da čutite da imate user posted image v trebuhu...do zdaj se mi ni nič kaj zdelo, zadnja dva tri dni pa imam tak hecen občutek...ampak odvisno kako se vsedem ne skozi...da bi že čutila povečano maternico? trebuh pa je kr trd...je pa 13 tednov in 3 dni...

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 396
25.9.2013 14:37:00   
Agnes27
Pikica težko je rečt kaj bi lahko čutila. Jst se v prvi nosečnosti ne spomnim da bi tako zgodaj kaj čutila, edino raztezanje maternice. Ne vem.

No evo, jaz sem pa imela pregled danes. In hb je samo eden user posted image user posted image Noseča polnih 10 tednov, PDP 23.4.2013. Detece je veliko 3,5 cm in miga ko tavelki v svojem trenutno še velikem prostoru. Skratka vse okuser posted image

(odgovor članu pikica*1.4.*)
Neposredna povezava do sporočila: 397
25.9.2013 15:02:07   
Neala
Hej punce. Uh, imamo pa res zatišje na naši temi.. Al nobena nima težav, al pa mamo vse neke tegobice, da se nam sploh na internet ne da user posted image .
Hja, pri meni po starem: slabosti, utrujenost... nič novega user posted image .

Pikica, to kar čutiš, je sigurno le raztezanje maternice in premik črevesja. Da bi čutila otroka, je praktično nemogoče, ker prve "balončke" (kot brcike) boš čutila šele čez kakšen mesec, če boš reees dobro pozorna.

Agnes, super za pregled!! Verjamem, da si si oddahnila. Sploh zato, ker je eden, hehe user posted image . Verjamem tudi, da si s strahom šla na tisto mizo in čakala kaj bo pokazalo na ekranu user posted image .

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 398
25.9.2013 15:05:22   
hrchy
Ojla, jaz tudi nisem nic na FB, ampak pisala prav veliko pa tudi nisem, ni bilo casa.

ma boge vse, ki se matrate s sladkorno - tukaj pri nas sploh ne testirajo, vsaj ne da bi jaz vedela. no, mene v prvi niso. Bi mi bilo pa pomoje tezko sledit enim navodilom, kaj in kako jest. Bravo za vse, ki vam to uspeva.

Kislina: jaz sem jedla kar nekaj podobnega kot rupurut. Menda ne skodi, ker se ne obsorbira v organizem ampak naredi kot eno prevleko cez sluznico.

Nuhalna: cez tri dni. Komaj cakam, ker zaenkrat se mi zdi, da nic ne cutim akksnih sprememb. Rabim kaksno novo 'potrditev', da bom res verjela user posted image Mi je pa cudno, da dovolijo imet otroke zraven. Pri nas lahko samo, ce so stari vec kot 15 let.

Spol: sva rekla, da bova vprasala. Ma ko se jaz v mislih pogovarjam s svojim otrockom mi je vsec, ce vem, da mu lahko recem 'moja pikica' ali 'moj pikec'. Bi mi bilo cudno, ce bi potem nasprotnega spola ven prisel user posted image

Pri nas je se zmeraj rastur, zdaj so nam celo streho dol vzeli in nas zebe... ta vikend nam pridejo se drevesa podret, tako da bo tudi vrt razkopan... ma saj ne vem, vzela bi eno letalsko karto in sla nekam na toplo, dokler ne bo vse zrihtano. user posted image

Pikica*1.4.*, mogoce da si samo bolj napihnjena??? Jaz ne cutim nicesar, res. Tudi trebuh je enak, kot je bil user posted image

Kumarce - dobro, da ste me spomnile! Danes po sluzbi si jih odprem kozarcek! Pa enega zamorcka cez, imam beljake za porabit!

(odgovor članu pikica*1.4.*)
Neposredna povezava do sporočila: 399
25.9.2013 15:14:11   
pikica*1.4.*
ne saj ne čutim da bi user posted image brcal ali se premikal, ampak ko se nagnem naprej, ali na stran naprej, kot da bi mi maternica preprečevala, čutim da je nekaj noter user posted image ne znam najbolj razložit user posted image glede gibov vem da jih lahko pričakujem komaj čez kak mesec...in komaj čakam user posted image
slabosti pa že od sobote ni, za kar sem zelo vesela, drugih težav pa praktično nimam...edino bolečine v križu, to pa bo kriv jogi ne nosečnost user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?