mamica deklicam -> RE: Pripravlja se nov zakon o starševskem dopustu (2.7.2013 10:40:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dorotheia Poleg tega, kaj menite o tistem deli zakona, da naj bi dodatek za nevključenost v vrtec podeljevali samo do 3. leta? Iskreno rečeno, ne vem, kako je to sedaj urejeno. Ampak logika mi je zgrešena - koliko ljudi bi dalo otroke v vrtce, pa ni prostora. Kolegica moja in njen sta čakala 1 leto, da sta lahko sploh otroka dala v vrtec. Tole mi je čisto mimo. Zakaj najprej ne posrkbijo, da bo v vrtcih dovolj prostora in nato šele kaj takega uvedejo. Pa da ne omenjam, kako dragi so ti vrtci, če nisi mati samohranilka in imata oba starša samo povprečno službo oz. plačo. Taki itak najbolj tanko potegnejo pri vseh teh zadevah. v naši občini imajo urejeno, da če imaš otroka do 3.leta doma, dobivaš 20% cene plačila vrtca za prvo starostno obdobje. In mislim, da nam s tem spet pesek mečejo v oči. Ker kolikor je meni znano, imajo vse tiste občine, ki ta denar dajo, urejeno samo do tretjega leta. Nato pa naj bi šel otrok v vrtec, da se malo socializira.
|
|
|
|