ursonok -> RE: Pripravlja se nov zakon o starševskem dopustu (4.7.2013 10:21:41)
|
Če ste pozorno brale moje tri poste (in očitno jih niste), potem lahko ugotovite, da sem vse probleme, ki jih omenjate (realne probleme!), omenila že sama - težave pri delodajalcu, skopost države ... Nikakor se ne razburjam (ena mi to očita) - sem napisala, da le izzivam, ker me zabava vaša paranoja v zvezi s tem, da nam hočejo ne-vem-kah vzeti. In seveda obsedenost s svetostjo materinstva in domnevno nesposobnostjo očetov [sm=smiley36.gif] Še enkrat ponavljam - ja, partnerja se že zdaj lahko dogovorita, a mnogi se sploh ne dogovarjajo, ker v družbi vlada neko tiho soglasje oziroma prisila, da je doma mamica, očka pa dela. In če očka želi ostati doma, ga vsi postrani gledajo - z delodajalcem na čelu. Morda bi zdaj, ko bi moralo po novem zakonu na stotine očkov nujno ostati doma en mesec, tudi delodajalci hočeš nočeš začeli drugače gledati na zdevo? Kdo ve ... Sicer je pa tudi moj mož sp, a imava to srečo, da dela doma za računalnikom. In če ne more zadev narediti podnevi, pač dela ponoči. Zajebano, a nekako gre. Tudi sama sem trenutno samozaposlena, prva dva otroka sem rodila, ko sem imela status podiplomskega študenta, kar pomeni, da nisem imela nobenega dopusta oziroma porodniške. Zdaj, pri tretjem, sem samozaposlena - status si bom uradno zamrznila, delam pa že zdaj, ko je otroček star en mesec (kadar spi). Moj mož pa ne bo mogel koristiti nobenega dopusta, ker živiva v tujini. Meni pa bo država dala borih 250 eur na mesec, če sploh. Pa se nič ne repenčim. [sm=smiley1.gif] Samo skušam vam dopovedati, da je zakon lahko zelo pozitiven, če se uredi prave stvari (ne pa takoj kritizira vse po dolgem in počez).
|
|
|
|