MAFiN5 -> RE: Marčevke 2014 (13.9.2013 9:44:43)
|
Anonimna, res je narobe svet danes, ja. Ampak vedi, da otroku ne bodo toliko mar materialne stvari, ampak bližina in ljubezen starša. Marsikateri otroci imajo vse dobrine na tem svetu, pa niso srečni, zadovoljni in ljubljeni otroci. Nekateri pa, ki nimajo skoraj nič, kar kipijo od sreče. Se pa na trgu dobi ogromno rabljenih vozičkov in ostale opreme. Ogromno tega se tudi podarja. Mi smo voziček tudi dobili iz druge roke, rabljen že pri dveh otrocih, pa je dal skozi še naša 2 in bo še za tretjega dober. Ne morem reči, da si ne bi mogli privoščiti novega, ampak nekako nisem ena tistih, ki ji je to tako pomembno. Raje vidim, da smo z otroci skupaj, gremo ven, se igramo...preživljamo čas skupaj. Kljub temu, da bi včasih lahko imeli kakšno stvar več težim k temu, da imajo otroci zmerno mero vsega, ker drugače itak z ničemer niso več zadovoljni in jim nič čisto nič ne pomeni. Najbolj ponosna sem bila na svojo punčko (2 letnico) lani za miklavža, ko si je zaželela balonček. Drugi otroci so želeli imeti 100 drugih stvari, ona pa en sam balon. Jokala sem od ponosa. Verjamem, da je hudo. Tudi mi v otroštvu nismo imeli dosti in zato smo verjetno tudi zdaj navajeni na skromnost. Eni pač imajo to možnost, da pri vsakem otroku zamenjajo vso opremo, nabavijo npr. nov voziček zaradi druge barve,... To še ne pomeni, da so boljši starši. Niti slučajno.
|
|
|
|