|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2014
8.9.2013 21:51:18   
Mucija
Pozdravljene marčevke 2014. Se vam pridružujem...
Moj PDP naj bi bil nekje med 25.3. pa nekje do konca meseca. Nimam še določenega PDP. V petek (13.) ;) imam NS.
Drugače sem se pa sem gor pofočkala po dolgih 7 letih. Naš sveži prvošolček bo namreč dobil družbo. user posted image
Aja, sem pa iz Kranja.
Vsem še enkrat lep pozdravček in vse dobro! user posted image

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 976
9.9.2013 7:11:06   
Tippi
zadihanost jaz tudi user posted image  jaz celo ne rabim šteng. če že hitro govorim ali kaj pripovedujem, sem že zadihana user posted image

Mucija čestitam in vesela,da si se nam pridružila! user posted image

Jaz pa šibam do prijateljice po opremo. se počutim, kot bi šla v šoping. user posted image  in danes si bom že do pike ogledala voziček user posted image

Drugače se pa res bolje počutim! Tiste, ki vas še muči slabost, potrpite še čisto malo, ziher bo boljše!

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 977
9.9.2013 7:11:22   
qqqq
Pozdravljena Mucija, cestitke user posted image

Super, sedaj pa nas je tudi nekaj iz Kranjauser posted image

Sama bom rodila v kranjski porodnisnici, kjer sem bila do sedaj 2x zelo zadovoljna. Tako z oskrbo pred in po porodu. Je bil pa obakrat CR, zato sem v prvo dopustovala 10 dni v drugo pa 6 v porodnisnici. Tudi sestre so bile zelo uredu. Iz moje strani le pohvale in zahvale.

Polagam pa na srce, ce dovolite, nekaj besed glede epiduralne....
Vem, da je to odlocitev vsake posameznice in da se zgodi enemu izmed 1000, vendar meni se je. Vse je potekalo super pri postopku dajana epiduralne, pa je slo vseeno malo narobe. Epiduralna mi je udarila po telesu navzgor in ne navzdol v noge...skratka, na koncu se je vse dobro izslo (da ne bom sedaj o vsem, ker se zavedam da imate nekatere zelo lepo izkusnjo z njo), vendar smo v dveh minutah pristali na urgentnem carskem rezu. Na koncu vse dobro, za kar se moram srcno zahvalit zdravnikom in babicam. Sama pri 23 letih nisem imela nobenih tezav s hrbtenico, le tako je prislo. Jaz recimo, ce bi imela tezave s hrbtenico, bi bil mogoce to kar velik razlog da bi sedaj fejst premisljevala o epiduralni. Vem, tudi ce se vsedes v avto nimas zagotovila da prides cel na cilj, hotela sem samo polozit na srce noseckam, da je epiduralana super, lahko pa gre tudi kaj narobe.
Ker pa je bila tako zelo majhna razlika med prvim in drugim porodom, sem imela tudi v drugo CR.

Skratka, jaz imam lepe spomine na vse skupaj, zato ker se mi doma smehlja skoraj 6 letna soncica, in tudi razumem da se za epiduralno odlocimo sami. Hvalezna sem le, da je bila ob meni ekipa super zdravnikov in je ukrepala urgentno, da ni bilo prepozno. Odlocitev moja pa je bila napacna, ocitno moja hrbtenica ni narejena za taksna spikanja user posted image
Imam pa kup prijateljic, ki so bile z epiduralno zeloooo zadovoljne in bi jo takoj ponovile. Obstaja pa tudi ultiva, baje je zelo dobra.

Vsem ki vas se caka NS zelim en prijeten pregled in stiskam pesti da bo vse ureduuser posted image sem prepricana, da bouser posted image
Tippi, se en teden in me bo pobralo od nervoze pri cakanju izvidov...user posted image

Lep dan vsem,
Caw caw

(odgovor članu Mucija)
Neposredna povezava do sporočila: 978
9.9.2013 7:22:56   
Andy86
mucija dobrodošla pa lepo nosečnost ti želim in dobro opravljeno NS.
qqq lepo si povedala pa žal mi je za tvojo slabo izkušnjo. Seveda je stvar posameznika kako se odloči glede teh protibolečinskih postopkov. Najprej sem tudi sama že v 1. nosečnosti razmišljala o Ultivi a kaj ko v Šempetru moraš bit vse prej zmenjen in tudi če si in, da ne rodiš v dopoldanskem času ne moreš imet ne ultive ne epiduralne tko da nima smila niti se menit. Sicer pa do marca je še precej časa in bomo videli kako bo takrat.
O Tippi vesel Šoping user posted image Fajn tko, da dobiš precej stvari od frendice.
PA lep teden vsem, se tipkamo

(odgovor članu qqqq)
Neposredna povezava do sporočila: 979
9.9.2013 7:31:01   
Mucija
Jutro!
Qqqq, da ne boš mislila....jaz sem tudi ena izmed tistih, ko kar ne moreš verjet (1:10000000000) glede epiduralne. Jaz sem se pa dala prepričat, da so v Kranju katastrofa in sem šla na Jesenice rodit. No, mislim, da se porodnišnic ne da kategorizirat kot dobre in slabe. Če je vse ok, je tudi zadovoljstvo vedno s porodnišnico, ko pa se kaj zatakne, pa je zgodba drugačna. Mene so "zašuštrali" z EA res hudo hudo. Ne vem, nek šalabajzer mi je vtikal kateter, kot bi delal špikane čevape. No, na koncu mi je ni uspel vstaviti, mi je pa steklo ven full hrbtenjačne tekočine in na to ni bil nihče pozoren. Po porodu me je sestra hitro najagala na wc itd, jab bi morala pa NUJNO nepremično ležati 24h, tako kot po punkciji. In namesto, da bi uživala prve dni s sinčkom, sem preživljala takšne glavobole, da bi rajši šla vsak dan še enkrat rodit. Nihče mi ni znal tam pomagat, v porodnišnici sem ostala skoraj 10 dni, tam so modrovali in vse, kar so mi znali povedati je bilo:"ja kaj takega se nam pa še ni zgodilo". Res vspodbudno, a ne?! Tako, da sem imela težave z dojenjem, s psiho,... No, ko sem bila končno doma, sem pa po 3 tednih še krvavet začela...so mi pa še košček posteljice pustili notri in sem doživela hudo sepso... Na koncu so me rešili v Kranju. Tako da...tokrat grem rodit kar v Kranj. user posted image
Sedaj se lahko že nasmehnem zadevi, sem imela pa kar hudo poporodno od tega, da niti ena stvar ni šla tako, kot bi morala iti. Pa še prvič mama, si že taklo malo zgubljen...
Tokrat upam, da bo vse lažje, manj stresno. No, definitivno živim v takem duhu, da bo. user posted image
Hvala za sprejem punce. user posted image

(odgovor članu qqqq)
Neposredna povezava do sporočila: 980
9.9.2013 7:32:29   
Mucija
Aja, Tippi uživaj v "šopingu"! Jaz sem si za tokrat zadala hudo misijo, da me ne zanese tako, kot me je v prvo. user posted image

(odgovor članu Mucija)
Neposredna povezava do sporočila: 981
9.9.2013 7:53:39   
Alexxix
Hahaha ;))) ja tudi mene je v prvo zaneslo, pa še kako ;)) smo doma pristali
s tremi vozički, oblekic je bilo pa za izvoz ;))
Vidim, da bo v Kranju pestro, no ja, bomo pa na kofetke hodile ;)) Dons sem šla na tehtnico, pa
mam manj kot preden sem zanosila ;(( zdej me pa že malo skrbi, pregled pa šele v četrtek ;(

(odgovor članu Mucija)
Neposredna povezava do sporočila: 982
9.9.2013 7:55:08   
Neli81
Pozdravljene user posted image ,

Čestitke vsem skupaj in naj vam čim prej in brez težav mine ta nosečniških težav, vsaj ne prehudih.

Še posebej sem pa vesela, da med vami vidim Tippi! user posted image Smo lani skupaj čvekale pri aprilčicah. Sem velikokrat mislila nate in ko mi je Uršika urši povedala, da si med marčevkami, sem seveda "priletela" sem in prebrala vse od začetka do konca.user posted image Skratka ČESTITAM in upam da ti res resnično čim prej mine do marca ter boš veselo stiskala svojo malo štručko! user posted image

Veselo čvekanje še naprej.

Pa pa

(odgovor članu Mucija)
Neposredna povezava do sporočila: 983
9.9.2013 8:04:46   
Mucija
A če jaz omenim naših 7 vozičkov, bi bla prehuda, a ne? user posted image Pri vsaki babici po eden, pa pri varuški, pa potem mi kakšen ni bil ok, pa sem ga prodala, pa drugo varianto našla, pa...moj je samo še zmajeval z glavo. user posted image
Se bomo že nekako zvrstile v Kranju. user posted image Bo pa super, da bo kofetkarska družba. Upam, da najdem še kakšno, ki se ji bo dalo tudi na Šmarjetno ipd voziček porinit. Že sedaj delam plane o rekreacijskih opcijah. Jao! user posted image
Manj kg pa tudi ni nič neobičajnega, sploh če ti je bilo kaj slabo Alexxix. Nič sekirat! Jaz sem zadovoljna, da sem za enkrat na nespremenjeni kilaži.
Komaj pa čakam na NS, da bom bolj mirna in da počasi neham bušija skrivat. user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 984
9.9.2013 9:19:48   
bincha
joj žal mi je za slabe izkušnje za EA... sama sem v prvo rekla, da bom poskusila najprej brez, če bo šlo, imela sem pa tudi pripravljen list za EA ali ultivo, kjer je krajša anketa - v kranju ga dobiš v šoli za starše na predavanju za protibolečinska sredstva in ga morš imet zraven (sicer ne vem kako je, če ga nimaš - verjetno te kar tam izprašajo, pa ti vseeno dajo).

no po 6 urah zelo bolečih popadkov, ki so bili kot en sam, neprekinjen - si nisem mogla tud sekundo oddahnit, pa še odpirala se nisem in so mi kasneje dali še umetne- joj prejoj... - sem se potem odločila za EA. je bil pa anesteziolog na dopustu takrat in je nadomeščala gospa iz postojne... – v glavnem - kateter je bil hitro vstavljen, EA pa je prijela v roku 15 min. rodila sem potem čez 4 ure, bili so še zapleti (ampak ne zaradi EA), se mali ni spuščal in so mi pomagali s pritiskanjem na trebuh... ampak pustimo sedaj to - ko je EA prijela sem si lahko odpočila in sem bila pripravljena potem na iztis, če ne bi bilo EA pa ne vem kako bi blo, ker sem bila z močmi čisto na koncu - verjetno bi bil še kak CR.

sedaj v drugo se bom tudi odločila za EA - razen, če ne bo časa user posted image

upam pa, da so v kranju tudi tako dobri anesteziologi, kot je gospa iz postojne... user posted image user posted image

(odgovor članu Mucija)
Neposredna povezava do sporočila: 985
9.9.2013 9:21:15   
legojunior
Ojla, ima katera kakšne izkušnje z Ultivo? Jo nudijo tudi v Postojni in Izoli? Je brezplačna?

(odgovor članu Mucija)
Neposredna povezava do sporočila: 986
9.9.2013 9:40:34   
Nanuk
Bila pri G, me je potolažila, da gre za povešeno nožnico, ki se bo potem, ko se bo maternica začela večat ib bo šla bolj navzgor, stanje normaliziralo, naj pa čimmanj dvigujem, čimmanj aktivnosti... tko da bom bolj počivala. Tako da bo ta stvor ponoči odhajal noter in prihajal podnevi ven :)

(odgovor članu legojunior)
Neposredna povezava do sporočila: 987
9.9.2013 9:49:01   
Daia
Nanuk, super, da ni nič hujšega! Dviguje pa naj možek user posted image

Kako je pa kaj z vašimi trebuščki?
Meni se spodaj, pod popkom, malo pozna, še vedno pa ne toliko, da bi ljudje, ki me ne poznajo, vedeli, da sem noseča in ne, da sem se zredila user posted image Sem pa danes v začetku 16.tedna.

Lep dan (čeprav deževen)!

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 988
9.9.2013 10:18:59   
sonćek
duuser posted image obrodosla user posted image mucija... mave n
a isti dan nuhalno... sem ze kar malo nestrpna.

tippi en vesel soping... fajn to... no jst sm dobila od bratranca previjalno komodo... drugace pa so vse tiste ki so mi dale obljube dauser posted image bodo posodile so se nekam skrile..... ampak se ne sekiram....

alexis tudi jst s tezo ne napredujem celo shujsala sem dve kili. ampak me je se vedno dost skupaj tako da ni skrbi...

veselo noseckiteuser posted image

(odgovor članu Mucija)
Neposredna povezava do sporočila: 989
9.9.2013 11:19:34   
Alexxix
Jst mam stvari za punčko ;)) no ja, bomo počakali, da bomo videli kaj bo,
potem pa če bo fantek, se bo pa že kakšna javila a ne? moj že gleda vozičke...
je še bolj notri padel kot jst ;)) hahaha

(odgovor članu sonćek)
Neposredna povezava do sporočila: 990
9.9.2013 11:26:06   
sukakuka
Oh, meni je pa moj kar povedal, da do januarja naj niti ne razmišljam o nakupih. Upam pa da bom dobila kaj od sestričen, tako da res bolje da počakam. Čeprav bi šla že danes vse kupit user posted image

(odgovor članu Alexxix)
Neposredna povezava do sporočila: 991
9.9.2013 12:10:38   
Levinja22
Živjo vsem skupaj,

ravno danes vidim v torbici, da imam le še tri tablete folne kisline. Pa sem se vprašala, do kdaj je priporočljivo jesti?
Nekje po forumih sem zasledila do 12 tedna, nekje pa da naj bi elevit bile tudi v nosečnosti.

Lp

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 992
9.9.2013 12:20:21   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Neli81

Pozdravljene user posted image ,

Čestitke vsem skupaj in naj vam čim prej in brez težav mine ta nosečniških težav, vsaj ne prehudih.

Še posebej sem pa vesela, da med vami vidim Tippi! user posted image Smo lani skupaj čvekale pri aprilčicah. Sem velikokrat mislila nate in ko mi je Uršika urši povedala, da si med marčevkami, sem seveda "priletela" sem in prebrala vse od začetka do konca.user posted image Skratka ČESTITAM in upam da ti res resnično čim prej mine do marca ter boš veselo stiskala svojo malo štručko! user posted image

Veselo čvekanje še naprej.

Pa pa

lepo mi je, ko se moje aprilčice spomnijo name user posted image
Hvala za lepe želje, tudi jaz upam, da bo vse tako kot mora biti!

qqqq še čisto malo!! vsak čas bo ponedeljek user posted image user posted image

Levinja jaz sem Tifol nehala jemati konec 11. tedna oz. ko sem vstopila v 12. teden in takoj nadaljevala z vitamini Centrum Materna, v katerih je tudi folna kislina. Tko da po moje, če nadomestiš folno zdaj z vitamini, bo kul user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 993
9.9.2013 14:02:48   
Rina2
Elevit se priporoča jemati celo nosečnost in še v času dojenja, saj ne vsebuje samo folne kisline ampak cel spekter drugih vitaminov. Če pa govorimo izključno o folni kislini pa je ta zelo pomembna v prvih 3 mesecih nosečnosti. Pravzaprav bi jo bilo dobro jemati že kaka 2 meseca pred nosečnostjo. Menda pa je od 3 meseca naprej dobra zadeva tudi Femibion 2, ki vsebujejo omega 3 , saj bi naj bile te zelo pomembne za razvoj plodovih možganov. Sem v prejšnji nosečnosti malo naštudirala te vitaminske dodatke.... ;-) odloči pa se vsak itak po svoje.

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 994
9.9.2013 15:04:12   
Levinja22
Hvala za vse nasvete in odgovore. Torej z elevitom nadaljujem še naprej, vse do končanega dojenja :)

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 995
9.9.2013 15:30:51   
cataleyamiller
zdravo punce, da se še js malo oglasim..
danes sem končnooo prišla do svojega ginekologa. rekel mi je, da se nisva prav razumela glede nuhalne oz. da je razumel, da je nočem opravljat..in da mi bo opravil v 17 tednu četverni hormonski test, ki tudi odkriva dawnov sindrom in sicer v 75%. povedal mi je tudi, da bom imela istega dne tudi ultrazvok. uff.. malo sm pomirjena.. saj bo kmalu prišel ta dan..

dobrodošle vse nove!

nekaj me še zanima.. a trebuh je oky da je bolj mehek (ni trd) in da ga je zjutraj "manj"?? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Levinja22)
Neposredna povezava do sporočila: 996
9.9.2013 16:27:43   
Nanuk
ja, moj je tudi mehek, pa čez dan se vidno poveča.. trd trebuh bo začel postajati, ko se bosta maternica in otrok povečala.... še 3 dni do NS, juhuhu

(odgovor članu cataleyamiller)
Neposredna povezava do sporočila: 997
9.9.2013 19:15:43   
sukakuka
Mene pa nekaj zanima, na netu ne najdem prave informacije. A katera ve, kako je s starševskim nadomestilom v mojem primeru. In sicer, še nikoli nisem bila zaposlena, no razen kot študentka, trenutno prejemam socialno pomoč. Ali bom sploh dobila kakšno nadomestilo? Ali otane samo pri socialni in otroškem dodatku?

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 998
9.9.2013 20:32:11   
Pupček
IZVIRNO SPOROČILO: sukakuka

Mene pa nekaj zanima, na netu ne najdem prave informacije. A katera ve, kako je s starševskim nadomestilom v mojem primeru. In sicer, še nikoli nisem bila zaposlena, no razen kot študentka, trenutno prejemam socialno pomoč. Ali bom sploh dobila kakšno nadomestilo? Ali otane samo pri socialni in otroškem dodatku?

Pravico imaš do starševskega dodatka, starševsko nadomestilo ti pripada le če si zaposlena oz. na zavodu in prejemaš nadomestilo. Mislim da to z novim, veljavnim zakonom še velja.

< Sporočilo je popravil Pupček -- 9.9.2013 20:33:06 >

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 999
9.9.2013 21:47:23   
sukakuka
ok, potem, če prav razumem, dobim 196 evrov in to je to. Ali potem lahko dobim še socialno pomoč? Ali mi bo socialna pomoč pripadala le v razliki do polne socialne? 196 + recimo 50 evrov in je 250 evrov kar je celotna socialna pomoč?

Sem malce zmedena, hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?