|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2014
9.9.2013 23:20:18   
Alina13
Danes sem imela NS. Rezultati so supeeeer! user posted image Vesela zeeeeloooo! :)))))
Baje pa grejemo user posted image . user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
9.9.2013 23:35:39   
azalea
še ena, ki se vam pridruzuje.

za nosecnost zvedla vceraj, danes pa pri ginekologinji sok - ze 14 teden (vmesne krvavitve, za katere sem mislila da so posledica prestavljanja mesnstruacije - to niso bile). Upam, da mi se ju3 uspe naročit za nuhalno, ker lovimo zadnje trenutke.

tak da 28 let, 1. nosečnost - PDP 11.3.

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
10.9.2013 7:03:20   
mičika
Pozdravljene user posted image !
Najprej vsem čestitam za lepo opravljeno NS in za naprej vse dobro...Jaz imam kar pester teden za sabo...prejšni ponedeljek sem izvedela po NS ki je bila dobra 1:1252,NS:1,2....Nato so mi vzeli še kri in padla sem na 1:299 za trisomijo 21...user posted image user posted image Joj dva dni sem bila čisto iz sebeuser posted image ...Takoj sem se odločila za neinovazivni test ki pa sem ga opravila včeraj v Ljubljani...V Ljubljani so mi rekli da so izvidi zelo uredu samo skrbi jih moji trije spontani splavi in krvavitev v tej nosečnosti ter tak padec NS po odvzemu krvi...Sedaj mi preostane samo še čakanje teh 14 dni kaj in kako bo....
Tippi tebi pa hvala za tvoje informacije si pravi sonček na temu forumuuser posted image
SEZNAMČEK meni so rok premaknili na 10.3. stara sem 31let rodila bom v Izoliuser posted image

(odgovor članu azalea)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
10.9.2013 7:24:46   
Tippi
Azalea ooooooooooo, super! Mogoče ti kar malo zavidam, da si tako pozno izvedela za nosečnostuser posted image  ker te očitno potem nič ne pestijo slabosti, nobenega zategovanja po trebuhu, lulanja, itd. in kar naenkrat si že v drugem trimesečju! Pa če to ni genialno! user posted image  Verjamem, da boste ujeli NS in da bo vse ok. pa pridi povedat veselo novičko! user posted image

Mičika malenkost. če lahko pomagam, bom z veseljem user posted image  torej poleg qqqq še tebe čakamo z izvidi. Ampak boš videla. prvi teden se malenkost vleče, potem gre pa vse hitreje in hitreje! in potem ko bosta obe dobili negativne rezultate, se ga bomo virtualno našvasali user posted image user posted image

Jaz sem pa včeraj natovorila avto do stropa user posted image  Prenosna posteljica, voziček, lupinica, stolček za hranjenje, posteljica, in OGROMNI dve vreči cunj za eno in dvoletnika! cela žurka je bila včeraj hahaha no, zdaj sva to vse lepo pospravila. cunje na podstreho, ostalo opremo pa v špajzo, kjer bo počakala do januarja, ko bo v igri, pranje, pripravljanje, sestavljanje user posted image

(odgovor članu mičika)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
10.9.2013 8:13:39   
legojunior
Azalea, dobrodošla. Take zgodbw se pa resnično redko slišijo user posted image . Srečno nosečnost.

Jaz pa kar ne morem dočakat ac. Čas se mi je čisto ustavil...

(odgovor članu azalea)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
10.9.2013 8:49:10   
Rina2
Azalea dobrodošla. Resno zanimiva zgodba, ti pa nisi imela nobenega dolgega čakanja na prvi pregled, kar tako si v drugem trimesečju [sm=smiley36.gif
Mičika verjamem, da se bo izkazalo, da je vse OK, te pa čisto razumem. Jaz jutri dobim izvide DHT, nuhal,a pa je bila bolj tko, NS 2, tveganje 1:800. Če mi DHT rezultat poslabša grem takoj na neivazivni test. Čisto sem nervozna danes.

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu legojunior)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
10.9.2013 8:56:54   
azalea
Saj ce bi mi kdo kdaj reko to prej, bi rekla da je nor. Zdaj mi hrana smrdi, pa slabo skoz. Verjetno bi prej posumla, ce ne bi mela "menze". Pa to take da sta vlozek in tampon bila premocena po par minutah.
Zdaj je, kar je in tak je prav:)

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
10.9.2013 9:11:32   
Andy86
azalea dobrodošla in uau tko je super izvedet za nosečnost...kar nekaj tednov je že mimo...naj bo lepa nosečnost še naprej :)
Alina13 super za NS, sedaj pa kar uživej naprej s tvojo bebico user posted image user posted image
LeJo boš videla, da bo vse ok. Držim pesti za dobre rezultate!
O Tippi si pa res napravila cel šoping user posted image LEpo tko.
Jst mam čez en teden NS in komaj čakam po eni strani pa me mal skrbi kako bo. Aja a katera mogoče ve, če ščitnica oz. slabo delovanje ščitnice vpliva kaj na rezultate DHT? sicer ne potrebujem zdravil imam pa neke ščitnične hormone povišane in se bojim, da bi vplivalo na rezultate.
Čez eno urco imam zobraja...grrr...se mi je zlomil zob user posted image
lepo se imejte

(odgovor članu azalea)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
10.9.2013 9:12:19   
bincha

IZVIRNO SPOROČILO: sukakuka

ok, potem, če prav razumem, dobim 196 evrov in to je to. Ali potem lahko dobim še socialno pomoč? Ali mi bo socialna pomoč pripadala le v razliki do polne socialne? 196 + recimo 50 evrov in je 250 evrov kar je celotna socialna pomoč?

Sem malce zmedena, hvala vsem za odgovore.

živjo - iz prve roke: za starševski dodatek ti pripada nekaj centov več kot 250 EUR na mesec + otroški dodatek; sem v isti situaciji že drugič (ker sem ponovno zanosila po enem letu, prej pa sem delala samo preko študentskega servisa - vendar to pri nas ni nič vredno - edino otroški dodatek ti še zbije na nižjo stopnjo ker upoštevajo vse tvoje zaslužke (in partnerjeve) iz preteklega leta).

seveda ne pozabi po rojstvu vložiti še na občino vlogo za "darilo" ob rojstvu otroka (seveda, če tvoja občina sploh kaj da) in pa paket ob rojstvu otroka ti pripada (mislim, da je sedaj samo v denarni obliki, cca. 270 eur).

NS tudi mene skrbi...- v prvo je bil rezultat super in UPAM da bo ponovno! skrbi me pa zato, ker je bila od moža teta tudi duševno prizadeta - ne vem pa kaj točno je imela, ker mi noben ne zna povedat - edino njena mama je vedela (moževa babica), ki pa je tudi že pokojna.

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
10.9.2013 9:17:11   
bincha

IZVIRNO SPOROČILO: azalea

še ena, ki se vam pridruzuje.

za nosecnost zvedla vceraj, danes pa pri ginekologinji sok - ze 14 teden (vmesne krvavitve, za katere sem mislila da so posledica prestavljanja mesnstruacije - to niso bile). Upam, da mi se ju3 uspe naročit za nuhalno, ker lovimo zadnje trenutke.

tak da 28 let, 1. nosečnost - PDP 11.3.

dobrodošla! upam, da ujameš NS!
moja sestrična je prav tako bila presenečena v prvo user posted image , je delala premore med jemanjem KT in eden izmed teh premorov je bil "usoden" user posted image . sedaj ima doma že dva fantka (drugi načrtovan).

(odgovor članu azalea)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
10.9.2013 9:23:59   
Alexxix
Ooo čestitke vsem novim ;))
jaz tud še čakam na NS ;( razgnalo me bo od radovednosti grrrrr...
jst sem pa ugotovila, da bi službo menjala ;) ni ravno pravi čas, ampak
probat je treba... ;)

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
10.9.2013 9:46:10   
Mucija
Alina13, čestitke za NS! user posted image Jaz odštevam dneve do moje. user posted image
azalea, pozdravljena med nami in čestitke za nosečnost. Hehe, dobro ste tole speljali do 14.tedna. ;)
mičika, držim pesti, da bo vse ok. Tudi jaz malo s strahom čakam na NS, ker sem bila uporabnica tablet Roaccutane (za aknasto kožo), ki so teratogene (lahko povzročijo okvaro ploda, če gre za sočasno uporabo in zanositev), ampak edina stvar, ki je pomagala v vsej moji mozoljasti zgodovini. Zanositev naj bi bila varna po mesecu prekinitve jemanja, jaz pa sem si vzela še dodatni mesec na rezervo, ampak vseeno...malček grenkega priokusa...
Vsem en lep pozdrav na ta deževen dan. Saj je po eni strani čisto luštno, da dežek malo zalije rožce, samo jaz bi šla malo športat ven. user posted image
Tippi, temu se pa reče nabava. user posted image user posted image Pri nas smo mislili, da se ne bomo šli več "očijev in mamic" in sem itak VSE oddala/prodala naprej in nimam prav ničesar.

(odgovor članu Alina13)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
10.9.2013 9:56:39   
Daia

IZVIRNO SPOROČILO: mičika

Pozdravljene user posted image !
Najprej vsem čestitam za lepo opravljeno NS in za naprej vse dobro...Jaz imam kar pester teden za sabo...prejšni ponedeljek sem izvedela po NS ki je bila dobra 1:1252,NS:1,2....Nato so mi vzeli še kri in padla sem na 1:299 za trisomijo 21...user posted image user posted image Joj dva dni sem bila čisto iz sebeuser posted image ...Takoj sem se odločila za neinovazivni test ki pa sem ga opravila včeraj v Ljubljani...V Ljubljani so mi rekli da so izvidi zelo uredu samo skrbi jih moji trije spontani splavi in krvavitev v tej nosečnosti ter tak padec NS po odvzemu krvi...Sedaj mi preostane samo še čakanje teh 14 dni kaj in kako bo....
Tippi tebi pa hvala za tvoje informacije si pravi sonček na temu forumuuser posted image
SEZNAMČEK meni so rok premaknili na 10.3. stara sem 31let rodila bom v Izoliuser posted image

Mičika, držim pesti, da bo vse v redu!! Razumem, da ti je težko.. user posted image

Azalea, haha, super user posted image Idealno, pa še zdaj je že otroček precej velik in bo nosečnost minila hitreje user posted image

Čestitke vsem za uspešne nuhalne user posted image

Tippi, fino za stvari za dojenčka. Midva pa bova verjetno ˝podedovala˝ od fantove tete user posted image

Meni se pa ta čas med pregledi takoo vleče user posted image Komaj čakam na pon!

(odgovor članu mičika)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
10.9.2013 10:08:34   
Mucija
Alina13, čestitke za NS! user posted image Jaz odštevam dneve do moje. user posted image
azalea, pozdravljena med nami in čestitke za nosečnost. Hehe, dobro ste tole speljali do 14.tedna. ;)
mičika, držim pesti, da bo vse ok. Tudi jaz malo s strahom čakam na NS, ker sem bila uporabnica tablet Roaccutane (za aknasto kožo), ki so teratogene (lahko povzročijo okvaro ploda, če gre za sočasno uporabo in zanositev), ampak edina stvar, ki je pomagala v vsej moji mozoljasti zgodovini. Zanositev naj bi bila varna po mesecu prekinitve jemanja, jaz pa sem si vzela še dodatni mesec na rezervo, ampak vseeno...malček grenkega priokusa...
Vsem en lep pozdrav na ta deževen dan. Saj je po eni strani čisto luštno, da dežek malo zalije rožce, samo jaz bi šla malo športat ven. user posted image
Tippi, temu se pa reče nabava. user posted image user posted image Pri nas smo mislili, da se ne bomo šli več "očijev in mamic" in sem itak VSE oddala/prodala naprej in nimam prav ničesar.

(odgovor članu Alexxix)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
10.9.2013 10:16:39   
Levinja22
Tudi z moje strani vsem čestitke za uspešno opravljeno nuhalno svetlino user posted image

(odgovor članu Mucija)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
10.9.2013 10:22:02   
artista7
Evo, morda ena malo neumestna ampak čisto iz firbca: danes mi je prišlo na ušesa, da nekateri vpisujejo otroke v vrtec že v času nosečnosti ali pa ob rojstvu otroka. A je to res, glede na to da bomo imele otročke marca in da pač naši otroci ne bodo stari 11 mesecev, ko naj bi šli v vrtec? Kakšen red sploh je glede tega?

Pa še nekaj: opazila sem, da je glede vozičkov totalna zbrka na RR, one ocene pa so že nekoliko stare. mi lahko katera svetuje, na katero temo se naj priklopim, da bom dobila relevantne informacije in ne bom smetila?

Včeraj sem v nabiralnik dobila povabilo na prvo predavanje tečaja za zgodnjo nosečnost in se že veselimuser posted image piše, da je poleg lepo vabljen tudi partner in moj je povsem za, kar se mi zdi res lepo.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Levinja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
10.9.2013 10:38:53   
Tippi
Res je bil orng šoping user posted image user posted image  zdaj pa nič več ne sprejemam do novega leta user posted image

glede vrtca nimam pojma, sem pa tudi jaz že slišala raznorazne zgodbe. no, meni se ne glede na to, a to drži ali ne, zdi absolutno prekmalu. verjetno sem pa tudi malo vraževerna in ja, nikoli ne veš kako pa kaj. najprej je treba otročka donosit, rodit, potem pa dalje. mislim, da nobeno prehitevanje ni ok.

jaz mam pa v četrtek zobarja (meni se je tudi odlomil zob!!) in potem popoldne še redni pregled pri G. potem se bo verjetno spet malo vlekel čas do morfologije. vmes bo verjetno še en ginekološki pregled...ah ja...jaz komi čakam marec user posted image  Ni mi glih nosečnost neki UAU čas. ne morem pomagat, ampak tako pač je. mogoče bo drugače, ko presežem magično mejo 20. tedna in se bom šele po tem času malo sprostila, verjetno pa bo tudi vse večji in večji trebušček malo pomagal k boljšemu nosečniškemu vzdušju user posted image

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
10.9.2013 10:44:58   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Alina13

Danes sem imela NS. Rezultati so supeeeer! user posted image Vesela zeeeeloooo! :)))))
Baje pa grejemo user posted image . user posted image user posted image user posted image

Trenutno lulike vodijo user posted image user posted image
2:1 user posted image

(odgovor članu Alina13)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
10.9.2013 10:53:46   
sukakuka
Moja mama dela v vrtcu, sem jo vprašala. Torej, če boš otroka vpisovala v vrtec za šolsko leto 14/15 kar ne pomeni, da bo šel v vtrec s septembrom, ampak bo samo vpisan in potem ga ti lahko sredi leta daš v vrtec (recimo marca 15), potem moraš res že zgodaj vpisat otroka v vrtec (kdaj so vpisi pa ne vem). Če pa veš da ga marca 15 še ne boš dala v vrtec, ampak šele potem septembra 15, potem ti pa sedaj ni treba še razmišljat o tem.

Bincha, hvala za informacije, sedaj mi je pa jasno.

Pa dobrodošle vse nove (res nas je veliko)user posted image , in čestitke vsem za dobre rezultate.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
10.9.2013 11:01:43   
artista7
Če meni moja švoh matematika dela, to pomeni, da ga je najbolje dati na listo drugo leto?

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
10.9.2013 11:11:13   
sukakuka
po moje je najbolje da so na listi za šolsko leto 14/15, ker po poteku porodniške, bo treba otroka nekam datuser posted image . Jaz sicer službe nimam, vendar če jo takrat dobim, bo vrtec edina možnost. Za zasebno varuško itak nimam denarja, starši pa ne živijo blizu. Aja pa mama me je opozorila tudi na to, da je potem otrokom malce težje, če se sredi leta vpisujejo v vrtec, ker so ostali otoroci že navajeni, on/ona bo pa nov in seveda tudi malce mlajši.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
10.9.2013 11:18:28   
sukakuka
sedaj sem gledala po netu in ugotovila, da so večinoma vpisi v vrtec v mesecu marcu. tako da sedaj mi nekako ni jasno, kako to gre. Ko rodiš, potem takoj vpisat otroka v vrtecuser posted image . Bom popoldne izčrpno izprašala mamo in vam posredujem informacije.

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
10.9.2013 11:25:33   
Daia
sukakuka, hvala, da boš povprašala mamo.

Ejte, danes (ne vem, zakaj) malo paničarim, ampak občutek imam, da je trebuh manjši. Samo saj če bi srček nehal bit, ne bi bil trebuh manjši, ne? user posted image

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
10.9.2013 11:32:46   
qqqq
Zivijo,

cestitke za zelo lepe preglede in lepo dobrodosla Azela. Uf, to pa je sreca, da izves za nosecnost ze po vsem tem ko so rizicni tedni mimo. user posted image Sedaj pa uzivaj s svojimi obcutki, in brcikami ki sledijo user posted image

Micika, drzim pesti da DHT ne poslabsa rezultatov, temvec jih izboljsa. Sem prepricana da bo vse uredu. Ce pa bi se res zgodilo, da jih DHT poslabsa, pa nic panike, se vedno ti ostane neinvazivni test, ki ti bo dal 100% rezultat, potem pa bodo skrbi odvec.

Tippi, carica si... To so morali vceraj sosedje gledati skozi okna ko si vse to zlagala iz avta user posted image user posted image . Edino pravilno da si hitro skocila po stvari, mene to se vse caka. Otroka sta ze cisto naspicena v vsa nakupovanja za dojencka, jaz pa ju kar bremzam. Vceraj sem v rokah drzala en fleten komplete, roza seveda, pa sem ga dala kar nazaj, ker cakam na rezultate v ponedeljek. To pa smo smesne ane, se sama sebi se cudim kaj me toliko skrbi. Za trisomije me ne toliko, ker je bila nuhalna lepa, le sploh nisem vedela da obstajajo se neke genetske mutacije spolnih kromosomov, ki jih ta test tudi ugotavlja, in sedaj sem cisto prec z vsemi temimi mutacijami user posted image kako pa izgleda to ko ti sporocijo rezultat. Mene bo kar glava bolela, ko bo telefon zazvonil, pomoje da je rekla da poklicejo....jao, no sej bo.

Pri nas tudi nismo mislili da bomo se enkrat vozickali, tako da smo tudi ze vse oddali, prodali....tako da sedaj nimamo nic za dojencka. Ampak, se nic ne sekiram. To so samo lepe stvari, ko razmisljam o modelih vozickov in o bodijih...bomo kaj bozicku narocili, pa bo sigurno pod smrekico cakalo.
user posted image
Tole z vrtcom pa se meni zdi cudno, ampak verjamem da tudi to lahko pride v postev pri tistih ki nikakor ne morejo dobiti vrtca. Vendar, jaz sem bolj ziheras in bi rajsi pocakala. Nasa dva sta sla v vrtec s stirimi in s tremi leti tako da ni bilo posebnih problemov z vpisom.

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
10.9.2013 11:38:49   
Andy86
glede vpisa v vrtec je pri nas tako, da če vpišeš npr. marca 2014 potem otrok začne z vrtcem septembra 2014. Ampak jst bom mojo/ga vpisala marca 2015. Kako naj vpišem otroka, ki se še ni rodil, smešno. ZAme je pa itak prezgodej to razmišljat...je prej še veliko drugih stvari.
Juhuhu pa sem v 12.tednu user posted image

(odgovor članu qqqq)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?