ronja
|
Kot drugo pa iz te in podobnih tem vidim, da lastniki hiše trdno držijo v svojih rokah, ker so pač njihove in nimajo nobenih mej, da bi znali ločit med tem, da je hiša morda že njihova, stanovanje je pa od tistih, ki v njem stanujejo. Če nisem pripravljena prenašat, da se mi mama ali tašča v moji odsotnosti sprehaja po stanovanju, a misliš, da bi to pustila nekemu naključnemu stanodajalcu? ajsek, res so v bloku stanovanja bolj ločena in stopnišče je skupno in ga vsi skup vzdržujemo, vendar tudi v hiši lahko imaš to zasebnost, če so pač najemodajalci ok. Navadno se ljudje, ki se odločijo oddajat hišo "tujcem", že prej pripravijo na to, da se po stanovanju ne bojo mogli sprehajat, ker pač nežlahta tega niti približno ne bo tolerirala - če za stanovanje plačaš, pričakuješ tudi zasebnost. Prijatelja sta živela v najemu v zg. štuku pri dveh gospeh in jima je bilo super tam - tako zelo, da se jima ni nikamor mudilo:). se mal zadereš in sosed te sliši. Sliši te, samo ti ne teži zato, vsaj v večini primerov:). Se pa strinjam s tabo glede najema - pri nas se to smatra kot neko nujno zlo in je kvečjemu primerno za študente, vsi ostali pa bognedaj, da bi kdaj morali živet v najemu in obratno - bognedaj, da bi kak del hiše oddali. Mi nikoli ni bilo jasno - strašen problem, če bi imel ljudi, ki se zase brigajo v hiši, hkrati pa ni problem, če cela vas ve vse o vseh:D. Se pa strinjam z Ankico, lažje je, če se ne da v copatih od starih do mladih. So pa povsod izjeme - nekateri se super razumejo in uspejo naredit eno krasno simbiozo, kjer lahko gresta onadva kam, ker takrat pazijo oni otroke, oni imajo pa stroške pokrite in vnuke blizu in nekoga, ki jih kam pelje, če je treba. Vse se da, če so ljudje vsi za skup. Lahko so pa vsi fajn, pa samo niso kompatibilni karakterji ali imajo zelo različne vrednote ali potrebe. Recimo z dedijem se super razumemo, smo dostikrat pri njem, vendar njemu tudi paše, da ima mir, ko nas ni in nam, da mamo vse po svoje doma. Če/ko bi/bo rabil, bi bili/bomo seveda skup, nam je pa vsem všeč, da so zaenkrat še vsi samostojni in nas ne rabijo:). In tudi se mi ne zdi fer, da nekdo, ki se vseli k staršem, pa nima kaj za govorit glede svojega doma. Ne vem, no. POtem bi lahko tudi moji starši rekli, kako si morava stanovanje uredit, ker sta ga onadva kupila. To mi nikoli ni bilo jasno, zakaj taka razlika, saj je isto.