Lethe
|
Helou. Kaj se imate vse fajn. Jaz sem pa že čisto naveličana vsega. Danes P ni skoraj nič spala od 8 30 in je hotela biti kar naprej "priklopljena". Noro, sem mislila, da se mi bo kar odpeljalo. Zdaj je končno uspelo, da je zaspala, jo je M vozil okoli hiše. Do tega je spala le 1 uro od 8ih zjutraj. Ponoči pa itak je na 2,5 ure. No, nama je pa vsaj malo uspelo skrajšat čas dojenja. Če je vmes ne previjam, je to okoli pol ure, max 45 min. Ponoči nama gre bolje... Me pa bradavice bolijo in pečejo. In pravilno pristavljam. Po mojem zato, ker so ves čas mokre in vlažne (če se skoz doji), poleg tega se vmes kdaj razburja in vleče ter "trga" Sem na forumu "dojenje" brala, da je to popoldansko/večerno dogajanje povsem normalno in precej pogosto. Večerni blues ali nekako tako Otrok je čez dan tako stimuliran, da se težko umiri, povrh vsega je že utrujen, rabi stik z mamo in tolažbo, lahko so prisotne tudi prebavne težave, kolike in krči v blažji obliki. Mleka običajno ne primanjkuje in naj se ne dodaja. Toliko o tem. Očitno se moram sprijaznit...definitivno pa vpliva na moje mnenje o tem, da bi imela kdaj več kot enega otroka Iz knjižnice sem dobila knjigo Najsrečnejši dojenček daleč naokoli. Bom v teh dneh prebrala, me zanima, če bom odkrila kaj uporabnega. Upam le, da ne bo kakšnih hujših kolik pri nas, da bi morala vse poskušat v praksi. Kar se tiče tožbe in denarja: jaz sem res hitro ukrepala in sprožila postopke. Namenoma, da ne bi šel prej v stečaj itd. Ker mu gre slabo, že dolgo. V primeru, da ne bi imel nobenega priliva dlje časa oz., da jaz v letu dni od pravnomočne izvršbe ne bi prejela nobenega denarja, prav tako ne bi dobila nič. Najverjetneje. Saj lahko potem zahtevaš še izvršbo na nepremičnine in premičnine, vendar to spet pomeni dodatne stroške (ki jih najprej kriješ sam), pa ravno tako ni nujno, da bo kaj iz tega. Jaz se na to itak nisem mogla zanašat, ker to podjetje nima nič take lastnine. En star avto in nekaj starih računalnikov. Nič od nič. Prostore ima v najem...to je tudi vse. Pač storitveno usmerjeno. Moja mami je super. Da kakšen nasvet, dober, pove kako je bilo pa včasih in se malo nasmejemo, to je pa tudi vse. Kdaj jo še sama kaj vprašam. Poleg tega večinoma ona zdaj kuha, kdaj opere in vedno polika tetra plenice... Se nimam kaj pritoževat Tašča? Hmm, živi 15km stran, v teh 3 tednih po porodu sem jo videla 2x. Ne morem nič komentirat Načeloma pa je kul... Umivanje deklic: meni so vsi rekli (več sester v porodnišnici in obe patronažni) naj ne razpiram malih sramnih ustnic in naj tam ne umivam. Razen, če se pokaka in se kaj noter zanese. Drugače pa ne. Tako umijem predele med stegni in velikimi sramni ustnicami in male samo po vrhu obrišem, ptem pa še rit...vedno od spredaj nazaj, s toplo vodo. To je to. Kolikor sem brala na med.over.net na pediatriji, tam isto svetuje pediatrinja. Kako pa je s čiščenjem noskov? Tu je tudi 100 različnih informacij. Eni, da bi moralai vsaj 1x na dan očistit, drugi, da celo večkrat, tretji pa le, če je to potrebno. Kako ve to prakticirate? Se mi zdi, da proti jutri kdaj malo hrope in piska, pa ne vem ali bi očistila ali...in če ja, kako... Gosta hrana? Menda otroci sami začnejo kazat interes za druge oblike hrane ali pa imajo probleme s spanjem. Recimo, da so že prespali noč, potem pa se spet začenjajo zbujat precej pogosto...menda to tudi kaže na to, da potrebujejo več hrane...nekako tako. Bomo videli, kako bo potem, načeloma pa pred 5im mesecem ne nameravam uvajat, naj bi okoli 6. meseca. Je še nekaj časa do takrat in polno drugih "problemov" Uf, mala joka...jao...beremo...
< Sporočilo je popravil Lethe -- 18.7.2013 16:31:07 >
|