Barbapapa77
|
jutro, danes sem kot nova, sm se naspala - Manca spala od 21.30 do 3, potem pojedla in podrla kupček v pol urce in spala do 7ih. Milina. Zdajle spet spi na kavču, potem greva pa na sprehod, upam, da ne bo že prevroče... Starejša je z babico in dedkom na morju - uživa 100 na uro, se mi zdi, da tudi babi in dedi uživata, čeprav je to 24-ur na dan obveznost. Sem jima zelo hvaležna, da sta jo vzela, drugače ne vem, če bi letos kaj videla morje - zaradi Mance, ki se ne mara vozit je naš dopust na morju dokaj vprašljiv... Eh krediti - mi ne moremo drugače, na žalost. Če hočemo zdaj kaj narditi, moramo vzeti kredit, ker nimamo dovolj lastnih sredstev. Če pa čakamo, da bomo našparali, bomo pa prej stari. Tako da nam ni preostalo drugega kot kredit - itak so dragi krediti, preplačaš jih za znoret, ampak tako pač je v kapitalizmu...Na srečo se selimo v že prenovljeno in skoraj opremljeno hišo, tako da upam, da bo letanja in nadaljnih stroškov minimalno (čeprav vem, da bo obojega še vedno preveč). Odločitev za selitev je bila vsaj zame precej težka, ker je sovpadla z rojstvom in poporodnim obdobjem, ki je že samo po sebi dovolj stresno in utrujajoče - ampak nama je bila hiša tako všeč, da sva jo morala kupiti zdaj ali pa bi nama jo prodali. Sicer sva prej skoraj leto in pol iskala primerno varianto, ampak kot vedno, se je pokazala en teden preden sem rodila. Murphy pač. In potem se mi zdi, da veliko več časa in pozornosti namenjam stanovanjskemu in finančnemu problemu, kot pa novorojenki, čeprav bi se skoraj moralo vse vrteti okrog nje ta čas. Še dobro, da je zelo pridna in še dobro, da mi jo je mami malo počuvala, ko sem urejala vse potrebne dokumente. Itak sva z možem ugotovila, da vse to pravzaprav delava za otroke - nama bi bilo dobro tudi tukaj, kjer sva zdaj, če bi bila sama. Pa nisva Joj, kolk morim, zdej morm pa res nehat - lep dan vsem želim, uživajte z otročki.
|