ursonok
|
Ojla, jaz sem precej bolje ...no, upam, da nisem pretiravala, ker nisem nič počivala popoldne ... in da se zjutraj ne zbudim spet z vročino Peeby vidva sta pa res ena dva škisa! Sem mislila, da sta bolj tradicionalna: ti študentka francistike, greš na erazma v Fr, tam spoznaš gospodiča, si potem nekaj časa pri njem, nakar ugotovita, da je pa Slo vendarle cenejša in se preselita v Lj Ne znaš še francoščine!? Sramota! Takoj na en šnelkurs, potem pa doma pogovarjat v fr (no, če so se vama odnosi izoblikovali v drugem jeziku, je težko zamenjat), gledat fr poročila, brat fr knjige! Saj je baje težek jezik., a toliko tudi ne, da se ga ne bi naučila, sploh če imaš moža od tam. Zdaj si na porodniški in imaš EN KUP časa, verjemi mi. Ko malo prideš k sebi, se spravi k (samo)učenju (Meni fr sicer nikoli ni bila všeč, bi jo pa rada znala - ampak tako, da se nekega dne zbudim in jo kar znam , ker je veliko teorije in pametnih zadev napisanih v tem jeziku.) Aktivnosti dojenčka, ko je buden ko imajo par tednov, je težko, ker se ponavadi jokajo (kadar ne spijo/jedo). Ko so že malo starejši, je bolje - mi imamo že več kot šest tednov in je Aurorka v ležalniku lahko kar precej časa ok: opazuje okolico, bratca in sestrico, ki letata okoli, mene, če sedim zraven, avtomobile na cesti (če je na balkonu). Na brisači ob bazenu je sploh srečna, ker ji damo dol pleničko in potem blaženo strmi v modro nebo. Čim starejši je otrok, tem več budenga časa je sposoben preživeti brez dretja, ker ga pač zanima okolica itd. Če seveda nima kakih trebušnih problemov. Voda/čaj če samo dojiš, ni treba nič dajati, če pa je otrok na AM, pa naj bi mu dal vodo/čaj. Mi damo v dodatek vedno kakšnih 10ml več vode (npr. 70ml namesto 60 in dve merici praška). Tako čez dan dobi kakih 30ml vode. Se pa tudi doji, tako da tudi tam dobi nekaj vodenega mleka za odžejat. Pleničke so vedno polulane, tako da je ok. Nočno previjanje če je pokakana, jo nujno previjemo. Ne vem, enostavno ne morem dati otroka nazaj spat, če je pokakan. Naša se sicer res ful zbudi in smeji, ampak jo nekako umirimo in potem zaspi nazaj. Barbapapa hm ... pa saj še ni konec življenja. Še vedno lahko vpišeš kak študij - kot si sama rekla, čez 3 leta bo vse stokrat bolj preprosto, več boš imela časa itd. Zakaj ne bi študirala, če si želiš? Če končno veš, kaj je zate? Glede stanovanja - kje pa živite? Mi, kot sem že omenjala, najemamo ... Ja, bi rada imela kdaj svoje stanovanje, a mislim, da si ga tudi z redno in dobro plačano službo ne bi mogla kupiti (na kredit za 30 let pa hvala lepa). Tija pozdravljena! Dobro vam gre ... Pa večkrat se javi, si taka pozitivka! Lethe forum dojenje - ja, jaz sem ga tudi tu in tam brala, saj so dobre izkušnje, modre ženske-dojilje ... A mene nekoliko odvrača to, kar si omenila - fanatično vsiljevanje dojenja, ne glede na fizične, zdravstvene in psihološke zadržke. Treba je dojit, četudi si na smrtni postelji! Skratka Nič, bo treba pod tuš - že tretjič danes Dva dni sem bila večinoma na čaju in zelenjavnih/sadnih sokovih, se pravi, na nekakšnem prisilnem postu s tekočinami ... In mi pot strašansko smrdi ... Posteljo bo treba komplet preoblečt, blazina zaudarja ... Bleee
|