dansas -> RE: Junijke 2013 (12.9.2013 9:59:36)
|
Hej, hoj! A se samo meni zdi ali tudi ve opažate kako so aktivnosti na temle forumu močno povečane čez teden (zdaj se prav opazi, da je konec počitnic:) in če vikend upadejo [sm=smiley36.gif] porodniška pri nas in drugje - hja, jaz ne bi rekla, da smo glih razvajene, ursonok, ampak prej priviligirane [sm=smiley1.gif]; sem že, ko je bila Brina 6 tednov stara, razlagala, kako je mogla it moja babi nazaj na šiht, ko so bili njeni otroci tudi toliko stari! In v ZDA je še zmeraj tako! Samo da imajo tam možakarji tako plačo, da lahko žena doma ostane in za otroke skrbi (vsaj v filmih je tako:). Ampak na srečo imamo tako urejeno, da smo lahko celo leto doma (jaz bom celo 13 mesecev, ker imam tri otroke pod 8 let [sm=smiley20.gif]). Men je to super, ker sem rada z njimi, šiht mam pa tako monoton, da sem se že ob zanositvi veselila te porodniške. Pa tudi za otroke se mi zdi, da je bolj naravno, da grejo kasneje v vrtec - če bi bilo po moje, bi šli v vrtec oz. bi se porodniška končala pri 1,5 - 2 let, takrat, ko se otroci začnejo aktivno zavedat drugih otrok okrog sebe in so se sposobni z njimi tudi igrat. Da pa grejo v varstvo, še preden so sploh na GH, se mi zdi pa čist grozno - jaz si ne predstavljam, da bi hodila na tri ure v vrtec dojit... Mislim, da bi res na flaši pristali. Je pa res, da če v takem sistemu, ko se porodniška zaključi po parih mesecih, že ves čas živiš, to jemlješ kot nekaj normalnega in se ne psihiraš okrog tega. Ko pa bodo hotel v Slo ukint par mesecev porodniške (kar bo po moje slej ko prej), mislim pa, da bo cela revolucija... palačinke - je bilo toliko govora o palačinkah zadnje dni tukaj gori, da sem včerej naredila maso za palačinke. Potem se je pa Brina zbudila in sem jo šla podojit, peko palačink pa je prevzel moj M. Gaja pa obožuje palačinke in ko je mož prvo spekel in se je raztrgala (prva se nam vedno raztrga!), jo je hodila po koščkih krast. In pride k meni in mi zašepeta: "Mami, oči še nikoli ni tako dobrih palačink naredil!" [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Sem ji povedala, da jih tudi tokrat ni... majčica1508 - držim pesti, da se čim prej pocajtate [sm=pikapoka2.gif] uši - pri nas smo imeli lani tak cajt invazijo uši! KA-TA-STRO-FA! Pri Gaji, ki jih je prinesla iz šole, jih je kar mrgolelo preden sem jih opazila. Dobili smo jih pa vsi, tudi ata! Ampak on se jih je hitro znebil, ko ima kratke lase in se pri njemu še niso začele množit. Jaz sem pa imela že polno gnid! To je bilo nekaj najbolj nagravžnega v mojem življenju. Da ne govorim, da smo se jih komaj znebili! Šele po ene 2 mesecih šamponiranja, prečesavanja, striženja sem lahko z gotovostjo rekla, da jih nimamo več. Najprej smo šamponirali z nekimi kao naravnimi šamponi, pa vrag po teh naravnih rečeh niti trznil ni! In to po parih poskusih. Potem sem pa kupila najbolj strupen šampon, kar jih je bilo za dobit, pa še vedno ni vseh uši pobil. Najbolj nam je pomagalo ročno prečesavanje oz. izčesavanje, ker šamponi so pobili le glavnino, tistih par preživelih uši pa se je množilo naprej. Mislim, da sem naračunala, da sem porabila približno 150 € za vse preparate v tem srditem boju z ušmi! Kaj češ, tri dolgolaske smo pri hiši. S tem da se jih da baje dobit tudi v bazenu, ker so dobre plavalke! Tako, da ursonok, previdno z bazenom. Uf, kako se je zdaj Brina nadelala - je kar zaropotalo. In ko sem to mojemu M povedala, je takoj izjavil, da mora iti v trgovino [sm=smiley36.gif]. Se je bal, da ga ne bi kaj doletelo. papa
|
|
|
|