ronja -> RE: Spolnost v bližini otrok (29.5.2013 13:11:01)
|
Se zgodi "v širšem pomenu besede", oz. "ima prebliske", tudi poljubljava se kdaj pred otroci (ne samo na lička ali pa na hitrco na usta tudi čisto tako, pa sploh nisem vedela, da naj bi bilo to prepovedano... mali so vprašali, zakaj se midva drugače poljubljava, pa sva razložila in noben tega ne posnema. Mali mi majco slači čisto iz svojih egoističnih namenov (da bi se dojil:D), sicer pa mislim, da jim je jasno, da imava midva drugačen odnos in ne kopirajo vsega. Sicer pa nimam občutka, da bi bilo to slabo zanje, ker obstaja veliko različnih kultur, kjer imajo precej drugačne meje, pa zato niso otroci zafrustrirani, hkrati pa se nakaterim drugim kulturam zdi naša čisto preveč seksualna in da mora bit vse precej bolj skrito. Tako ad glede otrok tu nisem pametna. Če bi bilo to zelo slabo zanje, verjetno naša vrsta ne bi preživela, ker so nekoč spali vsi v istem prostoru in v veliko delih sveta še vedno in tudi tam imajo po več otrok ne samo enega... V ožjem pomenu sem že pisala, da pri nas dokler so budni ne pride v poštev (malo stanovanje in zelo mobilni otroci, ki gravitirajo proti nama, kjerkoližesva). To v širšem pomenu me ne moti, včasih mi je všeč, včasih mi ne paše in takrat to vidi in mi ne teži. Po moje je v tem ključ. Pa v tem, da veš, da zdaj to ne pomeni, da morata pa takoj seksat. Meni je to pri nama jasno, zato tega ne čutim kot nek pritisk. Pa še nekaj se mi je utrnilo ob branju tega posta: moti te verjetno tudi to, da prekine to, kar delaš in ti je všeč (recimo crkljaš dojenčka) in se vrine med vajin odnos na silo. To mu razloži, da ga imaš rada, vendar da kadar si z mislimi čisto drugje in s čustvi čisto na drugem koncu, ne moreš kar tako preklopit in da včasih bi rada tudi kaj v miru uživala drugače. Saj njemu tudi ne bi bilo všeč, če bi bral knjigo, pa bi ga non stop prekinjlaa (ok, če bi se slekla, bi mu verjetno bilo, ampak point je drugje;). Če nekaj delam, da sem čisto zatopljena v to, navadno vidi, če pa ne, pa mu povem, "sam mal" in ni užaljen. Sicer sem sama ista kot ti, da mam rada pri seksu mir in to ve in zato tudi ne seksava, kadar so budni, ker ne bi imela nič od tega, sploh zdaj, ko mali v pol sekunde spleza na mizo in se maje gor in moraš res pač bit ves čas zraven... Vseeno pa sanjariva o času, ko bova lahko "zginila" sredi popoldneva, hehe. (upam, da bo to preden bojo že oni seksali, hehe:) Se pa ne strinjam s tem, da se je treba potrudit za to, da bi nam bilo do tega kadarkoli je pač drugemu - mislim, če se njemu seksa, se on potrudi, če se meni, se jaz, če se obema, skočiva en na drugega, če se nobenemu ne da, pa zaspiva. Kje je problem?[sm=jezicek.gif] Zakaj bi se morala trudit in odločat, da se bom vzburila - meni je to totalno neerotično, bi me vse minilo... Ko da me ne bi poznal - če mu paše, itak ve, kaj mi dogaja;). Ne počutim se vedno zapeljiva in včasih sem jezna ali žalostna in mi seks ne pade na pamet in se mi zdi normalno, da on to sprejme (in obratno), pa čeprav sem mu jezna seksi, recimo:D. Ne zdi se mi, da bi morali bit vsi vedno na voljo in pripravljeni (velja za oba spola). Navadno že iz kretenj ali mimike partner ve, kako pa kaj. Včasih pa človeka jeza mine, sploh če je za neko bedarijo, ki so jo mali ušpičli, recimo in ti zapaše crkljanje;). Tak da ne vzamem za slabo, če proba, teži mi pa itak ne. Dokler ne dobita tega skrivnega jezika gibov, mu pač povej z besedami: "Zdaj mi ne paše". Da bi "potrpela, da bo mir" po moje tako nikoli ni prava rešitev. Kaj bi pa mela od takega seksa? Če gre za dotik pa tudi poveš, če ti ne paše. Predvsem mu povej, ad TEBI ne paše, ne mešat v to otrok, kot da zaradi otrok ni primerno - povej, da pač ti zdaj nisi z glavo pri stvari in to je to. To bo ziher sprejel, če pa navajaš razlog otroke, se pa buni, da saj jim ne bo nič hudega, ker te hoče prepričat, ker misli, da ti sicer bi, samo se bojiš, da ni primerno. Če bi vedel, da pa tebi ni, bi verjetno drugače reagiral... Kar se različnega pojmovanja božanja tiče, se mi zdi, da imamo res večinoma drugačne poglede - njim je to vse en in isti šmorn:D. Pa tudi po svoje je res, da če tako gledaš, vsak ma svoje skrite kotičke in lahko na ven zgledajo nič, delajo pa svašta... Tako da določit, kaj sme otrok videt in česa ne, je včasih malo licemersko... Otrokom po moje to niti ni čudno, če to ves čas gledajo, je pa čudno nam. Jaz čisto priznam, da ni fora, da bi me tako zelo skrbelo za otroke, kaj si bojo mislili, če me on stisne za prsi, ampak da je fora samo v meni, da pač mam rada mal intime pri tem. Če pa imam občutek, da naju noben ne gleda, ker se veselo sami igrajo, pa z dotiki nimam nekih strašnih problemov;). Ne bi pa mogla it seksat takrat, nisem tako hitra, da bi v trenutku preklopila in mela kaj od tega (slabega seksa si pa noben od naju ne želi). In dejstvo je, da oni veliiiiko lažje preklapljajo - pravijo, da so moški kot luč -on, off, ženske pa ko likalnik, se dolgo segreva in dolgo ohlaja;). Pa če tako pogledaš - oni majo pač zjutraj erekcijo - če se hoče stisnit k tebi, jo boš čutila... To ne pomeni, da morata spat skupaj, mogoče se res želi samo pocartat, ker ve, da ni za drugo možnosti (to se zmenita, da boš vedela, kaj je res), glede tega, da ti to čutiš, pač ne more naredit nič, saj ni na ukaz... Mogoče je to kompromis - da razumeta drug drugega - da se ti ne jezišoz. ne počutiš ogrožena, kadar se stisne k tebi z erekcijo, pa da te on razume, da ti pač takrat ni do tega.
|
|
|
|