patrino -> RE: Spolnost v bližini otrok (28.6.2013 15:53:04)
|
patrino... naj sploh komentiram to? Sem moški, nisem župnik. Če sem pa zaradi tega po tvoje kozel pa tudi prav. Če sem pa kje v prejšnjem postu zadel resnico, pa se prosim ne napenjaj z takimi posti. In ne, ne skrivam se za velikimi besedami... enostavno vem da pri meni mora biti na prvem mestu partner, potem otroci. Ne pozabi da brez partnerja ni družine. In če se ne posvečaš partnerju gre to s časom po gobe. Vedi pa nekaj... če tebi ustreza tvoj sistem življenja, še to ne pomeni da je to edino in pravilno. Ljudje smo si zelo različni, kar pa ne pomeni da smo zaradi tega slabi oziroma po tvoje kozli. Jaz sem sam zrasel v zelo odprti družini kar se tiče teme sexa. Pri nas to ni bila tabu tema tako da pri nas otrok niso nosile štorklje ampak jih je rodila mama. Prav tako je bilo čisto normalno če je starš šel gol z kopalnice v spalnico. Starša sta še danes po 35letih zakona vedno zaljubljena, kar je zelo lepo videt... in samo upam lahko da bo meni uspelo enako po 35letih zakona (še 20let pa bo ). Glede na to da me tako dobro poznaš, mi prosim pojasni zakaj sem slab oče. Po tvoji logiki sodeč, si ti slaba žena . Joža...že po prvem postu mi tvoj pogled na problem, ki ga predstavlja avtorica ni bil preveč vreden odraslega moškega in očeta...sedaj, ko sem prebrala tale post , pa še manj... Praviš, da otrok brez partnerja ne bi bilo in da mora biti on na prvem mestu in ne otroci...Ali se ti zavedaš , da imajo otroci na svetu le vaju...da si ti zakonsko in moralno zanje odgovoren, da je tvoja partnerica odrasla oseba, ki je sposobna sama zase poskrbeti in zato ne rabi tebe, da jo imaš na prvem mestu...otroci pa so mala nebogljena bitja, ki so odvisna od tebe in bi brez tebe težko preživela...toliko o tem kdo mora biti na prvem mestu. ...Če se to sploh gremo. V eni normalni družini se ne gremo prvega, drugega...petega mesta, ker ima vsak v svoji družini svojo vlogo. Lepo je, da imaš svojo partnerico rad ( čeprav spolnost in ljubezen nista ista zadevščina)...bedno se mi zdi, da svojo nesposobnost kontroliranja tvoje pohote, skrivaš za neko famo o tem, kako je tvoja draga na prvem mestu. To tudi nima popolnoma nobene veze, kako ste bili vi doma odprti v zvezi s seksom. Tudi pri nas smo bili in smo še, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi se dol dajala pred otroki. Kot sem ti povedala že prej...da se dva v zakonu privlačita je nekaj najlepšega, toda , da je pa eden od partnerjev tak slabič, da se nima na vajetih niti pred otroki in se mu povrhu vsega zdi to nekaj kar kaže kako partnerja ljubi...ph....mislim, da nas ni malo ki se nam to zdi nevredno moškega, če mora tisto takoj dobiti, ko mu postanejo hlače pretesne...Če tvoja to prenaša, si lahko sila vesel. Ob takšnih Jožetih kot si ti, mi moj, ki mi ob takšnih trenutkih pošlje en obetajoč pogled za trenutke ko bova sama....deluje še bolj seksi kot prej....In to po skoraj 15. letih zakona....Še vedno sva zaljubljena, še vedno me krepko privlači in oba si želiva biti dober zgled v tem svojim otrokom.S prostaškim grabljenjem za prsi in opolzkom vedenjem v prisotnosti otrok, bi bila bolj slab zgled....tako, da v tvojem primeru ne morem reči, da so bili tvoji starši tako super zgled, če si ti danes takšen... In s tem ne mislim, da so poljubi, objem in prijazna beseda v prisotnosti otrok prepovedani...ne ravno obratno....vendar če ne poznaš razlike med nežnim poljubom, objemom ...ki pokaže drugemu vso tvojo naklonjenost in ljubezen, ter med tistim, ki si ga izmenjata dva ljubimca v dvoje....potem, ti žal ne morem pomagati....mogoče boš nekoč to le odkril. Zakaj si v mojih očeh slab oče? Mogoče zaradi tega, ker družinske člane rangiraš po vrstnem redu...kdo ti največ pomeni....mogoče zato, ker se ti zdi, da svoje seksualne lušte čisto brez skrbi lahko potešiš v prisotnosti otrok in zraven trdiš, da je to zato,ker si tako free v zvezi s spolnostjo....mogoče zato, ker se očitno ne zavedaš, da sta ti in žena za otroke na prvem mestu, oni pa zate ne....mogoče zato, ker se ne zavedaš, kako so otroci od tebe življenjsko odvisni - partnerka pa ne....Mogoče zato, ker misliš, da se lahko posvečaš partnerju le tako, da pohotno skačeš okrog njega , ne glede kje in ob kom se takrat nahaja.... Si že kdaj slišal za drobne pozornosti, prijaznosti, lepe , nežne besede....neee?...Hja, verjetno zato, ker razmišljaš z napačno glavo....
|
|
|
|