kalisi
|
Hejla, vidim, da imamo vse kar divje mladičke in da imamo podobne prigode. Naša ima tudi spalne finte. Včeraj je že mal po osmi začela težit, da je zaspana. In pol seveda luda kuča zjutraj. Ona bi že ob 6h kolovratila okoli in pol sem jo prestavljala iz posteljice k sebi na zizo in nazaj v posteljico, pa kravice bi ona, pa atija bi budila itd. Se mi zdi, da mi je okol 7h dekl dol vrglo in sem jo zašibala nazaj v posteljico, vtaknila dudo in pustila pri miru. Frajlica je zaspala nazaj brez pritoževanja?! Saj ne vem včasih, ali sem jaz ali ona bolj nora, hehe. No, potem smo se vseeno morali vstati ob 8h. Ampak, takrat je že tak skrajni čas za službo in najino previjanje in hranjenje itd. Happy - mala je bila super pridna od urada do urada, ampak zrihtale pa nisva seveda nič, tako da sem bila pol cel dan penasta in sem iskala primerno vrečo za boks na dveh nogah, hehe. No, na koncu je nisem našla, tako da sem se zadovoljila z veliko porcijo vroče čokolade. Mala je po mojem opazila, da sem ko stekla mačka in je dala vse do večera mir. Družabno življenje - huh, kaj je že to??? Popolna tema, bi se dalo rečt. Prvič, ker smo na sveže preseljeni, pa še nimam nove družbe. Sicer se že en cajt odpravljam v center za mlade mamice, kjer majo tudi telovadbo itd., samo mi zdajle pozimi niti ni preveč za hodit, ker se bojim, da mala kaj ne stakne od drugih. Vsaj prvo leto bi nekako rada zvozila brez pogostih prehladov itd. Do zdaj se kar držimo, sam en majčkem prehladek v 5 mesecih. Tako da, ja zjutraj pozajtrkujemo skupaj z mojim, pol čez dan sva pa kar sami tja do 7 zvečer. Moj dela non-stop. Sva pa kar precej zunaj, sploh zdaj, ko je nekako začela na pol sedet in je lahko v vozičku že malo dvignjena in opazuje svet okoli sebe. Prej se je itak hotla sam nosit, kar pa pozimi ni ravno najbolj idealno. Imamo pa kar pogosto obiske iz Slovenije, tako nekako na 14 dni, tako da takrat nadoknadim. Pa, evo, vas sem našla na forumu in je tudi dobrodošla popestritev. Če že kavice ne moremo skupaj spit, vsaj lahko malo pojamramo in pošimfamo B-) Moja, pojma nimam, kolko je zaj težka in velka. Čez teden dni imamo pregled, tako da potem javim. Nazadnje je imela dobrih 6 kil, tak da je porodno že podvojila, za višino pa nisem prav ziher, v knjigo mi pa tudi niso zapisali, tako da bi se zlagala, karkoli bi rekla. Se mi zdi, da je kar nekje v povprečju po višini, po teži pa po mojem malo pod povprečjem. Happy - glede ponočevanja z dojenčkom. Tole neodgovorno odgovorno starševstvo, to je vse skupaj en drek razmišljat, če mene vprašaš. Midva sva se nekako odločla, da jo bova takoj vpeljala v najin način življenja. Torej, gre tudi z nama na večerje, pa v trgovine itd. Nobenih nekih pravil, ob 8 pa morajo dojenčki že spat doma. Itak, ko je zaspana, zaspi, pa tudi če v mojem naročju ali pa v vozičku ali jajčki. Glavno je, da ji nič ne manjka. Jo je pa tudi najlažje uspavati, če gremo kam ven zvečer z vozičkom. Na kakšen sprehod ali pa kaj pojest. Je zmanjka v trenutku. Doma traja vsaj eno uro, da se umiri in zaspi. Verjamem pa, da je to neobičajno v Sloveniji. V Italiji pa je polno vozičkarjev zvečer na ulicah in po gostilnah Spalna vreča - mi je nimamo. V glavnem se tudi ne odkriva kaj dosti ponoči. Pokrito jo imam s tankim kovtrom in dekico, tako da oboje težko zbrca s sebe. Sploh pa imam zgleda nek senzor v riti za kdaj se odkriva in se zbudim. Huh, kdo bi vedel, kako to funkcionira. Morda še med spanjem slišim, kaj ustvarja, hehe. V glavnem, zbudim se za vsako figo. Samo da se premakne, sem že budna.... Včasih bi bilo bolje, da bi imela tak trden spanec kot moj. Njega lah z macolo po glavi, pa se ne zbudi... In pol mi zjutraj pogosto reče: "Mala se pa danes ni nič zbudila, ne?" Jaz pa pol noči prebedela, ker je ona hotla kravice past Kak pa kaj vaša linija? Jaz sem na svoji stari teži, samo cela uvela In sploh se še nisem nič lotla telovadbe, pa še totalno čudno zdaj jem. Včasih me mala tolko matra čez dan, da jem ravno sam zjutraj in zvečer. Sem si drznila it včeraj v trgovino po nove hlače, pa me je skoraj kap pred ogledalom. Uh... To bo treba sanirat. Moj se sicer nič ne pritožuje, se mi zdi, da sem mu zdaj, z malo več boki in ritjo celo bolj všeč. Samo meni gre pa strašno na živce ta mlahava koža in nula kondicije. Ampak, motivacije pa imam tolko kot nič. Lenoba ne zapusti me, ajej. Nič, zdaj pa me čakata dva pralnastroja cunj za porihtat. Huh, vedno nam mora nekaj nad glavo viset, a ne? Če se mladiči ne repenčijo, je pa treba kaj spucat, skuhat, na koncu pa ugotoviš, da imaš pod pazduhami in še kje pragozd , ker nimaš cajta za sebe. Ajde, čim lepših naslednjih 24 ur.
|