kalisi
|
Hejla, in še enkrat za tek. Pri takih rosnih letih, pa že maratonka. Pri nas vse po starem. Mladič vse bolj radoveden in nima več veliko obstanka na enem mestu. Tako da jo je treba kar pecej animirati in z novimi stvarmi zaposlovati. Zdaj že tudi vsako malenkost opazi. Od prstana na roki, do stikala za luči, najraje ima pa kabl od računalnika, tako da moram prav pazit, da mi laptopa ne potegne z mize, hecka. In neprestano "govori" mmm, mmm, mmm, mmm in pol moraš ugotavljati, kaj bi ona rada in ji nosim stvari in jo nosim okoli in upam, da zagleda, kar bi rada. Luda kuča!!!! happy85 - jaz sem jo po posteljici obračala že na vse možne načine, pa ni bilo nobenega učinka. Tudi njene najljubše igrače sem ji vezala na stranico, da bi jih gledala in segala po njih. A, ko je bila dovolj zaspana, se je obrnila na svojo ljubšo stran. Pa tudi, če je gledela v belo steno. Zdaj intenzivno vadiva obrat v levo in se je zdaj celo enkrat sama obrnila. Morda bo kaj pomagalo, ko bo enako aktivna na obe strani oz. ko bodo tudi mišice na obe strani enako tonirane. Upanje umre zadnje. pink angel - midve sva prve tri dni kao dajale samo korenček, ampak meni se je to zdelo strašno dolgočasno, tako da sva hit dodali še bučke in krompir, pa potem že čez en dan brokoli. Kolegica je sinku v tednu dni uvedla že vse tri obroke in vse sorte hrane. Se je mali začel takoj zmrdovati, ko je dobil dva dni zapored enak okus v usta. Ko je začela redno menjavati okuse, je pa pobasal toliko, da smo se vsi samo čudili, kam daje. Midve sva v enem tednu uvedle že dva obroka, kosilo in zajtrk, pa že tudi vse skupine živil (zelenjava, sadje, meso, žita), jogurt bo pa tudi kmalu na vrsti, ker tega sem ji dajala na prstu za obliznat že prej kdaj in ji je bil zelo všeč. Sva tudi že precej kombinirale - več vrst zelenjave skupaj, zelenjavo z mesom, krompir in meso itd. Za zdaj sva na piščancu, bo pa kmalu dobila tudi govedino itd. Za zdaj se ničesar ni branila, razen bučke, je pa res, da ne poje ne vem kako veliko in običajno se potem še malo podoji. Najbolj je uživala, ko sem ji dala malo pretlačen krompir, ga je zmazala polovico na brzino. Danes bova najbrž začeli uvajati še večerjo, morda riž. Za zdaj nisem opazila, da bi ji katerakoli hrana povzročala težave. Se še vedno lepo pokaka zjutraj, potem pa včasih še enkrat čez dan. Je pa kakec, logično, vsakič drugačne barve in vonja. Po mesu je prav "lepo" smrdel. Je bilo za zbežat emajulija - zimski čas je tudi pri nas pester - prej gre spat in prej se vstane, ampak, ni ne vem kakšne sile. danes se je sicer prej zbudila, ampak, sem jo potem še uspela zadržat v vodoravnem položaju do 8h, ko se običajno vstanemo. Glede teže mladička se pa ne preveč obremenjevat. Kje pa piše, da morajo biti vsi enaki? Jaz sem bila vedno na pol "shirana", tudi kot dojenček sem bolj malo jedla, sploh pa potem v OŠ, skoraj nič, in so se vsi bolj sekirali, kot jaz. Na sistematskem na faksu me je zdravnica vprašala, če imam anoreksijo Evo, danes pa moram špehec dol spravljat Naša je tudi bolj suhcena in pa nekoliko višja, kot je povprečje. Jaz je nič ne pitam na silo, poje, kolikor poje in ko hoče. Vreme pa tudi pri nas nemogoče, iz minute v minuto drugačno, tako da s težavo greva na vozičkanje. Tak, zdaj pa mala kliče po pozornosti! Bodite fajn!
|