emajulija
|
anchi13, držim pesti, da bo vse ok, pa da čim prej dobiš termin ... pa to te ni nič bolelo al pa kej, ko si napisala, da so ti čist slučajno odkrili? izsiljevanje ... pri nas zaenkrat še ni tega, zna pa že pokazati kako je jezna ... če je takrat na tleh, potem začne brcati z nogami, zraven pa se dere, če jo imam pa na rokah, potem pa začne z rokami udarjati po meni, na koncu pa me hoče še ugrizniti!!! vragec mali ampak, sem ji takoj dala vedet, da me ne more tepst, da se to ne dela in jo takrat primem za rokice ter ji jezno povem NE! kar ne morem verjet, koliko že razume ... zelena medvedka, tudi moja že od rojstva bolj bogo spi čez dan, največkrat 2x na dan po pol urce, včasih tudi več, ampak to je bolj po redko .... no, tako je bilo do nedavnega ... vedno, ko je šla čez dan spat, sem jo položila v posteljico, dala naniko in dudiko, jo pokrila, potem pa sem ostala z njo dokler ni zaspala, sem jo božala in ji pela uspavanke ... včasih je to trajlo 3 min, včasih tudi 10 ... ko je zaspala sem šla iz sobe .... no, kakšen teden nazaj pa ni in ni hotela več tako zaspat, sem bila z njo tudi po 45 min v sobi, ona pa se je premetavala, jokala, se vstajala posledično sem jo vedno odnesla iz sobe in sva se šli igrat ... ker ni nič spala, je bila tudi slabe volje, skos je na meni visela .... kakšen teden sem še vztrajala in jo poskušala uspavati na ta način, pa žal ni več zaleglo ... in sem si rekla, da mogoče je pa čas, da se nauči samouspavanja, itak bo stara 10 mesecev čez 8 dni :-) ko je bil čas za spanje (in se je tudi videlo, da je zaspana, ker si je namala učke, čohala okoli ušesa, zehala) sem jo odložila v posteljico, spet dudika, nanika in jo pokrila, ji rekla, da zdej pa gre nina-nana, ji dala lupčka in odšla ven iz sobe .... mala itak takoj na nogice in v jok! ampak to ni bil tisti histeričen jok, bolj trmarjenje, ker tudi ni bilo nič solzic ... vrata nisem čisto zaprla, da ni bila v temi .... najprej se je jokala 5 min, sem jo šla pogledat, ji dat lupčka, rekla da gre nina-nana in spet odšla ven .... spet jok, se je jokala 5 min, sem vse ponovila ... potem se je jokala še 3 min in končno zaspala :-) spala je cele 2 ure!!! popoldne sem naredila isto in je še prej zaspančkala, spala eno urco! drugi dan je bilo že manj joka, naslednji dan še manj ... zdej mi že tri dni vsakič sama zaspi, brez joka in upiranja, spi pa min 1,5 ure v kosu dopoldan in 1 uro popoldan (včasih tudi več) hvalabogu smo imeli zeloooo malo joka, za kratek čas in da je četrti dan že sama zaspala :-)) seveda bi pa vse skupaj opustila, če bi se histerično jokala ali pa če bi jokala več kot 20 min in iz dneva v dan ne bi bilo boljše .... od začetka mi je bilo ful težko, sem skos gledala na uro, ampak neki sem mogla probat, ker drugače ona ne ni nič spala!! sedaj pa se fino naspi in je potem pravi dobrovoljček, ne vesi se toliko po meni in tudi večkrat se sama s čim zamoti tako da, pri nas se je, kar se spanja tiče, obrnilo za 360! aja, pa me je bilo malo strah kako bo s spanjem ponoči, in se ni nič spremenilo, spi celo noč brez zbujanja Aja, pa pri nas že drugi zobek ven leze hehe, prej v 9 mesecih nič, sedaj pa v tednu dni dva :-)) šibam zdej, se grem malo učit, ker mala še fino ajčka ....
|