kalisi
|
Dobro jutro, Neli81 - joj, tale tvoj in moja sta pa podobnega karakterja, zgleda. Tako kot si napisala, pri drugih je pridna, ko pa mene zagleda ali zavoha, pa se sname s ketne. Kako je zgledal včerajšnji dan? Bog ne daj, da sem jo pustila kje samo z igračami. Takoj panika. In tako moram sedeti zraven nje, da se ona lepo v miru igra. Saj ne da bi se kaj z mano hotla igrat, ne, ne, se vsede tudi s hrbtom proti meni in me ne j.... za živo silo. Ampak, če pa rit premaknem in da zagleda moje copate, kako povečujejo število kobacajev od nje pa "ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne" ali nekaj podobnega njene glasilke začnejo v decibelih koncerta Big Foot Mame spuščati v ozračje. In kako je bilo potem v fitnes vrtcu? Prideva, jo posedem na tla zraven še enega fantka, 14 dni mlajšega od nje. Ga gleda z debelimi očmi, mali pa takoj v njo in ji vzame igračo. Frajlica seveda v jok. Potem jo pomirim z dudo, vzgojiteljica fantku vzame igračo in ji jo vrne, njemu pa da druge igrače. Potem se poberem ne da bi me videla, kako odhajam. Vzgojiteljica reče, kar mirno, če bo kriza, pokličem. Itak me baše panika cel čas, ker še nikoli ni bila v vrtcu. Pridem po dobri uri nazaj v igralnico. Frajlica v svojem priljubljenem položaju - sedi pod stolom in grize kocko, kot da ne bi bilo nič. Kako se je obnašala, vprašam vzgojiteljico. Niti glasu od nje, reče. Prekobacala je prostor in prevohala igrače, potem pa se je zabubila pod stol. Seveda je začela takoj trmariti, ko sem jo oblačila v pajaca, ampak, je bila zgelda že zaspana in je že v liftu zaspala. Doma pa spet akcije. Pljuvanje hrane, ker če mami daj kaj drugega kot meso in zelenjavo, frajlica pa ne bi jedla. Sem si mislila, če si lačna, boš jedla, če ne boš pač lačna ostala. Na koncu sva z muko pojedli pol njenega krožnika mlečne kaše s skuto in malo jabolka. Nato pa zjanje do skoraj 11 ure zvečer. Najprej se je ene pol ure kregala s svojo senco na steni "da, da, da, da, da, da...." in tako v nedogled in v hudih decibelih. Potem je kričala na stole v jedilnici. Potem sva jo dala v njeno posteljo, da se morda malo umiri z nočno lučko, pa ništa. Še kar naprej "da, da, da, da, da....". Da ne bi omenjala noči. Mala se zbudi, jo dam na joško, pa je noče. Nekaj se premetava in stoka. Ko jo hočem vrniti v njeno posteljico pa otipam, da je mokra in z njo vred še moja pižama in postelja. Že spet... Kaj se zdaj to dogaja. Potem se spomnim, da sem jo zvečer morala previjati na kravicah, ker gospa ni hotela ležati na hrbtu. Rezultat tega podviga je zdaj vpit v jogi . Ko sem jo dala na previjalno, se je začela tako dret, da še nikoli tako, se ji je kar zaletavalo. Res, kot da bi jo klali, ali kaj podobnega. Pa sem si rekla, e, tokrat pa me ne boš in sem jo previla, kot se spodobi, pa čeprav je želela s previjalne zbežati. Še moj se je vstal in jo prišel tolažit. Itak ni nič pomagalo, dokler se ni pripopala na joško. "Skratka", zdaj pijem že drugo , malo sem vmes med pisanjem tegale romana podojila in je zaspala nazaj. Glede na to, kako pozno hodi spat, ji po mojem še manjka kakšna urca, da bo fit. Tale naš je čisto zmešan, ampak itak je cuker . Malo paše takole melodramatično pojamrat, da se lažje gre v nov dan. Po včerajšnjem fitnesu sem tako čisto druge volje. Upam, da bo tudi naslednjič tako dobro sprejela vrtec in da bom lahko zdaj redno, če se bo le dalo vsak dan, trenirala. Fitnes je neverjetno urejen. Takega v Sloveniji ni. Imajo več ravni in jaz sem vzela sredinsko, se pravi, da imaš tudi bazen, savno, solarij, skupinske vadbe vseh vrst in pa seveda običen fitnes. Vse skupaj je na vrhu enega nakupovalnega središča in imaš med vadbo super razgled nad celim mestom, ker je okoli in okoli samo steklo. Mašin kolikor hočeš in kakšne hočeš. Res izjemno. Poleg tega imajo še svetovalce v fitnesu in te kar med vadbo kaj popravijo, če narobe delaš. Jaz sem že kar malo pozabila, kako in kaj. Sem res navdušena. Zdaj si bom nabavila karto za en mesec in bom skušala hodit čim več. To je to, bodite fajn, jaz pa cunje prat, ker je včeraj posvinjala vse bodije, kar jih premoreva. Lp
|