kalisi
|
Hejla, končno sem si uspela vzeti malo časa še za vas. Razumljivo, vse novo in zanimivo, sploh božični sejem, ki mi je dal ogroooomno idej za zapravljanje . Seveda je moj takoj posumil, za kaj gre, ko sem mu povedala, da se cele dneve vozičkava po centru mesta. Pogajanja o božičnem proračunu so zašla v slepo ulico, še preden so se dobro začela. Kaj jaz morem, ko pa je frajlici vse tako všeč . Skratka, mala je že posvojila stanovanje in že tudi pomarkirala vse tepihe in kavče, ki so ji prišli na pot . Spanje steklo normalno, čeprav sem se najbolj bala, da bo imela težave s privajanjem na novo okolje. Nekaj dni, še preden smo se preselili, je spala dokaj nemirno. Se je zbujala ene 4X na noč in precej cvilila. Še vedno sumim dlesni, ampak zobki še niso pokukali na dan. Čakamo... O Frankfurtčanih še nimam mnenja, razen, da imajo Italijani precej več stila za oblačenje, kar pa itak ni nič novega. Lastniki so videti normalni in prijazni. Našli sva si tudi že pediatra in je videti super. Prostore imajo super urejene. Dobiš ob pregledu svojo sobo in potem pediater pride do tebe, ko je otrok pripravljen. Ne pa kot pri nas, kjer z nagim dojenčkom letaš po hodnikih . Najemnine so zasoljene, v trgovinah pa odvisno, kaj kupuješ in kje. V diskontih zelo poceni, v normalnih trgovinah precej drago. Sploh sadje in zelenjava, ostalo se še najde kaj ceneje. Da še malo pokomentiram za nazaj, ker se je kar nabralo. Grašek - me veseli, da ti je bil opis mojega "krasnega" dneva všeč. Sicer pa, ne, nisem študirala nič v tej smeri. Že kar pomnim, nekaj pesnim, že v OŠ sem spravljala skupaj materijal za zaključke leta. Najbrž mi je še od takrat ostalo malo v krvi. Zdaj za našo fraljlico pišem dnevnik. Za takrat, ko bo imela svoje otroke. Prej je najbrž niti ne bo zanimalo. Upam, da se Luna čimprej pozdravi... Sliši se kar grozno... Neli81 - ne vem, ali ti naj za konec dojenja čestitam ali ne. Jaz sem tudi imela neke strašne načrte, kako bom dojila vsaj celo prvo leto, če ne še dlje, pa moram priznati, da mi že malo preseda. Sploh nočno dojenje, če se zbudi več kot 2X, mi je postalo zelo mučno. Čez dan še gre, če prej kolikor toliko poje GH. Zdaj spet malce manj navdušeno je, ampak, tudi doji se ne veliko. Očitno ima velika nihanja v potrebah po kalorijah. Sem jo pa danes za pozni zajtrk vrgla na finto. Zadnjič enkrat mi je pred pralnim strojem zaspala sredi zajtrka . Jaz njej žlico v usta, ona v komo, hehe. Danes, ko se je nekaj zmrdovala, sem vklopila centrifugo in je zatopljena v vrtenje cunj pobasala obilno porcijo grisa z jabolkom in navadnim jogurtom. emajulija - za zelenjavo. Ja, tudi pri nas je bilo podobno glede gostote GH. Če je preveč gosto, ne je, pa konec. Sploh pa pred vsakim obrokom nujno mora spiti nekaj vode, drugače GH niti ne povoha. Najbrž je to tako kot pri dojenju - najprej bolj vodeno, potem bolj gosto. Joj, ja, glede dojemanja sebe in okolice. To se res začne tam enkrat pri 8, 9 mesecih. Ko ugotovijo, da imajo od mame ločeno telo, zna biti pestro. Mi še nismo tam. Trenutno je najbolj aktualno preizkušanje plazilnih tehnik in izgovarjanja raznih zlogov - ta-ta, da-da, ma-ma, ba-ba. In pa sedeti je zažela precej samostojno. Če jo dam v jajčko, se kar sama dvigne gor in usede . In če jo dam sedeti, tudi lepo ravnotežje lovi in ne čofne kar takoj. obdarovanje - ja, mi smo kar zagnani od miklavža do božiča, vse je na tapeti. No, miklavž je tako bolj za otroke, tako da to bo šele zdaj prišlo v upoštev. Za božička pa kar vsako leto greva v šoping za darilci. Ampak, nič kaj ekstra velikega ali dragega. Vsakemu kakšna mala pozornost, po možnosti kaj uporabnega ali kaj za pojest. Nič kaj takega, na čemer bi se prah nabiral, ker to jaz precej sovražim. Pa seveda smrečka in jaslice obvezno in polno lučk. Jaz imam te praznike iz otroštva res v lepem spominu, čeprav pri nas nikoli ni bilo ne vem koliko denarja pri hiši in bogatih daril. Se kar malo pootročim, ko pride veseli december . Dobrodošla anchi13! Glede kuhanja, midve jeva precej enolično, ker ji pestrost ne odgovarja preveč. Za zajtrk gris in jabolko (banane, kivija, melone ne mara, hruško samo, če dodam jogurt, da se je ne čuti ;-), za kosilo kombinacije zelenjave, mesa in riža ali krompirja, za malico, če ji sede, kakšen jogurt, za večerjo pa spet kaj zelenjavnega. Včasih pa tudi kar riž z mlekom, ali pa kar joška. Od mesa je že piščanca, purana in govedino. Od zelenjave najraje brstični ohrovt in brokoli, včasih korenček. Cvetača jo napanja, zato sva jo ukinili. Zraven še krompir in riž in vse vrste jogurtov pa skuta. Prosa ne mara oziroma, morala ga bom enkrat zmiksati še s paličnim. Morda ji ni odgovarjal, ker je otipala zrna. Tako, uživajte v veselem decembru. Jaz upam, da se vreme spet popravi in da gremo na kuhanca. Je bilo zdaj par dni super sončno, danes pa diši po snegu.
|