|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2014
31.7.2013 18:21:41   
ajiluj
Pozdravljene
Pri meni že peti teden vsakodnevne celodnevne slabosti sem že čist zmučena smrdi mi vse kar je možno .Nugalno imam 21 takrat bom 13 tednov.Komaj čakam upam da se bo videl spol

(odgovor članu mačice)
Neposredna povezava do sporočila: 476
31.7.2013 21:06:59   
modrookica
Pozdravljene nosečke!
Kako ste? mene je spet začela dajati slabost, pa utrujenost, tko da sem že dva dni čist neuporabna.
Pa danes sem dobila angelsound in nisem našla srčka :( čist žalostna.

A ima že katera take težave, da ko vstane, jo v trebuhu zategne kot bi se ji kaj kam priščipnilo? mene vsake tolko tko zagrabi, da mi je prav grozno.

Anonimna bb jaz sem pisala o dogovoru z babico, piši mi na zs, pa ti povem kaj več :)

en lep pozdrav vsem

(odgovor članu ajiluj)
Neposredna povezava do sporočila: 477
31.7.2013 21:13:03   
Beat
bevcika in Shana86, čestitke za dobre rezultate na NS user posted image

karin82, dobrodošla user posted image

tudi jaz sem imela NS pri 11 tednih, vse se je lepo videlo in normalno mi je izmeril NS

anonimna bb, jaz sem bila na Ptuju in mi je vse razložil, pokazal, povedal, da je vse OK, odgovarjal na vprašanja in razložil na koncu še vse rezultate. Vse skupaj je trajalo 20-25 min. Bila sem zelo zadovoljna user posted image

(odgovor članu bevcika)
Neposredna povezava do sporočila: 478
31.7.2013 22:20:30   
Anonimen
modrookica - hvala. user posted image Sem poslala ZS, prosim pa še ne razkrit mojega imena. ;)

Beat - Ptuj je zame bistveno predaleč...

Ostalim pa hvala za ime Reševe - nisem vedela, da je tako fajn pri njej. Še vedno cincam, verjetno na nuhalno res ne bom šla, bom raje vmes na meritve otročka (kontrola rasti) in dolžine MV, ime pa vedno prav pride. Tudi če še komu drugemu.

Meni se je apaetit dvignil na nivo nebes - jedla bi ves čas. Jutri sem namenjena v laboratorij - poleg običajnih testov bom imela še obremenitveni test z glukozo. Če ga je že katera imela, se ji v mislih obrača želodec (meni se tudi, čeprav tako hudih slabosti nimam več), tako da prosim držite pesti, da tam ne pobruham vseh po vrsti. ;)

Lep večer,
anonimna bb

(odgovor članu modrookica)
  Neposredna povezava do sporočila: 479
1.8.2013 10:04:16   
bevcika
Beat... pri komu si pa bila na Ptuju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 480
1.8.2013 12:08:29   
loreen
Pozdravljene, februarske nosečke :)
Še ena bi se vam pridružila, če lahko.
Sem drugič noseča, v 11. tednu, PDP imam 26.2.2014.
Doma imam že eno navihano dveletnico.

Počutje je ok, razen občasnih slabosti in krčev, ampak bomo preživeli :)

NS imam 19.8., grem pa v Domžale. Komaj že čakam, mož pa tudi.

lp vsem

(odgovor članu bevcika)
Neposredna povezava do sporočila: 481
1.8.2013 19:15:31   
pikaboo
Živjo, februarke! Tudi jaz se vam z velikim veseljem pridružujem. Do sedaj sem le prebirala vaše čvekanje, ker sem v drugo malce bolj previdna in sem želela do nuhalne počakati s kakršnim koli veseljem. Januarja sem namreč imela spontani splav in po taki izkušnji človeku nič več ni samoumevno. Danes sem vstopila v 13. teden, PDP imam 13.2., nuhalna pa je bila super in zdaj res lažje diham in se na široko smejim. user posted image
Drugače pa sem za razliko od večine prav zadovoljna, ko me zvija slabost, sem utrujena ali me popade obupna lakota, ker na ta način vsaj vem, da pikica še vedno pridno raste. user posted image Verjetno marsikomu precej nerazumljivo, jaz pa temu rečem "pozitiven pogled na sicer precej neprijetno počutje". user posted image
Želela bi se tudi pridružiti FB skupini. Mi lahko katera pošlje link? user posted image

(odgovor članu loreen)
Neposredna povezava do sporočila: 482
1.8.2013 22:20:13   
Anonimen
Modrookica - hvala za mail.

pikaboo - jaz te pa čisto zastopim, samo je moja 'magična meja' morfologija oz 20.teden, čeprav se smejim na široko že od zadnjega tedna v juniju, samo bolj doma in na skrivaj. in upam, da je ta otroček, ki ga nosim pod srcem zdrav in srečen in si želi priti k nam na svet tako močno, kot si tega želimo mi. user posted image

kako ste kaj čvekice? ste vse na fb pobegnile, ali tudi tukaj bo kaj novic?

lep večer,
anonimna bb

(odgovor članu pikaboo)
  Neposredna povezava do sporočila: 483
1.8.2013 22:48:06   
Dorotheia
Evo mene po parih dneh. Sva z mojim skočila za dva dni na našo obalo pogledat. Pa mi ni bilo preveč všeč - voda je grozno umazana in tudi gužva in vročina mi ne pašeta. Sem potem samo še bolj tečna. user posted image

Sem imela v torek prvo posvetovalnico in izgleda vse ok. Izvedela tudi, da so izvidi nuhalna+DHT ok oz. super, tako da sem res vesela. Pa tudi kri in urin sta bila vredu, edino malo preveč zgoščen urin, moram malo več piti, vse ostalo pa bp. Jeeej. user posted image

Sem se včeraj že naročila na morfologijo (mi je rekel moj ginekolog, da naj se kar naročim prej, ker je menda ful gužva) in jo imam 25. septembra. Komaj čakam. No, saj čas gre ful hitro. Trebušček je počasi že viden, še vedno sploh ob večerih. Zjutraj, ko se zbudim se sploh še nič ne vidi. Tudi zredila se zaenkrat nisem kaj dosti - sem se v torek na posvetovalnici tudi tehtala in sem oblečena in obuta tehtala 53 kg, tako da sem bila prav presenečena (mogoče je čisto slaba kilca šla gor, ampak še to ne vem če).
Tako, da super. Pa končno sem dobila materinsko knjižico. user posted image

Zadev za dojenčka nisem še nič kupovala. Raje ne upam prehitro, bom počakala do morfologije. Mogoče edino voziček kupim prej, pa še to zato, ker tisti, ki ga imava nagledanega pojenja zaloga, ker je lanski letnik. Bomo videli.

Vem, da sem prezgodnja s tem vprašanjem, ampak a ste že kaj razmišljale, kdaj boste oddajale vlogo za porodniško?
Jaz bom pomoje že kar začetek decembra, takoj ko bo možno (torej 60 dni pred pdp), za vsak slučaj, če mislijo sprejeti ta zakon o tem obveznem 1-mesečnem očetovskem dopustu. Kako imam že vse naštudirano. user posted image

No, bomo videli. Kako ste ostale?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 484
2.8.2013 8:03:13   
karin82
Ojla punce.

Evo danes imam kar dva pregleda, najprej pri svoji G potem popoldne pa še NS. Prejšnje dni nisem bila čisto nič živčna, danes me pa malo zvija. Namreč kot sem že rekla, sem bila čisto v zgodnji nosrčnosti s tavelikim na RTg-ju in so mi rekl, da č bokaj šlo narobe bo šlo v prvem trimesečju, tako, da komaj čakam, da danes vidim, če je vse OK in upam da ni šlo kaj naobe. Ker sem kot zanalašč slišala v zadnjem času čist preveč enih grdih zgodbic o katerih pa nebi, ker je treba slabe misli odmislt, če se le da.

Drugače sem pa včeri možeku rekla, da mu ni treba z mano na NS, ker ima trenutno ful dela, ker zidamo hiško in smo sedaj še bolj omejeni z datumom, želimo se namreč preseliti do februarja. No pa je reku, da bodo šli kar vsi z mano, vsi moji trije fantje user posted image user posted image . Sam zdej me pa zanima, a je še kakšna imela sabo starejšega otroka? K tavelik že ful razume in sprašuje in mu bi bilo morda celo zanimivo, mali pa še ne ve za kaj se gre.

A v službi ste že kaj povedale? Jaz delam v šoli in mi je zelo neprijetno ker ko je bilo konec šole sem bila še zelo na začetku in nisem razlagala, zdej bo pa september ko bom prišla nazaj men se pa že precej pozna. A bo to zelo grozno izpadl. Sicer je ravnatelj zelo na mestu človek pa vseeno mi je mal zoprn.

Uživajte v kakšni senčki, lp

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 485
2.8.2013 10:24:09   
modrookica
Pozdravljene sonosečke.
upam, da uživate poletje, meni sicer vročina nič ne paše, doma imamo gradbišče kjer imamo izredno smolo z zelo slabimi izvajalci, tko da me živcirajo in jezijo, čeprav se ne bi smela razburjati :)
Zelo dobro razumem vse tiste, ki ste v teh začetnih tednih bolj previdne z deljenjem te lepe informacije in nekoliko v skrbeh ali bo ali ne bo ok, sama ima namreč za sabo dva spontana splava, ki sta se oba končala z enodnevnim obiskom bolnice in narkozo. Resnično nekaj, kar si ne želim nikoli več ponoviti. Zato verjamem, da nam je tokrat namenjeno, da tole detece dobimo v naročje.
Včeraj sem zvečer še enkrat preizkusila AS in neskončno srečna našla srčka moje pikice, ki pa mi je potem poredno ušla :)). Komaj čakam, da jo bom nekoliko lažje našla, ker moj petletnik vsakič sprašuje če sem našla srčka in bi ga rad tudi on poslušal.
Na NS imam namen vzeti malega s sabo, ker bo tako lahko dejansko videl kaj mamica nosi v trebuščku, prepričana sem, da ga bo to še bolj povezalo z dojenčkom in se tega fuul veselim - še dva tedna :)

Karin82 tudi jaz delav v šoli in sem v istem položaju kot ti, le da se mi trenutno nosečnost še ne pozna kaj dosti, no lahko bi rekla, da je za tisto nekaj več okoli trebuha kriva kakšna pekarnica ob morju :)). Zaradi skrbi in tistega vprašaja ali bo vse ok, seveda nisem govorila o tem že takoj, čeprav sem zadnje delovni dni težko oddelala zaradi hude slabosti, zdaj pa bom najprej še počakala nuhalno in šele potem bom povedala. Mislim, da boto to kar morali razumeti, da zaradi situacije ki smo jo imeli ni bilo smiselno takoj razglašati novice. Tudi ti, brez skrbi, to otročku škoduje :)

en lep pozdravček vsem

(odgovor članu karin82)
Neposredna povezava do sporočila: 486
2.8.2013 14:30:22   
Dorotheia
Jaz sem danes dobila še pisno izvide od nuhalne, kjer so obravnavani tudi že izvidi DHT in izgleda res super, kot mi je že sestra dva dni nazaj, ko sem klicala rekla. In sicer mi piše:

Background risk:
T21 - 1:1053
T18 - 1:12430
T13 - 1:29262

To so torej razmerja samo glede na mojo starost (28 let)

Potem pa Adjusted risk:
T21 - 1:2082
T18 - 1: 248606
T13 - 1:585233

Tu pa mi v izvidih prav piše, da je v adjuster risk zajeta starost, izvid nuhalne in izvid dvojnega hormonskega testa.
Se mi zdi, da mi je DHT celo pikico popravil nuhalno (na nuhalni mi je takrat samo rekel za T21, da je okrog 1:1500).

Joj, sem vesela. user posted image

Sem pa danes že bila pridna, cel kup opravil že opravila. Pa odločila sem se, da si dodam partnerjev priimek zraven mojega (poročila se ne bova, ker nama je škoda denarja + da nama poroka ne pomeni ravno veliko), ker bo otroček imel partnerjev priimek (najprej sva hotela, da ima oba, ampak ko sem razmišljala, kako bi bilo to mučno za otroka v šoli, sva se premislila). Si jaz zraven svojega samo še partnerjevega dodam in je to to. Pa ceneje kot vse drugo. Itak si bova še stalno bivališče spremenila, tako da bom dokumente v vsakem primeru morala menjati.

Neposredna povezava do sporočila: 487
2.8.2013 20:06:02   
chilika
Hej,

še ena nova članica se vam pridružujem.
PDP 7.2., 28 l, 1. user posted image

Z možem sva v bistvu izvedela šele v 8t, ker sem imela blago vmesno krvavitev v 5t in sem mislila, da je user posted image . Tako da sem naredila test šele pred enim mesecem, danes pa sem imela prvi pregled in srček bije, potrjeno pa je tudi, da sem v 13t in ne v 9t kot sem mislila. V ponedeljek imam že NS, sem še ravno pravi čas ujela. Se že veseliva oba.

Neposredna povezava do sporočila: 488
2.8.2013 21:38:14   
Anonimen
Pozdravljene souser posted image user posted image !

Dobrodošle vse, ki ste se nam pridružile. Vsem, ki ste zaupale svoje izgube, izrekam iskreno sožalje... user posted image

Zanima me, če že kaj čutite, ali nosite fantka ali punčko? V prvi user posted image sem od vsega začetka čutila, da bo B. in od vsega začetka je imel le to ime; v drugi nosečnosti sem srčno upala na S., ime je imel le to in je res moj dragi user posted image S.... Zdaj pa verjamem le, da bo detece zdravo, za spol mi je vseeno (ima detece zdaj dve imeni, eno user posted image drugo user posted image ) in nimam občutka oz, ko mislim, da bi bilo lepo če je user posted image , moje srce iz druge strani preplavi želja po user posted image . Kako je z vami?

Ena je pisala, da se je naročila na morfologijo, in ko sem sama pogledala koledar, sem ugotovila, da imam naslednji (torej 2.) pregled pri G že v 17.t!

Tistim, ki ste pisale, da še niste povedale delodajalcem (šola): hej, punce, nič bat. Saj ne greš razpravljat o user posted image , ko ta rdeča zamuja par dni, zdaj imate počitnice, vse bo ok! In vsi bodo veseli!

Če pa bo katera spet zase kaj gledala na fb skupine za preprodajo nosečniških oblek (jaz fb namensko nimam) in bi zraven našla kaj (zlasti hlače, trenirke) št. 44-46 se priporočam za info. user posted image

Lepo bodite.
anonimna bb

(odgovor članu chilika)
  Neposredna povezava do sporočila: 489
2.8.2013 22:16:14   
prekomorka
drage moje nosečke ! ali se vam že kaj pozna trebušček? sedaj sem v dvanajstem tednu in se mi že pošteno vidi trebušček :) sem sicer ponosna na nnjega, sam, a ni to mal prehitro? lepo se imejte in me veseli da vsed ki ste že imele nuhalno je z vašim pikicam vse ok :)) imam še eno vprašanje.. ali izvide iz nuhalne izves takoj, da je s pikico vse vredu? hvala lepo se imejte in skrivajte se pred soncem :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 490
2.8.2013 22:20:00   
prekomorka

SIMONČIKA kje pa imaš nuhalno? tudi jaz jo imam 13.08 v domžalah :)moj pdp je 18.02

(odgovor članu prekomorka)
Neposredna povezava do sporočila: 491
2.8.2013 22:38:44   
Simončika
hej prekomorka..nuhalno imam v prekmurju(Puconci)..maš pa 4 dni pred mano PDP:-)drugače se vredu počutiš?jaz super..nč slabosti..edino v službi me je po 7 urah stanja..že kar fajn začel križ bolet..pa so mi danes dali stol..tak da superca:-)trebušček se že kaj vidi?'meni bolj malo..ko mam stisnjeno majco..drugače še ni sile..pa kg še tudi ne grejo nič gor..saj bo:-)lepo bodi...pozdravček iz Radenec

(odgovor članu prekomorka)
Neposredna povezava do sporočila: 492
2.8.2013 23:37:08   
Dorotheia
Meni je danes svakinja rekla, da se mi že kar vidi trebušček, ampak sva se zvečer videli, ko imam res napihnjenega. No, če imam kaj oprijetega oblečenega ne morem več skrivati. Končujem pa 14. teden počasi.
Jaz imam 5.9. drugo posvetovalnico, potem 25.9. pa še morfologijo, ki jo res že nestrpno čakam. Upam, da bomo izvedeli spol. Me res zanima. Tašča mi je napovedala fantka, jaz imam tudi tak občutek, pa ne vem zakaj. Mi je drugače res vseeno, ampak tak občutek imam. Ki me seveda lahko vara. No, saj vseeno, bomo kmalu izvedeli. user posted image

Drugače pa februarke res slabo pišemo sem gor, a ste vse pobegnile na facebook?
Nas bodo še marčevke prehitele. user posted image

(odgovor članu Simončika)
Neposredna povezava do sporočila: 493
3.8.2013 7:04:46   
SILVA
Ojla punce.....po dolgem času se malo javim, berem vas stalno, drugače pa veliko debatiramo na FBuser posted image
V torek me čaka nuhalna, upam, da ne bo prezgodaj, ker bom šele 11/6 noseča, no bomo videli, v sredu pa redni pregled, držite pesti.
Buši se že malo pozna, lačna non stop, drugače vse ok.
Se mi pa zdajle dva dni dogaja, da mi popoldne, ko pridem iz službe rata ful slabo, srce mi začne nenormalno hitro in močno razbijat in cela se tresem.....ne vem lahko mi cuker tok pade, ker imam že tako nizkega al me je pa ščitnica začela zdej kaj ****.....bom v sredo omenila Gin. ko mam pregled, pa da vidim kaj bo rekal....upam pa da bom mela mir do takrat.

Neposredna povezava do sporočila: 494
3.8.2013 7:51:12   
ajiluj
Kaj pa tej na facebooku ne dodajajo novih članic mene 7e nihče ni dodav pa sem že pisala zasebna pa nč

(odgovor članu SILVA)
Neposredna povezava do sporočila: 495
3.8.2013 8:49:47   
karin82
anonimna bb hvala za vspodbudne besede glede službe.

No da poročam, kako je bilo včeraj. Najprej sem bila pri svojem G. in mi je naredila UZ. Še prej me je vprašala kdaj imam NS in sem povedala, da popoldne. Potem pa pravi vsa zaskrbljena joj tole je pa premajhen. In sem ratala čist zelena user posted image inzaskrbljena v momentu. Pa še kar gleda in nič ne reče. In vprašam kaj pa zdaj? No in mi reče na vašem mestu bi prestavila NS, da ne boste zastojn hodil. No in potem mi končno pojasni, da je za tedne v katerem sem 11/3 čisto dovolj velik 43mm, da pa je po njenem mnenju malo premajhen za NS in je bolje če za en teden prestavim. Sem si takoj oddahnila in poklicala ter si prestavila NS, tako, da jo imam v petek 9.8., ko bom 12/3.

Res me je pošteno prestrašila in sem šla takoj na RR pogledat koliko naj bi bili veliki otročki pri določenem tednu in mislim, da je res čist normalno velik.

Naj vam bo danes čimmanj vroče.

Anonimna bb bom mal pogledala za oblačili.
Aja bi me lahko dodale v FB skupono, da vas še tam mal preberem.

(odgovor članu ajiluj)
Neposredna povezava do sporočila: 496
3.8.2013 9:38:25   
meymey
Pozdravljene, 
prestala sem nuhalno in vse je super! Rezultati so celo boljši kot pri mojemu sinkotu pred 4imi leti... user posted image
Čarobno je spet videti malega okostnjačka, ki si daje rokice k glavici, kot da bi mahal opazovalcem. Mislim, da bom zdaj popustila čustvom in se bom začela iskreno veselit zdravega otročička user posted image . Če imaš slabe izkušnje od prej, te vedno gloda črv, ki ti pravi:"Kaj pa če...".
Zgleda da bo še en fantek. :) To bo veselica.

Meni osebno je forum za take debate res bolj pregleden, ker na FBju skačejo objave kr gor in dol in ni kronološkega zapisa objav. Veliko potem spregledam, ker so posti z več komentarji vedno bolj pri vrhu... ma ne vem, je pa fajn ker lahko res kako sliko daš v FB skupino in ni na ogled širnemu svetu :D.

(odgovor članu karin82)
Neposredna povezava do sporočila: 497
3.8.2013 10:06:20   
mačice
Zdaj ste me pa ustrašile. Jaz sem za nuhalno naročena 11/4 izračunano glede na punkcijo, je pa dete za kakšne 3 dni manjše in takrat sigurno ne bo večje od 5cm. A bo treba prestavit user posted image

V službo sem sporočila ta teden, ker so mi zaradi krvavitve predpisali 4 tedne ležanja. Zaradi tako dolge pričakovane odsotnosti se mi je zdelo boljše, da odkrito povem, kaj se dogaja. Če bi lahko normalno delala, bi sigurno kasneje povedala. Itak se mi čisto nič ne vidi, bi komot še nekaj tednov obdržala zase. user posted image

Z AngelSounds tudi še vedno ne najdem srčka. user posted image Upam, da mi kmalu uspe.

(odgovor članu karin82)
Neposredna povezava do sporočila: 498
3.8.2013 14:47:44   
modrookica
Ajiluj pozdravljena, berem, da imaš nuhalno 21. tudi jaz jo imam takrat, kje pa jo imaš? Jaz grem v Domžale :))

Pa en lep pozdrav vsem in upam, da uživate kje na hladnem.

(odgovor članu mačice)
Neposredna povezava do sporočila: 499
3.8.2013 15:40:05   
prekomorka
Simoncika pozdravljena :)) ajaa ti imas cist,na drugem koncu ;)) hwhe... potudi jaz se super pocutim brez slabosti, vsake toliko casa mi malo zakruli v trevuscku, zredila sem se dve kilce papou in mi gre vse v trebuh, zjutraj ko se zbuddim imam malo izbocenega zvecer se pocutim kot v.sestem mesecu :)) samo da je pocutje vredu brez slabosti pa smo zmagale :) koliko si pa stara? Potem sv atako priblizno v enakem tednu ne? Danes ponoc greva z mojim na morje in se potwm ces en teden tipkamo. Pozdravcek

Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?