dvakrat mamica
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: dvakrat mamica Aha pa še to.....pozabila napisati prej. Moj OD bi moral biti izračunan še po "starem" zakonu, to pa je seveda nemogoče, ker tisti sistem seveda ni več v uporabi , tak da pojma nimam kako mi bodo to rešili. Zdaj sem jaz kaznovana, ker sem rodila med prazniki in v totalno neprimernem času, da bi lahko rešili mojo vlogo-spremembo. Zato so mi rešili od 1.6.2012 naprej, odločbo dobila novembra 2012, prvo nakazilo pa decembra 2012. Še malo odgovarjam na zgornje sporočilo: mi smo v decembra 2011 oddali redno vlogo za ZPV za leto 2012; vlogo pa so reševali šele junija, torej po uveljavitvi ZUJF-a (in izdali so odločbi za OD in ZPV) - če bi bil sistem res tak problem in neprilagodljiv za obračun 'starih vlog', potem še kar nekaj vlagateljev lani ne bi moglo dobiti pravilno izdanih 'rednih' odločb, kolikor pa se spomnim lanskih debat, je bilo še kar nekaj takšnih tu na RR, ki so te 'redne' odločbe dobili izdane še kasneje kot mi Tudi mi smo dali vloge decembra 2011, odločbo pa dobili 26.5.2012, spremembo pa 11.5.2012, odločbe pa komaj novembra 2012, veljavne od 1.6.2012......tudi jaz ne vem, kje se je zalomilo. Spremembo smo javili prej kot pa dobili odločbo po starem zakonu , odločali so od 1.6.2012 po novem zakonu naprej, za april in maj pa je ena velika luknja!!! Tako za vrtec, ki sem ga plačevala kot da bi bili 4 člani, se pravi višjega, OD za tretjega otroka pa nisem dobila, čeprav je preračunan na letno raven in se upošteva pri subvenciji vrtca kot da bi ga prejemala!? , si lahko predstavljaš, da se mi je plačilo vrtca s petimi člani po novem zakonu dvignilo za dva razreda, kot pa po starem zakonu, ko smo bili še samo 4 člani. Pa nimam nobene lastnine, z možem pa dve minimalni plači?! Toliko o tem, kaj nam je naredil ta zakon, OD pa seveda občutno manjši....katastrofa
|