dvakrat mamica
|
IZVIRNO SPOROČILO: dvakrat mamica ... Vem da je šlo za namerno zavlačevanje postopka in to po "ukazu"-(če se lahko tako izrazim) ministrstva, CSD je imel roke zavezane, četudi so se socialne delavke kar se da najbolj potrudile, da bi te vloge rešili ročno, niso dobile dovoljenja ministrstva, da le-to naredijo. Verjemite, gospa s CSD je klicala vpričo mene na ministrstvo, kjer so ji dali napotek, da mi vlogo naj rešijo od 1.6.2012 naprej, ter, da naj napiše uradno izjavo, da mi razlika OD pripada od 1.4.2012 naprej, ter da bo zadeva rešena v najkrajšem možnem času. To se mi pa zdi precej neverjetna izjava. Predvsem zaradi tega, ker - kot sem že napisala - vem za primera na dveh različnih CSD, ki so odločbe pravilno izdali in zneske tudi že zdavnaj izplačali. Če bi ministrstvo tega ne dovolilo, dvomim, da bi CSD realizirali zadevo 'na svojo roko'. Ne krivim CSD-ja, ker so se res potrudili, krivim pa našo gnilo državo, ki ni sposobna nadgraditi programa v enem letu oz. ga noče, ker potem tudi denarja ne treba dati. Najbolj pa je absurdno to, da ne dobimo tistega, kar nam po zakonu pripada. Saj tudi, da omenim, letos dodatka za velike družine tudi ni bilo marca, kot vsa leta doslej od kar je sploh obstajal in bo komaj septembra-oktobra, tudi po odločitvi ministrstva, če sploh bo. Tudi za reševanje tega, še baje ni ustreznega programa za obdelovanje vlog. Kakšen poseben program pa je potreben za to, da bi ga bilo potrebno na novo izumljati in plačevati? V bazi izdanih odločb se z nastavitvijo ustreznih pogojev poišče, katere družine imajo vsaj 3 otroke in dohodke pod cenzusom, ter se po izdelanem obrazcu izda odločbe. Preprosto. To je mogoče izvesti že z uporabo Offica (Word, Excel, Access). Škoda je smo to, da smo Slovenci preveč potrpežljivi in pustimo, da z nami lahko manipulirajo po lastni volji. Vsi bi morali stopiti skupaj in temu narediti konec, ampak ne bomo, ker bomo pa raje počakali, da se komu ne zamerimo Ne, da bi koga žalila, ampak res smo butasti narod, seveda z mano vred Se strinjam. Smo odločno prepasivni. In potem se jezimo sami nase, ko nas drugi zafrknejo. A pravočasno se pa ne začnemo boriti za svoj prav. Ja mogoče je res neverjetno, ampak resnično....nažalost. Če ne gre pač ne gre, pa lahko rinemo z glavo skozi zid. Vsi podatki so točni, iz moje strani pravočasni, kaj pa ministrstvo mučka pa nebi znala povedati. CSD ni imel pooblastila, da vlogo reši ročno, slišala na lastna ušesa , na CSD-ju mi je socialna delavka rekla, da se vlogo da rešiti ročno, ampak jim tega niso dovolili, vsaj v mojem primeru ne. Imam pa tri otroke, najstarejša je šla septembra v prvi razred (se pravi, da je bila še v času spremembe-novega rojstva še v vrtcu), mlajša je že bila in še je v vrtcu, najmlajši pa hodi zdaj 2 meseca v vrtec. Problem je res v tej kombinaciji novo rojstvo-vrtec starejšega otroka. Torej če sem želela imeti rešene ostale pravice subvencijo vrtca-kjer se mi zdaj šteje 5 članov in ne 4, kot je to bilo do junija, kjer sem vrtec za obe hčerki plačala po stari odločbi (ko smo še bili 4 člani), čeprav bi mi morali tudi subvencijo vrtca za april in maj preračunati na 5 članov, mi tudi tega niso, preplačanega denarja verjetno tudi nikoli ne bom videla. Obrazložitev: spremembe nisem javila v 8-ih dneh , ker je nisem mogla, saj kot sem povedala sem rojstni list dobila 11.5.2012, otrok pa je rojen 26.4.2012, se pravi, da brez dokumentov verjetno res ne morem dajati vloge oz. spremembe, tako so mi na CSD povedali, da naj prinesem ko bom imela dokument. Se pravi, še tu sem na slabšem, kriza res, kaj se to dogaja. Glede dodatka za velike družine, pa so vsi izgovori dobri, samo, da ni treba dati denarja, kot smo že vajeni v tej državi Lp!
|