Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Sicer pa sama še vedno in zelo rada ponovim. Mislim, da si večina finančno lahko privošči dva, tri, štiri otroke (brez luksuziranja), večji problem pač vidim v pomanjkanju prostega časa in časa, ki ga z otrokkom preživiš. Oblečeš in nahraniš jih že, ampak z njimi se je treba špilat, jih vzgajat. jap, čas, to je pa tisto, kar primanjkuje večini. na žalost. Tu sva se midve zahakljali - saj potem si rekla, da ne mogoče 4ih otrok, ampak potem kasneje pa spet, da ja. 4 otroci so finančno kar breme - že 3je niso zanemarljivi (vprašaj skkuštrano, ima že nekatere šoloobvezne otroke). in kot je rekla ona, avto rabiš že za vozit otroke k zdravniku. Na sistematiko gremo tudi mi vedno peš, kadar mi je pa dete čisto bolano, pa ga pozimi ne fjakam na kolesu ali v vozičku, saj ti rečejo, da ne sme bit zunaj... pridejo zelo konkretni problemi. Ko ne gre za luksuz, ampak za to, da tvoj otrok ne zboli še bolj... Da ga ne ruka na busu z zlomljeno roko (da se, vem sem tudi sama šla iz urgence po operaciji z zlomljeno roko na bus, samo nisem bila stara 3 leta), itd... Zgleda smo se zahakljali pri definiciji luksza - zate je vse, kar ni več golo preživetje, kjer praskaš vsak evro, da lahko kupiš osnovno hrano, luksuz. Sama pa jim želim omogočit ta luksuz, težko bi rekla, da se jim bi splačal še en otrok, če bi to poemnilo, da jih bom z busom fjakala vse vročične k zdravniku, da ne bomo nikoli več šli k dediju na morje (ker ni javnih povezav), da ne bojo mogli hodit na nobeno reč, ki bi si jo želeli, da ne bojo mogli k prijatelju na rd, itd... Pa ja. Še vedno tako mislim Torej če je za enega, je tudi za dva. in tisti ki ima dva, če koleba še za tretjega, in kalkulira, si verjetno lahko privošči tudi tretjega. in prav tako tisti ki ima tri, bi verjetno lahko sfolgal tudi četrtega. Vendar!! Pri vsem tem, si še vedno iztrgala iz konteksta , saj sem večkrat poudarila, da ne govorimo o luksuzu, kamor spadajo seveda tudi avto, z nevem kakšnimi pasovi (saj to si omenila a ne ) ipd. In seveda sem kasneje tudi večkrat zapisala, da se od ljubezni ne da živeti, in da večna kalkulacija, ne bi na svet spravila niti enega otroka, zato to (kalkuliranje), ni EDINI IN GLAVNI RAZLOG, zakaj še enega otroka. Jasno, da so tudi finance pomembne (kolikokrat bom morala to še povedat hahahah), ampak so daleč daleč zadaj. In to nekatere tukaj ne morejo razumeti oziroma jim je moje mišljenje nesprejemljivo. A nisem že rekla, da se bom umaknila No, zdaj se, čist zares! ps. Ronja upam da ne zameriš, ampak a veš, da od vseh teh odgovorov, ki si jih napisala, sem mogoče dva prebrala, pa še ta ne v celoti.sorč bejba
< Sporočilo je popravil Tippi -- 28.5.2013 13:19:59 >
|