|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Želiva si drugega otroka
28.5.2013 6:09:38   
Tippi
tippi, verjetno ti nisi ostala z 1 otrokom zaradi kalkuliranja financ. Z očetom tvoje male sta se ločila, verjetno že pred ločitvijo človek ne razmišlja ravno o tem, da bi mel še enega, ker se navadno za to odločamo takrat, ko smo najbolj sigurni v vezo, potem po ločitvi nekaj časa človek ni pripravljen takoj v novo zvezo z otrokom, potem pač verjetno nisi takoj srečala sedanjega partnerja, ne?

Sicer nimam navade, da bi polagala račune forumašicam, pa vendar. Ločila sva se osem let po rojstvu hčere, in verjemi, da je bilo kalkulacije še pa još. Ampak sej to ni pojnt te debate. mislim moje življenje.

Meni se pač ne da dokazovati, jaz sem povedala svoje mnenje in zdaj sem mirna user posted image . Ti pa lahko privlečeš še bilijon stvari, ki argumentirajo tvoje mnenje. mene pač ne prepričaš. brez zamere user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 51
28.5.2013 6:18:42   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Tippi, podpišem od prve do zadnje črke. Bravo! Sploh nimam kaj dodat. Aja, razen tega: če bi moja mami razmišljala kot večina, ne bi bilo ne mene, ne mlajše sestre, ne dveh starejših bratov, ker bi pač ostali pri dveh otrocih :) Ja, in vsi smo hodili v glasbeno in na 100 stvari in doštudiral itn.

Me veseli, da nisem osamljen, čudaški primerek, ki tako razmišlja user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 52
28.5.2013 9:28:22   
ronja
Sicer nimam navade, da bi polagala račune forumašicam, pa vendar.

Ni bilo tako mišljeno - enkrat si napisala, da sta se za otroka odločila zdaj, ker sta se pač šele zdaj srečala.

Lej, ti komot misliš, da se s 540€ minimalca da preživljat 5 ali 6 člansko družino. Sama sem živela v 5 članski družini in imam zdaj sama 5 člansko družino in zato vem, da stroški pač presegajo teh 540 + 150€ otroškega dodatka, kolikor ga verjetno dobiš, če imaš tako nizke dohodke (ki bo tako vedno manjši). Sploh ko grejo v šolo. Tebe to mogoče ne prepriča in verjameš, da bi s tem skozi prišla.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 53
28.5.2013 9:32:39   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sicer nimam navade, da bi polagala račune forumašicam, pa vendar.

Ni bilo tako mišljeno - enkrat si napisala, da sta se za otroka odločila zdaj, ker sta se pač šele zdaj srečala.

Lej, ti komot misliš, da se s 540€ minimalca da preživljat 5 ali 6 člansko družino. Sama sem živela v 5 članski družini in imam zdaj sama 5 člansko družino in zato vem, da stroški pač presegajo teh 540 + 150€ otroškega dodatka, kolikor ga verjetno dobiš, če imaš tako nizke dohodke (ki bo tako vedno manjši). Sploh ko grejo v šolo. Tebe to mogoče ne prepriča in verjameš, da bi s tem skozi prišla.

Samo ne mi o šoli user posted image .

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
28.5.2013 9:58:54   
skuštrana
Tippi, s 540e NE MOREŠ preživet 5 članske družine. No, lahko jo, ampak je kvaliteta življenja pod velikim vprašajem... Sploh če si v mestu. Mogoče se da na vasi, če imaš še kmetijo poleg te plače...Pa si na kmetiji pridelaš vsaj nekaj hrane....
Stroški so vsak dan večji, moji rastejo kot gobe. Na 2 meseca nov par tenisk, pa trenirke, pa dodatne aktivnosti, pa kakšen izlet ker nismo ravno zapečkarji... Pa čedalje manj nosijo en za drugim , ker največja itak vse uniči, srednji trga trenirke kot po tekočem traku, tamali pa res ne more cel zakrpan naokoli hodit, tako da mu je treba kupit... In to nanese, jez sem nehala računat. Kje je še hrana? 540e?? Ne bit smešna, no...

Mi brez avta ne moremo, ni povsod prilagojeno kolesarjem...Ok, Lj je ravna pa gre, pri nas bi pa navzdol še šlo (beri do mesta) nazaj bi pa potrebovala ene 3 ure v hrib user posted image ... Ma, ne vem, vsaj en avto je danes nujen če res nimaš vse pred nosom..Kako pa bolne otroke do zdravnika spravite? Pa na urgenco..Naš mali je imel ravno te dni gips, ma ni šans da ga vlačim po kolesu in po javnem prevozuuser posted image

Še odg avtorici teme : jaz bi na tvojem mestu imela še enega otroka. Trenutno si itak doma, vrtca ne potrebuješ..ostali stroški pri tako majhnih niso nekaj ogromnega, ko pa otroka malo zrasteta pa poiščeš službo. Vedno se kaj najde. Nismo vsi šli po tistem slovenskem principu najprej štalca pol pa kravca pa smo preživeli in nam nič ne manjka.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 28.5.2013 10:05:43 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 55
28.5.2013 10:10:32   
Tippi
hahah joj ste me napadle nooo, saj vam nič nočemuser posted image ... ne vem zakaj se počutite osebno prizadete, če sem povedala svoje mnenje. in še to, ste večina iztrgale iz konteksta, saj vendar nikjer nisem zapisala, da je življenje lahko, sploh z minimalcem preživeti pet otrok. to je na vašem zeljniku zrastlo, zdaj pa to meni podtikate. sicer pa, zapisala sem tudi, da sem malo čudna user posted image in da se moj pogled na življenje razlikuje od vašega, a to še ne pomeni da je napačno. vsak po svoje, a ne? user posted image

Zapisala sem avtorici uvodnega posta, da se vedno da, če se hoče, sploh če so takšne okoliščine, kjer ti je vse kaj drugega bolj pomembno, kot finance. zapisala sem tudi, da je še mlada in da ima čas. in zapisala sem tudi, da se samo od ljubezni ne da živeti, da pa niso finance EDINI IN GLAVNI razlog, zakaj se odločiti za otroka. To je vse.

Želim vam lepo debatko še naprej user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 56
28.5.2013 10:16:50   
Tippi
Ne bit smešna, no...

Pa taka sem, kaj čmo user posted image In veš, mogoče ravno zato, ker sem smešna, na življenje, kljub mnogim travmam, ki sem jih doživela, sem uspela ohraniti še zdravo pamet in sem še naprej optimist, da se dobro z dobrim vrača.

Poskusi še ti. Včasih je biti smešen lepše in bolje, kot biti zagrenjen, nastrojen in cel čas se ukvarjat s kalkulacijami user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 57
28.5.2013 10:23:17   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Ne bit smešna, no...

Pa taka sem, kaj čmo user posted image In veš, mogoče ravno zato, ker sem smešna, na življenje, kljub mnogim travmam, ki sem jih doživela, sem uspela ohraniti še zdravo pamet in sem še naprej optimist, da se dobro z dobrim vrača.

Poskusi še ti. Včasih je biti smešen lepše in bolje, kot biti zagrenjen, nastrojen in cel čas se ukvarjat s kalkulacijami user posted image

Ma, me veseli da je tako. Res. Ampak nisi pa poskusla kako izgleda preživet 5 člansko družino s 540e, tako da ne pisat o tem da je to čisto easy. Ker pač ni. In pika. To je dovolj za životarjenje ni pa to dovolj za življenje dostojno človeka. To je 108e po osebi na mesec..sedaj pa si izračunaj kaj dobiš za 108e če greš v trgovino. kje so pa še ostali stroški - elektrika, plin, drva, karte za avtobus, nova kolesa če se pač voziš s kolesom, itd... Pa optimist gor ali dol...Ja, jaz sem tudi optimist, ampak žal živimo v svetu kjer se brez denarja ne da..No, da se, ampak to so pa že ekstremi, ekstremist pa nisem. Nikoli bila in nikoli ne bom.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 28.5.2013 10:24:41 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 58
28.5.2013 10:29:48   
Tippi
Res je. Nisem tega doživela. Si ti? Niti nisem nikjer zapisala da je izi. Le od kje ti to?? verjetno spet iztrgano iz konteksta, kot večina ostalih stvari. user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 28.5.2013 10:31:29 >

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 59
28.5.2013 10:39:48   
pomlad08
Zdaj ste se res kar iz lepega izmislili teh 500eur za 5člansko šolajočo se družino. Saj ni bila to tema. Zame je bila tema "sekiranje na zalogo", vnaprej, kaj bo, če bo ... Na ta način res najbolje, da vsi takoj nehamo rojevat. Avtorica, če danes zanosi, ima do 2 izjemno dragih šolajočih se otrok še 5 ali več leta časa, da najde službo. In pliiis, ne mi govort, da v PETIH letih iskanja zaposlitve ne more noben od dveh staršev najti nekega dela ...

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 60
28.5.2013 10:41:25   
pomlad08

Lej, ti komot misliš, da se s 540€ minimalca da preživljat 5 ali 6 člansko družino. Sama sem živela v 5 članski družini in imam zdaj sama 5 člansko družino in zato vem, da stroški pač presegajo teh 540 + 150€ otroškega dodatka, kolikor ga verjetno dobiš, če imaš tako nizke dohodke (ki bo tako vedno manjši).

Ej, kje je večna optimistka? Takoj jo hočemo nazaj! user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
28.5.2013 10:42:13   
ronja
Sicer pa sama še vedno in zelo rada ponovim. Mislim, da si večina finančno lahko privošči dva, tri, štiri otroke (brez luksuziranja), večji problem pač vidim v pomanjkanju prostega časa in časa, ki ga z otrokkom preživiš. Oblečeš in nahraniš jih že, ampak z njimi se je treba špilat, jih vzgajat. jap, čas, to je pa tisto, kar primanjkuje večini. na žalost.

Tu sva se midve zahakljali - saj potem si rekla, da ne mogoče 4ih otrok, ampak potem kasneje pa spet, da ja. 4 otroci so finančno kar breme - že 3je niso zanemarljivi (vprašaj skkuštrano, ima že nekatere šoloobvezne otroke). in kot je rekla ona, avto rabiš že za vozit otroke k zdravniku. Na sistematiko gremo tudi mi vedno peš, kadar mi je pa dete čisto bolano, pa ga pozimi ne fjakam na kolesu ali v vozičku, saj ti rečejo, da ne sme bit zunaj... pridejo zelo konkretni problemi. Ko ne gre za luksuz, ampak za to, da tvoj otrok ne zboli še bolj... Da ga ne ruka na busu z zlomljeno roko (da se, vem sem tudi sama šla iz urgence po operaciji z zlomljeno roko na bus, samo nisem bila stara 3 leta), itd...
Zgleda smo se zahakljali pri definiciji luksza - zate je vse, kar ni več golo preživetje, kjer praskaš vsak evro, da lahko kupiš osnovno hrano, luksuz. Sama pa jim želim omogočit ta luksuz, težko bi rekla, da se jim bi splačal še en otrok, če bi to poemnilo, da jih bom z busom fjakala vse vročične k zdravniku, da ne bomo nikoli več šli k dediju na morje (ker ni javnih povezav), da ne bojo mogli hodit na nobeno reč, ki bi si jo želeli, da ne bojo mogli k prijatelju na rd, itd...

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 62
28.5.2013 10:51:08   
ronja
Avtorica, če danes zanosi, ima do 2 izjemno dragih šolajočih se otrok še 5 ali več leta časa, da najde službo.

Avtorici smo večinoma napisale, da je vse ok, kar naredi, noben je ni prepričeval, da ne bo šlo. Sama sem ji napisala, da naj računa za drugega otroka 50€ mesečno v prvem letu, potem pa odvisno od varstva (če bo doma, potem ni položnice vrtca).

Pomlad, sama sem rada pripravljena na najhujše, da lahko pričakujem najboljše - to je iz knjige Zadnje predavanje enega večjih optimistov;). Če bi punca bila že noseča, bi ji rekla, da otrok na začetku res ful malo stane in da se da prit skoraj z nič skozi. Ker je to res. Ker zdaj načrtujeta, ji zato, da bo lahko bolj mirno prišla skozi, rečem, da naj zdaj začneta dajat po 50€ na mesec stran, saj bosta toliko na mesec rabila za dojenčka, če bo v plenicah in dojen in bojo še kdaj kam šli. S tem bi si do poroda že nekaj našparala in bi bila bolj mirna tudi če se zgodi kaj hujšega, da lahko komot kupiš kako reč, ki ni nujna, pomaga pa pri zdravljenju (je treba dositkrat kaj plačat in vedno več bo treba še nekaj časa, potem bo pa spet boljše:).
Tippi je napisala, da bi lahko večina ljudi preživela 6 člansko družino, torej ljudje s podpovprečnimi plačami (povprečen človek nima povprečne plače, saj veš, da ni gausova krivulja), bil je pa tudi odgovor na avtorico, ki imata samo enega minimalca - ki je popolnoma dovolj za 2 mala otroka, če nimajo najemnine in jim sicer zdaj lepo skozi znese. Tu smo se zahakljale, da če se ne greš luksuza, lahko povprečen človek komot preživi 4 otroke. To ni čisto res. Kar poznam družin s 4imi otroki, nimajo povprečnih plač;).

Optimizem je poizitivno gledanje na prihodnost, ne pa ignoriranje realnosti;). 700€ je hudimano malo za 6 ljudi, tudi če ves luksuz izključiš. Tudi če nimaš avta, še vedno moraš prit k zdravniku, javni prevoz je pa dražji. pozimi bicikel za male odpade. Iz urgence z zlomljeno roko za male odpade. Plačaš taksi in se ti zdi, da si profitirala? Ko maš 4 otroke, se tudi teh obiskov zdravnikov precej nabere;).

Nam znese preživet z zelo malo, ker živimo sredi mesta, kjer lahko gremo povsod peš in z bicikli, ker so mali še predšolski, ker se nama za v službo ni treba rihtat, itd... Nimajo vsi takih pogojev. In vem, da čez par let ne bo možno živet na tako malem, recimo.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 63
28.5.2013 10:59:50   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Zdaj ste se res kar iz lepega izmislili teh 500eur za 5člansko šolajočo se družino. Saj ni bila to tema. Zame je bila tema "sekiranje na zalogo", vnaprej, kaj bo, če bo ... Na ta način res najbolje, da vsi takoj nehamo rojevat. Avtorica, če danes zanosi, ima do 2 izjemno dragih šolajočih se otrok še 5 ali več leta časa, da najde službo. In pliiis, ne mi govort, da v PETIH letih iskanja zaposlitve ne more noben od dveh staršev najti nekega dela ...

V prvem postu avtorica zapiše "sama sem brezposelna,
prihrankov, skozi mesec pridemo, partner je zaposlen
dobiva minimalno placo," potem je še Tippi dodala "Mislim, da si večina finančno lahko privošči dva, tri, štiri otroke (brez luksuziranja). Tako, da ni ravno izmišljotina.
To da otroci niso večno dojenčki pa verjetno vemo vsi.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 64
28.5.2013 11:26:01   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

To da otroci niso večno dojenčki pa verjetno vemo vsi.

Ja, pa tudi mame niso nujno večno brezposelne :)

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 65
28.5.2013 11:35:43   
pomlad08

Pomlad, sama sem rada pripravljena na najhujše, da lahko pričakujem najboljše

Ampak če se bi vsi pripravljali na najhujše, lahko kar nehamo rojevat :) Ker itak lahko tudi mož izgubi službo, a veš :)

to je iz knjige Zadnje predavanje enega večjih optimistov;).

A je fajn knjiga? Naslov me privlači:) Priporočaš v branje?

Optimizem je poizitivno gledanje na prihodnost, ne pa ignoriranje realnosti;). 700€ je hudimano malo za 6 ljudi, tudi če ves luksuz izključiš.

Ampak saj avtoričina realnost ni 700EUR za 6 ljudi, ampak 700EUR za 2velika in morebitna 2majhna človeka. Njena prihodnost je pa (v pozitivnem gledanju iz tvojega citata) cca. 1400EUR za 4 ljudi (2 plači, dodatek), kar ni slabo, a ne user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 66
28.5.2013 11:37:05   
mateyka
hm, a teh 500 ojrov za preživetje v primeru da so lastniki stanovanja in ne plačujejo najemnine? a ni tako, da se ti nepremičnina šteje v določene zadeve in je tudi neke vrste "luksuz"?

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 67
28.5.2013 12:27:36   
ronja
Ker itak lahko tudi mož izgubi službo, a veš :)

Vem, sva se o tem že pogovarjala, kaj bi v katerem primeru naredila;). Če vlada razpusti njegovo službo, recimo. Prvi na vrsti za odpuščanje verjetno ne bi bil, ker dobro dela, lahko bi pa vse skup zaprli, potem bi si našel drugo službo. Zato pa se učiva oba delat še kaj drugega kot trenutno zahteva služba;). Na srečo ima s svojimi predispozicijami (moški v najboljših delavnih letih, z raznolikimi izkušnjami in precej raznolikim znanjem, fajn karakter, otrok več ne bo imel... dobre šanse, da kmalu dobi službo:). Ampak ravno zato hočeva met rezervo. Za primer, da se to zgodi -kaj tu ni jasno? Saj delava tako, da otrokom tudi v tem primeru ne bi bilo hudega.
Pač da maš en backup. lahko se vsem trem nakaj hudega zgodi, da vsi rabijo strašno zdravljenje v tuiji in toliko nimamo, ne moreš bit na vse pripravljen, se strinjam. Ampak malo rezerve je pa fajn met, že zaradi mirnosti.

pomlad, zelo priporočam v branje, res fajn knjiga, pa hitro se bere, v 1 noči boš mela prebrano:). Avtor je Randy Paush ali nekaj takega.

Avtorici sem tudi sama že ene 7x odgovorila, da karkoli se bo odločila, bo prav. Če si zelo želita, bo otrok zdaj čisto zadovojlen tudi s temi prihodki, ko bo rabil več, bo že mela službo (preberi za nazaj, se mi ne da iskat, je pa to v vsakem drugem mojem postu;). Nisem se obregnila ob avtoričino situacijo ampak ob vehementno trditev, da bi komot preživela tudi 4 otroke. Ker vem, kakšni so računi za 3 in mi je jasno, da je za 4 še več;). pa nam gre zaenkrat ok in lahko še prihranimo kaj:). Ampak ne bojo vedno tako mali in za takrat sem pač rajši malo bolj pripravljena. Ker ne bosta več srečni s punčko, ki sem jo sešila iz za 2€ materala...

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 68
28.5.2013 13:17:22   
Tippi

Sicer pa sama še vedno in zelo rada ponovim. Mislim, da si večina finančno lahko privošči dva, tri, štiri otroke (brez luksuziranja), večji problem pač vidim v pomanjkanju prostega časa in časa, ki ga z otrokkom preživiš. Oblečeš in nahraniš jih že, ampak z njimi se je treba špilat, jih vzgajat. jap, čas, to je pa tisto, kar primanjkuje večini. na žalost.

Tu sva se midve zahakljali - saj potem si rekla, da ne mogoče 4ih otrok, ampak potem kasneje pa spet, da ja. 4 otroci so finančno kar breme - že 3je niso zanemarljivi (vprašaj skkuštrano, ima že nekatere šoloobvezne otroke). in kot je rekla ona, avto rabiš že za vozit otroke k zdravniku. Na sistematiko gremo tudi mi vedno peš, kadar mi je pa dete čisto bolano, pa ga pozimi ne fjakam na kolesu ali v vozičku, saj ti rečejo, da ne sme bit zunaj... pridejo zelo konkretni problemi. Ko ne gre za luksuz, ampak za to, da tvoj otrok ne zboli še bolj... Da ga ne ruka na busu z zlomljeno roko (da se, vem sem tudi sama šla iz urgence po operaciji z zlomljeno roko na bus, samo nisem bila stara 3 leta), itd...
Zgleda smo se zahakljali pri definiciji luksza - zate je vse, kar ni več golo preživetje, kjer praskaš vsak evro, da lahko kupiš osnovno hrano, luksuz. Sama pa jim želim omogočit ta luksuz, težko bi rekla, da se jim bi splačal še en otrok, če bi to poemnilo, da jih bom z busom fjakala vse vročične k zdravniku, da ne bomo nikoli več šli k dediju na morje (ker ni javnih povezav), da ne bojo mogli hodit na nobeno reč, ki bi si jo želeli, da ne bojo mogli k prijatelju na rd, itd...

Pa ja. Še vedno tako mislim user posted image Torej če je za enega, je tudi za dva. in tisti ki ima dva, če koleba še za tretjega, in kalkulira, si verjetno lahko privošči tudi tretjega. in prav tako tisti ki ima tri, bi verjetno lahko sfolgal tudi četrtega. Vendar!! Pri vsem tem, si še vedno iztrgala iz kontekstauser posted image , saj sem večkrat poudarila, da ne govorimo o luksuzu, kamor spadajo seveda tudi avto, z nevem kakšnimi pasovi (saj to si omenila a neuser posted image ) ipd. In seveda sem kasneje tudi večkrat zapisala, da se od ljubezni ne da živeti, in da večna kalkulacija, ne bi na svet spravila niti enega otroka, zato to (kalkuliranje), ni EDINI IN GLAVNI RAZLOG, zakaj še enega otroka. Jasno, da so tudi finance pomembne (kolikokrat bom morala to še povedat hahahah), ampak so daleč daleč zadaj. In to nekatere tukaj ne morejo razumeti oziroma jim je moje mišljenje nesprejemljivo.

A nisem že rekla, da se bom umaknila user posted image No, zdaj se, čist zares!

ps. Ronja upam da ne zameriš, ampak a veš, da od vseh teh odgovorov, ki si jih napisala, sem mogoče dva prebrala, pa še ta ne v celoti.sorč bejba user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 28.5.2013 13:19:59 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
28.5.2013 14:17:13   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Pa ja. Še vedno tako mislim user posted image Torej če je za enega, je tudi za dva. in tisti ki ima dva, če koleba še za tretjega, in kalkulira, si verjetno lahko privošči tudi tretjega. in prav tako tisti ki ima tri, bi verjetno lahko sfolgal tudi četrtega. Vendar!! Pri vsem tem, si še vedno iztrgala iz kontekstauser posted image , saj sem večkrat poudarila, da ne govorimo o luksuzu, kamor spadajo seveda tudi avto, z nevem kakšnimi pasovi (saj to si omenila a neuser posted image ) ipd. In seveda sem kasneje tudi večkrat zapisala, da se od ljubezni ne da živeti, in da večna kalkulacija, ne bi na svet spravila niti enega otroka, zato to (kalkuliranje), ni EDINI IN GLAVNI RAZLOG, zakaj še enega otroka. Jasno, da so tudi finance pomembne (kolikokrat bom morala to še povedat hahahah), ampak so daleč daleč zadaj. In to nekatere tukaj ne morejo razumeti oziroma jim je moje mišljenje nesprejemljivo.

Pa poglejmo še drugače: avtorica teme pri eni minimalni plači in treh družinskih članih o luksuzu zagotovo ne more govoriti. In razmišlja o četrtem. Sedaj bo upoštevala tvoj nasvet, da finance niso vse in se odločila še za četrtega. To pomeni, da bo čez eno leto visela na CSD in zahtevala vse svoje pravice, ker so ogroženi, zaradi tako nizkih dohodkov. Dobila bo maksimalne otroške doklade, denarno socialno pomoč, imela bo brezplačen vrtec, po hrano bo hodila na RK ali Karitas in še vedno jamrala, kako je v naši državi hudo, ker država premalo pomaga in ker je vse tako drago.
V bistvu jo bomo zaradi nasveta, da finance niso vse, redili vsi ostali.
Zaradi mene ima lahko vsak 6 otrok, če mu znese, da jih preskrbi, brez da ga v večji meri financira država.

Ni problem, hitra kalkulacija, koliko na mesec ostane za novega otroka. Problem je kalkulacija, koliko več bo država dala za še enega otroka. user posted image

Tippi, ne me narobe razumeti, meni je popolnoma jasno, o čem govoriš in zagotovo denar ni vse. Ampak, ko se družine, ki komaj folgajo skozi mesece, odločajo za več in več otrok, ker potem država več prispeva, so merila pa malo drugačna.

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 70
28.5.2013 15:48:20   
skuštrana
Torej če je za enega, je tudi za dva. in tisti ki ima dva, če koleba še za tretjega, in kalkulira, si verjetno lahko privošči tudi tretjega. in prav tako tisti ki ima tri, bi verjetno lahko sfolgal tudi četrtega.

Imeti 4 šoloobvezne otroke pomeni da moraš kupiti šolske potrebščine krat 4 (pa si malo preračunaj, to ni luksuz, to je nekaj kar enostavno MORAŠ)... Pa moraš plačat malico in kosilo krat 4. Pa karto za avtobus krat 4. Pa bognedaj da se gre otrok šolat v drug kraj, to je potem položnica da te kap...In tako krat 4... Ne vem no, ampak po moji logiki je lažje kupit šolske potrebščine za enega, pa karto za enega pa čevlje za enega kot pa za 4 user posted image ...Ja, kjer je za tri bo tudi za štiri, se strinjam, ampak otroci ne korejo cele dneve jest samo krompir in kislo zelje...Sem ravno pred kakšnim tednom dni gledala na tv dokumentarec v katere je eden igralec "preživljal" z 1 in pol na dan. In tako cel teden. s tem da je imel na voljo vse civilizacijske dobrobiti - avto, tel, elektrika, plin in je lahko ta evro in pol porabil samo za hrano..Kaj misliš kaj je jedel? Cel teden je jedel krompir, kruh brez kvasa in jajca. Ker za drugo ni imel...O tem ti govorim. Seveda se da preživet s 500e, ampak to ni življenje...To je životarjenje! In če se to da preprečit je bolje tako kot pa štancat otroke ker si jih želiš, denarno bomo pa že kako...

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 28.5.2013 15:52:59 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 71
29.5.2013 6:14:12   
Tippi
Skuštrana, poglej moj citat user posted image

Se absolutno strinjam s tabo, da so minili časi, da bi delali otroke vsepoprek, v smislu, kolikor jih bog da! Se strinjam, da so finance tudi pomembne (žal se od ljubezni ne da živeti), a še zdaleč ne toliko, kot jim nekateri (s tabo vred) pomembnost pripisujete.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
11.6.2013 10:35:23   
Anonimen
oj.

js sem se odločla, da se vam pridružim. sem prebrla celotno temo od začetka do konca in ugotovila, da ste padle v strašno debato- kar je prav, da si izmenjamo mnenja.
no, naša situacija je takšna, da smo tričlanska družina. imamo 20 mesecev starega fantka. mož je zaposlen z dokaj lepo plačo, jaz pa sem tik pred zagovorom diplome in službe še nimam na vidiku. tako da je tudi pri nas finančno glavni razlog, da se še nismo dokončno odločili za drugega otorka.

z našim malčkom prav lepo uživamo zato je tudi želja po drugem otročku hitro priplavala na plano. je pa malček precej živahen, zdej so se začeli še napadi trme in upiranja na vse možne načine user posted image , tako da dolgčas ni.

zdej razmišljamo o drugem otročku. tehtamo in premišljujemo vse možno, kako bi nam zneslo, kakšne so možnosti, finance itd. mož pravi dejmo še počakat, da se zaposlim in dobim porodniško. kolikor pa je meni znano pa ti porodniška pripada šele po 12 mesecih zaposlitve. če bi se odločili za ta scenarij pa bi vse skupaj trajalo še dolgo časa, da bi se naša družina povečala, še za enega člano. js bi po eni strani mela otročka takoj še enega, po drugi strani, pa človek ne ve kaj prinese prihodnost, zato odločitev še ni padla.

nikjer nisem zasledila koliko otročkov že imate doma in ali si želite še kakšnega, koliko so vaši otročki stari itd...

se veselim klepetanja z vami.

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
11.6.2013 12:25:05   
Rižkoo
Punce, prosim da si preberete tekst spodaj in če želite me kontaktirajte na zs. Ne dojemajte tega teksta kot vsiljivost ampak le kot tekst nekoga, ki si je nekoč tudi želel dojenčka. user posted image
Takrat vseh teh proizvodov sicer nism poznala.. a zdaj jih.user posted image
Izdelke zelo dobro poznam in vem da "delujejo".
Le rada bi vam pomagala.
Pozdrav,
Rižkoo

Najprej sta potrebna dva zdrava človeka: bodoči očka in bodoča mamica. user posted image Danes je na žalost neplodnost postala že problem. user posted image

KONTRACEPCIJSKE TABLETE izplavljajo iz telesa zalogo B vitaminov. Nujno potrebujete hrano bogato z B-vitamini. Pomagate si ahko tudi s prehranskim dopolnilom Formulo IV

Ženske: Na prekrvavitev maternice vpliva E vitamin ( Wheat germ oil), proti vnetjem pa je česen ( Garlic allium com).Dokazano je, da ženske s prekomerno telesno težo težje zanosijo ( GR2 control). Folna kislina, ki je potrebna za razvoj zarodka v prvih mesecih pa se nahaja v Formuli IV.
Moški: Na boljšo prekrvavitev žil vpliva E vitamin ( Wheat germ oil),za boljšo gibljivost semenčic je potreben C vitamin ( Sustained release vitamin C), za kvalitetno spermo, ki je sestavljena iz beljakovin pa je priporočljiv Nutrishake ali GR2 control. Vse več moških pa ima tudi probleme z erekcijo ( Garlic , Omega 3 in E vitamin ). Moški, začnite migati - preveč sedite! Žile zaradi sedenja postanejo "lene", zato si vsaj 3x na teden privoščite lahkoten tek ali kolesarjenje.

Za bodoča starša pa je nujno, da sta mirna, kar pa je v današnjem stresnem času že umetnost. Živce pomirjata Aloa vera plus in Formula IV.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.