|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Želiva si drugega otroka
27.5.2013 12:26:26   
Tippi
Pri 3 otrocih rabiš enoprostorca oz. dovolj velik avto in to takega, ki ma tudi na sredini 3 točkovno zapenjanje, če jih češ vse 3 met v avtosedežih, da so bolj varni (tu zame ni debate).

Da. Lahko pa avtomobila sploh nimaš. Jaz ga nimam, niti ga ne bom imela. Prav tako poznam kar nekaj družin, z več kot tremi otroci in nimajo avtomobila, so pa vedno lepo, spodobno oblečeni, niso lačni in imajo vse, kar otrok potrebuje. Tisto brez luksuziranja, si najbrž tudi spregledala user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
27.5.2013 12:31:21   
Tippi
Predvsem pa so problem dejavnosti

Veliko dejavnosti je zastonj v sklopu vrtca, šole, sploh če je otrok talentiran. Ampak ok, ne se zdaj na to zadnje obesit. Pri teh družinah, ki sem jih prej omenila, vsi hodijo na dejavnosti, večinoma brezplačne, eden hodi k violini, ki je sicer za plačat, ampak vzpodbujajo njegov talent. Namesto vsak dan nutele na kruhu (je čisto odličen čokoladni namaz iz Hoferja), mu plačajo glasbene ure. to sem pač zdaj dala tak malo čuden primer, ampak v tem smislu bi znala tudi ta moja kolegica povedat.

Sicer pa ne vem, kaj se zdaj tukaj s tabo nekaj pinkponkam v detajlih. Še vedno vztrajam pri tem, da nahranimo, oblečemo in še kaj materialnega jim privoščimo lahko več kot dva otroka, problem je v času. Je pa še tole za povedat (poznam tudi takko mamo), ki je sebi privoščila marsikaj, potem pa jamrala, kako ne more otroku kupiti puhovke. Tudi taki starši so, ki se ne bi svojim užitkom nikoli odrekli, na račun tega, da bi privoščili kaj otroku.

zdaj pa ti samo še lepo pomaham user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 27.5.2013 12:33:37 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
27.5.2013 12:35:58   
uškinamama
Mislim, da je Tippi uradno prevzela Ronji naslov večne optimistke.user posted image

Lav ju girlz.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
27.5.2013 12:43:07   
petea
Tippi,
biti brez avtomobila je mogoče, če živiš ''dovolj blizu civilizaciji'', kjer je zagotovoljen reden in pogost javni prevoz ali je mogoče varno kolesariti ipd. Malo je odvisno tudi od življenjskega sloga, dela ...

Če si doma kje bolj na podeželju, kjer si predvsem odvisen od svojega prevoza, je biti brez avtomobila zelo težko. Jaz si našega vsakodnevnega življenja brez avta skoraj ne morem predstavljati. Na poteh v večjih mestih pa se z veseljem prepustimo užitkom vožnje z javnimi prevoznimi sredstvi. user posted image

Ronja, obstajajo še enoprostorci s šestimi ali sedmimi sedeži, ki so lahko kar uporabna rešitev.

< Sporočilo je popravil petea -- 27.5.2013 12:44:09 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
27.5.2013 12:52:52   
Tippi
Mogoče imaš prav, vendar me pa ne prepričaš, da imajo vse (ali pa vsaj večina) slovenskih družin, četudi živjo na vaseh, avtomobil??
Ja potem pa super! Kakšna kriza neki! user posted image Če je za avto, pa bencin, katerega cena raste v nebo, ja potem je pa skrb še za enega otroka, mala malca! Vse je odvisno kakšne prioritete si si postavil v življenju in kaj ti več šteje! Simpl. user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 27.5.2013 12:56:00 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.5.2013 13:46:01   
petea
Seveda ne!
Nekateri imajo traktorje. user posted image

user posted image user posted image user posted image

Še malo resnosti: vsak sam ve, kaj mu ustreza. Žal je za neko normalno logistiko ljudi, sploh za družine z majhnimi otroki, zaradi kupa dejavnikov vozilo prej nuja kot luksuz.
Seveda obstajajo tudi na podeželju družine brez (motornih) vozil. A mislim, da so kar v konkretni manjšini.

Mi bi, če bi namesto avtomobila šli z avtobusom do vrtca in službe, dnevno porabili nekje 2-4 ure več časa.
Tako da pri nas je obratno - luksuz se je peljati z avtobusom, saj moraš imeti čas in voljo za to. user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.5.2013 13:52:39   
Tippi
Meni nikoli ni bil problem se vsest na kolo, pa četudi sem se vozila eno uro več, kot bi se recimo z avtom/taksijem/trolo. Ubiješ dve muhi na en mah. razmigaš otroke, sebe, pa še ceneje je :) in tisti dve uri, ki sem jih porabila za tja in potem še za nazaj, niso šle v nič user posted image

Zdaj pa še zares.user posted image Kot sem rekla, vse je odvisno od prioritet, ki jih imaš v življenju. preprosto. ok, nekaj malega je tudi organizacija, ampak vsekakor ne gledam skozi te oči, da bi mi šle te ure v nič, če se poslužim katerega koli drugega, predvsem cenovno ugodnejšega (pa tudi ekološko bolj prijaznega) načina prevoza. Pač vsak po svoje. Saj zame pravijo, da sem itak malo čudaška user posted image , tako da, ne skrbi. Razumem te, kaj si želela povedati user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 27.5.2013 13:53:36 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.5.2013 13:53:12   
ronja
Tisto brez luksuziranja, si najbrž tudi spregledala

NIsem - zato sem ti pa napisala, da ni problem materialen luksuz, ampak da obstaja precej doživetij, ki pač stanejo, pa bi jih otrokom radi nudili. Tisto, kar jih veseli. Ne da ima en otrok možnost hodit na violino, ampak da ima VSAK od mojih otrok možnost hodit na to, kar ga veseli, pa čeprav je treba to tudi plačat (zastonjski krožki se precej krčijo že od časov naših staršev dalje - ko je bil moj oče v OŠ, je bilo vse zastonj, ko je bila mami, je bilo zastonj za tiste, ki so bili v tistem odlični, ostali so malo plačali, ko sem jaz hodila v OŠ, je bila glasbena šola plačljiva, vendar vsota ni bila tolikšna, danes je taka, da sploh ni več zanemarljiva, ko bojo šli moji v šolo, vprašanje, kakšne bojo cene...)

Poznam par družin, ki niso imela avta, ko so imele 1 otroka, vse od teh pa so kupile avto, ko so imele 2 otroka... Prevoz je namreč za 5 oseb precej cenejši z avtom kot javni, žal - sem večkrat računala, ker nam je recimo vlak zelo všeč, vendar je zadeva precej dražja... Dejansko ne prihraniš, čeprav računaš tudi amortizacijo. Nam se na morje bolj splača it z avtom, pa da ga nekdo nazaj pelje kot pa da gremo vsi skup z vlakom, pa so bili tamali še zastonj! - blesavo, amapk res!

petea, hvala, če se kdaj zgodi, te pocukamuser posted image , planirava vseeno ne.

Tippi, mislim, da ima večina slovenskih družin vsaj en avto, ja:). Svojim otrokom bi rada privoščila ne samo golo preživetje, ampak tudi luksuz v smislu izletov, ogledov raznih znamenitosti, naravnih in kulturnih in da lahko spodbujam tisto, kar jih zanima, ne da majo na voljo 2 ali 3 brezplačne krožke, če jih pa glih to ne zanima, so si pa sami krivi...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.5.2013 13:57:44   
ronja
Meni nikoli ni bil problem se vsest na kolo, pa četudi sem se vozila eno uro več, kot bi se recimo z avtom/taksijem/trolo. Ubiješ dve muhi na en mah.
ž
Meni tudi ne. Otrokom, ki še ne znajo vozit kolesa, je pa problem;). Potem rabiš prikolico za kolo - ki stane. In če imaš 3, jih ne moreš vseh 3 nabasat v prikolico. In če je najstarejša še mala, ne moreš z njo po prometnih cestah, ne. In si tam;). Eno je teorija, ki jo je zelo na izi furat z enim skoraj odraslim otrokom, ki seveda povsod lahko sam prekolesari, drugo je pa praksa s tremi malimi;).
predvsem cenovno ugodnejšega

Žal to ni res, da bi bil javni prevoz cenejši. Poleg tega tiste 3 ure potem nisi s svojimi malimi - in prideš do tega - da nimaš časa zanje. Meni je glede tega fajn,v mojem primeru je kolo najhitrejše:). Vendar nimajo vsi te sreče, da bi imeli službo tako blizu. Sem tudi jaz čudna, ko se v svakojakem vremenu vozim z biciklom, da imava lahko samo en avto. Vendar tu gre samo za moj prevoz. Ko moraš na drug konec spravit 3 predšolske otroke, sredi zime, pa kolo ni glih opcija.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.5.2013 14:01:17   
Tippi
Ronja itak da vsi želimo svojim otrokom najboljše, včasih znamo pa tudi pretiravati. Naši otroci (spet bom malo posplošila), imajo več kot potrebujejo! Tako kot mi!! Pa zdaj ne govorim samo o čevljih in sendviču, ampak tudi nasploh, če hočeš, vštevši tudi 'tvoje' dejavnostiuser posted image . Ali pa 'naše' avtomobile.
Kakorkoli. Malo smo zašli s teme. jaz sem pač optimist hahaha kot pravi uškinamama. Verjamem, da imamo različne prioritete v življenju in različne poglede na samo življenje. Razlogi, da se odločiš za otroka bi nam pa morali biti skupni. In če se ne odločaš za otroka s srcem, iz ljubezni, potem ti nobena ampak NOBENA kalkulacija ne bo ponudila dovolj za (še) enega otroka, če nisi ravno ekstremno bogat. user posted image

Sicer ma pa avtorica posta dovolj časa. Tako za rojevanje, kot tudi za ustvarjanje materialnih dobrin, ki jih bo lahko delila z otroci user posted image , zato je njena dilema (zame), pač malo hecna (to ni slabšalno), ampak mogoče zame rahlo'neresna', ko pa se jaz ukvarjam s čisto drugimi problemi v povezavi z, še imeti otroke user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
27.5.2013 14:02:11   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Meni nikoli ni bil problem se vsest na kolo, pa četudi sem se vozila eno uro več, kot bi se recimo z avtom/taksijem/trolo. Ubiješ dve muhi na en mah.
ž
Meni tudi ne. Otrokom, ki še ne znajo vozit kolesa, je pa problem;). Potem rabiš prikolico za kolo - ki stane. In če imaš 3, jih ne moreš vseh 3 nabasat v prikolico. In če je najstarejša še mala, ne moreš z njo po prometnih cestah, ne. In si tam;). Eno je teorija, ki jo je zelo na izi furat z enim skoraj odraslim otrokom, ki seveda povsod lahko sam prekolesari, drugo je pa praksa s tremi malimi;).
predvsem cenovno ugodnejšega

Žal to ni res, da bi bil javni prevoz cenejši. Poleg tega tiste 3 ure potem nisi s svojimi malimi - in prideš do tega - da nimaš časa zanje. Meni je glede tega fajn,v mojem primeru je kolo najhitrejše:). Vendar nimajo vsi te sreče, da bi imeli službo tako blizu. Sem tudi jaz čudna, ko se v svakojakem vremenu vozim z biciklom, da imava lahko samo en avto. Vendar tu gre samo za moj prevoz. Ko moraš na drug konec spravit 3 predšolske otroke, sredi zime, pa kolo ni glih opcija.

Ej, ronja, kul je user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
27.5.2013 14:13:33   
ronja
Razlogi, da se odločiš za otroka bi nam pa morali biti skupni. In če se ne odločaš za otroka s srcem, iz ljubezni, potem ti nobena ampak NOBENA kalkulacija ne bo ponudila dovolj za (še) enega otroka, če nisi ravno ekstremno bogat

Tippi, lej vštet je treba tudi ljubezen do že rojenih otrok - zadeva je podobna kot če se rodi bolan otrok: zdravi otrok, ki je že na svetu in ga imaš rad, pri tem lahko nastrada. Tu sva se strinjali, zato sem dala ta primer, ker boš mogoče lažje razumela.

Zato kalkuliramo, kaj se izide in kaj ne. Jasno, da se odločiš za otroka zato, ker si ga želiš, iz ljubezni. Vendar kot se odločiš, da ne bi imel bolnega otroka, ker bo to lahko zelo vplivalo na že rojenega, zdravega, se odločiš, da jih ne boš imel 10, ker bi s tem že rojeni ne dobili tega, kar jim želiš nudit, čeprav bi vsi preživeli. Se strinjam, da nahraniš verjetno jih lahko, če ne pride do kake večje zadeve (da nekdo dalj časa ne dobi zaposlitve, ali zboli, itd...) Je pa težko, če si otrok želi študirat, pa nimaš denarja za to. Ali če je res nadarjen za glasbo, pa mu ne moreš kupit inštrumetna, recimo. Od daleč gledat je lahko, od blizu pa postanejo problemi veliko bolj oprijemljivi in cifre konkretne. Ne vem, če se spomniš, vendar so bile tudi na rr že teme, kjer so mame spraševale, zakaj se starejši otrok ne veseli še enega otroka, ena je spraševala, zakaj je njeno hčerkico sram, da je mama spet noseča... Izkazalo se je, da gre za to, da hči ni mogla hodit nekam, kamor si je želela, ker za to ni bilo denarja, čeprav so bili vsi lepo oblečeni iin siti in ni bilo s strani mame videt nobenih problemov z denarjem. Mala je bila pa očitno v stiski zato in je zato tako reagirala na nosečnost. Včasih je dobro pogledat še skozi druge oči, ne samo na naše želje... Narava je naredila, da bi jih imeli 10... Pa samo par bi jih preživelo...

Tuji problemi so dostikrat "hecni", vendar tistemu, ki mu je ta problem "moj", pa niso. Ona si otroka želi, ne ve pa, če bo lahko lepo sfolgala - to je stiska.

Anonimna, karkoli se bosta odločila, bo dobro. Če boš počakala, bosta vmes ustvarila neko zaledje, kar je fajn, mlada si še in imaš itak čas. Če ne bosta čakala, bosta otroka blizu skup, kar je tudi dostikrat fajn in želja se vama izpolni. čez nekaj let bosta verjetno oba zaposlena in bojo finance boljše. Do takrat je pa vseeno met fajn 50€ vsak mesec viška, ker toliko bi te hitro znal stat drugi otrok, ko sešteješ vse skup (če boš uporabljala plenice, če se zgodi, da kdaj zboli,... če ne bi dojila, pa računaj več, zato je fajn met rezervo, da te potem ne spravljajo v obup škatle am).

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 37
27.5.2013 14:19:32   
ronja
tippi, samo prakso ti povem;). Ker teorija je precej drugačna, otroci lahko povsod pridejo s kolesom itd... Ja - ko so večji;). Prej jih moraš pa odpeljat. Prikolica je super, ni pa poceni (vsaj ne tiste, ki so bolj varne). Javni prevoz je za predšolske zastonj ali poceni, vendar ko imaš 4 šolske, sta to še dve odrasli karti zraven - hitro prideš, ad je ceneje z avtom. Me to jezi, da je javni prevoz tako drag, ker se mi zdi slabo za naravo, vendar tako je... Sva šla že žnjkrat preračunavat cene busov, vlakov, itd..., pa vedno prideva do tega, da se nam daleč bolj splača it z avtom (tudi če upoštevaš amortizacijo in tudi če ne upoštevaš tega, da moraš bit tam na uro tja in nazaj in da si bolj omejen s prtljago, ker je ne moreš pustit v avtu).

otroci preživijo brez izletov, preživijo tudi z zelo malo časa s starši, preživijo ob slabi hrani, preživijo marsikaj... Vendar tu, kjer lahko o tem odločamo, pač gledamo, da jih imamo toliko, da jim lahko nudimo luksuz veliko zelenjave, kak izlet, dejavnost, ki si jo želijo itd...

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
27.5.2013 14:26:00   
petea
Tippi,
tudi jaz obožujem kolesarjenje, zelo rada 'se vržem' na avtobus in uživam v vožnji, vlaki so tako ali tako poglavje zase ... user posted image

a nam se računica za uporabo drugega prevoza kot vozila tako časovno kot finančno ne izide
in tudi določenih služb praktično ni mogoče opravljati brez avtomobila, kljub velikemu entuziazmu user posted image

imamo pa precej varčen avto user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
27.5.2013 14:31:35   
Tippi
Čist po ronjino user posted image

Glej, da smo si takoj na jasnem. Se absolutno strinjam s tabo, da so minili časi, da bi delali otroke vsepoprek, v smislu, kolikor jih bog da! Se strinjam, da so finance tudi pomembne (žal se od ljubezni ne da živeti), a še zdaleč ne toliko, kot jim nekateri (s tabo vred) pomembnost pripisujete. Tudi sama sem včasih veliko računala, na koncu pa pri 39tih ostala z enim odraslim otrokom, če bo pa bog dal, bova pa z dragim imela še štiri user posted image se pa bojim, da sem malo prepozna user posted image V tem je point, in samo to sem želela sporočit ženskam, ki se soočajo z dilemami, da ni vse v materialnih dobrinah, ki so minljive, pa če stokrat kalkuliraš. Danes imaš, jutri več ne. Čas gre in mi z njim. In mimogrede se ti v življenju kaj zalomi in nehaš gledati na finance, kot eden izmed glavnih razlogov, zakaj imeti ali ne imeti otroke.

Želela sem povedati le, da sem, sploh zadnje čase, večkrat naletela na dilemo, ali imeti še enega otroka ali ne, pri družinah, kjer finance niso problem, pa ljudje še vedno kalkulirajo, ker se niso pripravljeni odrečt kakšnim stvarem, ki morda niso tako življenjsko pomembne za obstoj.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
27.5.2013 14:36:08   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Mogoče imaš prav, vendar me pa ne prepričaš, da imajo vse (ali pa vsaj večina) slovenskih družin, četudi živjo na vaseh, avtomobil??
Ja potem pa super! Kakšna kriza neki! user posted image Če je za avto, pa bencin, katerega cena raste v nebo, ja potem je pa skrb še za enega otroka, mala malca! Vse je odvisno kakšne prioritete si si postavil v življenju in kaj ti več šteje! Simpl. user posted image

Tippi jaz v svoji okolici res ne poznam nobene družine brez avtomobila. Pravzamprav ne poznam nobenega, če izvzamem penzioniste in tiste študente, ki še ne delajo. Kako pa naj hodim v službo brez avtomobila? Od naše vasi ni javnega prevoza razen šolskega avtobusa enkrat na dan. Pa še tega napr. ni v času šolskih počitnic. Pa še ta vozi le do šole in nazaj. O kakšnih povezavah do mesta kjer delam lahko samo sanjam. Avto je nekako nujen, če hočeš kaj delat in ja tudi če hočeš violino igrat ( ker enostavno ne moreš pešačit 30km do glasbene šole). Verjamem pa, da se v večjih mestih da tudi brez. Ko sem študirala v LJ sem poznala, kar nekaj družin brez avtomobila. Ampak za ene je avto praktično nuja. Ne živimo vsi v enakih pogojih.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 41
27.5.2013 15:06:30   
nyna84
Ne vem, kako mi je lahko 50 € mesečnega ostanka garancija, da bi sfolgala tudi z drugim ali tretjim otrokom.
Pri dveh povprečnih plačah, nič premoženju razen dveh starih/zguranih avtov je bila položnica za vrtec 150 € za obe (takrat je bil drugi otrok brezplačen). Potem je šla starejša v šolo, sem za tamalo dalje plačevala vrtec, za starejšo pa še položnico za šolo (hrano) 60-70 €/mesec. Potem smo začeli klestiti stroške, gre po otroke v šolo/vrtec tašča in jim ona kuha kosilo, pa je vrtec še vedno 100 € (samo dopoldanski program, brez kosila), šole ni sedaj nič. Plačam pa za plesne vaje (za tastarejšo) 25 € na mesec, kar mi je too much, če pomislim, kaj ima od tega. user posted image Tamlajša bi tudi rada plesala, ampak to pomeni na mesec še dodatnih 25 €.
Kje dobite vso zastonj rabljeno opremo, mi ni jasno. Očitno imam smolo, ker sem še vedno mogla kupiti vse, kar sta rabili. Ok, za tamljašo se dobi kakšna malenkost od starejše, ampak bolj malo, ker sta rojeni v različnih letnih časih in se veliko križajo velikosti. Torej lahko kar prištejem vsako sezono 150-200 € za oblačila in obutev. Pa nimata veliko oblačil, ker guramo non stop sušilca in sproti perem, pa znamk tudi nimamo.

Potem pa razmišljam, če bi imela še enega otroka:
- tamlajša bo takrat že v šoli, to pomeni SPET položnico za vrtec
- to pomeni vsako sezono oblačila za 3 otroke (sploh če bi imela fantka)
- to pomeni tudi dodatne plačljive interesne dejavnosti
- to pomeni dražji dopust
- to pomeni večji avto (kot je že Ronja povedala) - smo na vasi, do mesta je 3 km in mi na kraj pameti ne pade, da bi jih s kolesom vozila v šolo, vrtec, na krožke. Npr. končam delo ob pol štirih, tastarejša ima pa ob 4ih plesne - no way. user posted image Je preveč logistike, da bi jo furala s kolesi. Če bi bili v Lj, bi zagotovo imeli letno karto za LPP, sicer pa res ni šans. V bistvu rabimo že sedaj 2 avtomobila - en je za logistiko mene in otrok, en je pa za moža, ki se vozi vsak dan 40 km proč na delo in NI ustrezne javne povezave ob urah, ko bi to bilo treba.

Moj je jezen, ker gledam na vse s finančnega vidika, da bi itak zmogli tudi s tretjim, ampak jaz si vsaj enkrat želim kaj več kot z ogromno pojedenimi živci in stresom pregurati skozi mesec. Rada bi jima nudila še kaj več, kot samo nujne stvari, in kako naj jima razložim, da bosta imeli zaradi novega otroka še manj vsega?

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 42
27.5.2013 15:11:35   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Glej, da smo si takoj na jasnem. Se absolutno strinjam s tabo, da so minili časi, da bi delali otroke vsepoprek, v smislu, kolikor jih bog da! Se strinjam, da so finance tudi pomembne (žal se od ljubezni ne da živeti), a še zdaleč ne toliko, kot jim nekateri (s tabo vred) pomembnost pripisujete. Tudi sama sem včasih veliko računala, na koncu pa pri 39tih ostala z enim odraslim otrokom, če bo pa bog dal, bova pa z dragim imela še štiri user posted image se pa bojim, da sem malo prepozna user posted image V tem je point, in samo to sem želela sporočit ženskam, ki se soočajo z dilemami, da ni vse v materialnih dobrinah, ki so minljive, pa če stokrat kalkuliraš. Danes imaš, jutri več ne. Čas gre in mi z njim. In mimogrede se ti v življenju kaj zalomi in nehaš gledati na finance, kot eden izmed glavnih razlogov, zakaj imeti ali ne imeti otroke.

Smo si različni. Meni je pa sebično, da bi imela 4 otroke samo zaradi svoje lastne želje, pa mi ne bi bilo pomembno, kako se starejši otroci potem počutijo, ker so zaradi moje želje za določene stvari prikrajšani.

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
27.5.2013 16:32:52   
pomlad08
Tippi, podpišem od prve do zadnje črke. Bravo! Sploh nimam kaj dodat. Aja, razen tega: če bi moja mami razmišljala kot večina, ne bi bilo ne mene, ne mlajše sestre, ne dveh starejših bratov, ker bi pač ostali pri dveh otrocih :) Ja, in vsi smo hodili v glasbeno in na 100 stvari in doštudiral itn.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 44
27.5.2013 16:33:44   
pomlad08
Aja, aja! Nekdo je spraševal po družini brez avta - tuki smo! :)

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 45
27.5.2013 16:41:41   
petea
Živite v mestu ali na vasi?

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 46
27.5.2013 17:29:09   
Tippi
Smo si različni. Meni je pa sebično, da bi imela 4 otroke samo zaradi svoje lastne želje, pa mi ne bi bilo pomembno, kako se starejši otroci potem počutijo, ker so zaradi moje želje za določene stvari prikrajšani.

Daj bodi dušica user posted image in še enkrat preberi kaj sem zapisala, se mi ne da ponavljati in boš spregledala, da tudi v meni in meni podobnim, ki tako razmišljamo, ni niti kančka sebičnosti.

Potrudi se in ti bom hvaležna user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 47
27.5.2013 17:42:23   
Tippi
do mesta je 3 km

trije kilometri s kolesom, so reci in piši deset_ minut, ajde, če ste počasnele 15 minut max. Trije kilometri so še za pešačit malo. jaz tudi če bi imela možnost se fijakat z avtom, se na tej relaciji 3 kilometrov ne bi. saj veš, na kolo, za zdravo telo user posted image to sem pač morala pokomentirat, ne vzemi za slabo user posted image vi pa itak že veste kako imate in kako vam najbolj odgovarja.user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 27.5.2013 17:43:42 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 48
27.5.2013 17:45:25   
ronja
Ne vem, kako mi je lahko 50 € mesečnega ostanka garancija, da bi sfolgala tudi z drugim ali tretjim otrokom.

Govorila sem o sprotnih stroških dojenčka, ne za naprej ali za garancijo česarkoli. Samo da vsaj toliko mora računat, torej jima mora že zdaj toliko ostat. če že zdaj komaj seštukata, potem bosta v minusu, štekaš, kaj sem hotla rečt?

tippi, verjetno ti nisi ostala z 1 otrokom zaradi kalkuliranja financ. Z očetom tvoje male sta se ločila, verjetno že pred ločitvijo človek ne razmišlja ravno o tem, da bi mel še enega, ker se navadno za to odločamo takrat, ko smo najbolj sigurni v vezo, potem po ločitvi nekaj časa človek ni pripravljen takoj v novo zvezo z otrokom, potem pač verjetno nisi takoj srečala sedanjega partnerja, ne?

Jaz tudi vedno navijam za to, da imajo punce otroke, ko so še mlade (ampak ona bo še dolgo mlada;), pa če se katera odloči, ji vedno povem, da drugi otrok ne stane dosti, ko je mali. Kasneje pa mi vsi, ampak res vsi pravijo, da je drugače - v šoli. V vrtcu lahko marsikaj skompenziraš, ker si želijo itak samo družbe vrstnikov in staršev, to je pa oboje zastonj. Kasneje pa majo večje želje, to vsi pravijo... Se strinjam, da finance niso najpomembnejše, absolutno, vendar kot si sama rekla od ljubezni se pa tudi ne da živeti. Nekaj vmes torej. Finance nisto nikoli razlog za imet otroka, lahko so samo razlog, zakaj ga še ne imeti.

No, to sem hotela povedat.

Pri avtorici teme se mi zdi, da ej vse ok, kar naredi. V nobenem primeru ne bo zafrknila, ker časa ima dovolj, za še enega preživet, bojo pa verjetno napraskali, potem bo pa itak že službo našla.

pomlad, kot sem že napisala: ko smo bili mi mali, je bila glasbena šola majhen strošek, veliko krožkov je bilo zastonj, taborniki so bili zastonj, taborenja niso bila draga... Zmnoži zdaj povprečen račun za glasbeno x6 in ti bo hitro jasno;). Računat je treba, da bo študij vedno bolj plačljiv. Naši otroci verjetno še ne bojo meli astronomskih šolnin, verjetno pa bojo. Seveda to ni razlog, da nimaš otroka, ki si ga strašno želiš, so pa finance velikokrat en od faktorjev.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 49
27.5.2013 17:55:06   
ronja
Tippi, tudi meni na kraj pameti ne pade, da bi se peljala 3 km s kolesom, če grem nekam sama. Otrok pa recimo pozimi ne vozim s kolesom. Ker je mraz, se prehladijo, če jim piha in predvsem, ker te avtomobili ne pričakujejo in je bolj nevarno, sploh če je ledeno. Poleg tega ne veš, kakšna je cesta do tja. 3 km lahko greš peš, če je pločnik, ja. Malo težje nosiš dojenčka vsak dan 3 km v vsako smer. Da se, če pa si otovorjen s službeno kramo in stvarmi iz vrtca, se pa zna kar vlečt... Meni je bilo na dopustu super ves čas nosit male, vendar tam ni bilo treba nosit vsega iz vrtca, samo malico in bilo je toplo. Dostikrat pa niti ni pločnika. Malih otrok ne upaš vozit kjerkoli... Tak da ta - "da se, jaz se pa povsod vozim z biciklom" ni čisto fer preslikava na družino z otroki... Recimo do babic imamo mi 5 km cca. In poleti gremo s prikolico in kolesi, pozimi pa ne. Pozabljaš, da ni vedno lepo vreme, v vrtec je pa treba vsak delavnik...

Pri nas skoraj vsi pripeljejo v vrtec z avtom otroke. Mi smo peš, ker smo blizu, imamo srečo:). Nekaterim je tudi bolj praktično, da sproti poberejo otroke, kot da parkirajo doma in grejo potem še po otroka (saj veš - čas)...

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?