Dorotheia
|
Evo, naš malčerk bo jutri star 3 tedne. Včeraj naj bi se kopali, pa je patronažna zbolela in pride šele v ponedeljek. Tako da tudi ne vem, koliko tehta zdaj. Ampak glede na to, da ga že malo težje nosim, se je kar poredil. Upam, da zadosti. Še vedno se zbuja okvirno na 3 ali 3,5 ure (tudi ponoči - kdaj ponoči potegne na 4 ure). Je pa tako, da ima čez dan dopoldne in zvečer svoje "urice tečnobe". Ne vem no, Zjutraj, ko se nahraniva - okrog 7h (ponoči ima torej dva obroka - enega okrog 1h in drugega okrog 4h) se zbudi in ne zaspi več nazaj. Pa vem, da je to vse normalno in sem vesela, da vsaj ponoči spi. Torej zjutraj ima očke čisto odprte in se lepo igra dobre pol ure sam (z rokicami se je itak najbolje igrati). Potem predvidevam da postane že preveč utrujen in postane sitkan. Lačen itak še ni. Duda mu ne pomaga, ker res nima najbolj razvitega sesalnega refleksa ali pa pač samo dude ne zna sesati (kupila sva mu celo zbirko različnih dud, pa nobena ne zdrži dlje časa v ustih - bi jo sesal, samo mu slej ali prej pade ven). In potem jok in ok, ga vzameš v naročje in je bolje. A je to normalno že ob tej starosti? Bi moral več spati? Ker danes recimo ni zaspal do drugega obroka, za katerega je bil pa potem itak preutrujen in ga je pol manj pojedel. Takoj zaspal. Kaj lahko storim? Ista zgodba se ponovi zvečer. Malo me skrbi, da ni že prezgodaj za tako budnost in da bi moral še bolj spati. Ali se motim? Drugače sem pa jaz včeraj spet imela krizo. Pa ne s hormoni ali tem. Ampak z utrujenostjo, najverjetneje. Glava me je bolela cel dan, zvečer se mi je vrteli in sem skoraj "dol padla". Moj je bil že cel paničen in mi ponoči ni pustil vstajati, je do zjutraj pedenal malega. Da sem se jaz vsaj za silo naspala. Pod očmi sem cela modra in sploh ne vem, kaj naj naredim, da bom bolj fit in bolj polna energije. Kako ve zdržite? Verjetno je prišlo za mano, ker zdaj že 3 tedne skoraj nič ne spim. Po par urc na dan. Vsaka reče, da se na to navadiš, ampak jaz se še nisem. Mislim, psihično že, ampak fizično ne vem, kako dolgoročno lahko zdržiš tako. Priznam, da verjetno tudi premalo jem, ker se mi zdi, da ni nikoli časa, vedno je kaj za postoriti. Včeraj sem se potem spet totalno nesposobno počutila. Kako enim tako uspeva, da kar žarijo, kljub nespanju in vsem. Jaz pa daleč proč od tega. Pa saj vem, vsakič ko pogledam malega, se mi kar nasmeje in ogreje srček, samo rada bi bila še bolj polna energije, da bi se še bolj lahko ukvarjala z njim in popedenala še ostalo. Ah ja. Malo sem mogla pojamrati. A ve kaj počivate čez dan? Kako vam znese? Verjetno se meni pozna, ker imam še težave s ščitnico in to res vpliva na energijo in vse. Pa verjetno bi rada preveč perfect imela vse.
|