Nina33
|
Dspela, izkoristi še 2v1 petek jutri, čez teden bosta 100% že dva (in vem, da se ti že zdaj vleče, a kmalu se ti bo zdelo, da je minilo 123 ) Držim pesti, da se začne (in konča) čisto spontano (in hitro ) Sara, veš, da se te spomnim, saj si bila nekaj časa tut še na FB aktivna , najin februarček je ravno danes pihnil tretjo svečko . Upam, da ste vsi dobro, pihanje tretje svečke ima pa vajin poba tut že za sabo, ne? Vse najboljše pobič! Naš mali poba je pa začel polivat/bruhat, niti ni tako grozno pogosto, a je zoprno, ker mu očitno pride v nos in ima revež kar nekaj težav. Mu sicer spucava z aspiratorjem in očitno ne bom v leže več dojila ponoči (vsaj neki časa), ker zaspiva medtem oba in tam leži na ravnem (posteljico imamo podloženo drgač), a se mi revček prav smili . Upam, da se ne razvije še kaka druga traparija iz tega, ker je srednji sine že cel teden doma zaradi smrkanja in kašljanja, v vrtcu se je pa baje že RSV pojavil . No, se pa zaenkrat vseeno fajn redi, ima mali "pujsek" že 4,1 kilo Marusap, kako se drži Bine? In sestrica, jo še lahko držite "proč"? Črpanje s črpalko vs. na roke: v prvo sem neki probavala z Aventovo črpalko in se tut meni ni zdelo, da vse ven potegne, HB mi ni bilo treba se s tem resno "ukvarjat" (ker itak ni hotel piti po flaški in ker je kmalu zalaufalo samo dojenje), za v drugo sem bila odločena, da bom probala "na roke", če bi bilo treba (no, vseeno sem imal črpalko na lagerju, zihr je zihr ), pa ni bilo treba, tako, da ne vem. Če osvojiš tehniko, je pomoje ročno lahko celo učinkoviteje (pač lažje izprazniš bolj polne žleze, ker jih pač tipaš). Upam, da vama itak čimprej zalaufa samo dojenje, je mnogo enostavneje . Glede dojenja se strinjam z januarko in anonimno, čimmanj sekiranja torej . In spet opozarjam na t.i zagone rasti - ko že misliš, da si/sta osvojila nek ritem, se vse "podre", je bolj pogosto in spi manj časa v kosu. Nič narobe, niti ne zmanjkuje mleka. Meni se je včasih zazdelo, da so zadeve tko zrihtane samo zato, da nam ni kao dolgčas Šivi: v prvo me je prerezala, je bolelo ko še doooolgo, v drugo in zdaj sem pa dobila po dva "lepotna" šiva, ker sem se malo natrgala po brazgotini in ni motilo. Spolnost: pomoje se splača počakat do prvega pregleda po porodu, čeprav 8 tednov je res kar dolga (no, sej je 6 tut ) Naročajo verjetno pač kolkor imajo zasedeno, jaz sem naročena točno 6 tednov po. V vsakem primeru naj se pa počaka s tem (ne pregledom, s ) do konca čišče (ki je pa lahko tut skor 6 tednov dolga, žal vem ). In rezanje/šivi ne bi smeli bit "ovira" več takrat, je pa res, da po porodu verjetno nikoli več ne bo čist popolnoma isto . Sluh: naš je očitno tolk navajen glasnosti svojih dveh bratov, da lahko mirno norita v dnevni, čeprav pobič spi v košari - ne trzne čist nič, medtem ko se je prvi zbujal od štarta pa do leta, dveh, če ti je koleno mal zaškrtalo, ko si šel mimo priprtih vrat . Če niso v P nič omenili, da bi bilo s sluhom kaj narobe, poj jim je pomoje za verjet. Mirno noč in lepe sanje vsem!
< Sporočilo je popravil Nina33 -- 30.1.2014 21:01:12 >