RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

dspela -> RE: Januar 2014 (28.6.2013 17:15:30)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
miss.B, 28, okolica Lj, 1[sm=duda.gif]
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]

7.1.
8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova
sunflower29, 31 let, 2 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

14.1.
night
tia78, 34 let, Kranj, 2 [sm=duda.gif]
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,

16.1.

17.1.

18.1.
19.1.

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 [sm=nosecka.gif]

22.1.

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1[sm=nosecka.gif]

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]

30.1.

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]
Muuki

SKUPAJ nas je: 49

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]

Preselile so se:
Balloon -> December 2013

dspela -> RE: Januar 2014 (28.6.2013 17:37:49)

tia, oprosti za napako...je popravljeno. Hvala.

coccinelle, bravo za preglede. Moj se tudi ni veseli preveč pozitivnega testa...tudi jaz ne.....največje veselje je bilo prvič, sedaj četrtič pa zelo malo....je veliko straha prisotnega. Zdaj pa me vsak zvečer, pa tudi ponoči in zjutraj- sploh če lahko poleživa skupaj...me boža po trebuščku.
Bo pa pri nama še večje veselje, po nuhalni in še kasneje ko bo že viden trebušček.

stella, moj me večkrat ogovori v dvojino...včasih me še popravi, če rečem v ednini. Jaz sem tudi skoz zagreta za dojenčke, vozičke, oblekice, opremo...potem pa mi moj reče, zakaj to gledam, ker sem potem samo žalostna. Saj ima prav, ampak jaz sem morala to pogledat, pa čeprav sem potem jokala in si govorila: zakaj ne midva?.

SweetNovember, če ti ni do spolnosti, ga lahko na drugačen način zadovoljiš. Midva tudi nimava spolnih odnosov, zaradi mojih težav in ga na drugačen način zadovoljim, kadar želi.

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (28.6.2013 19:48:49)

Moj prvič sploh ni dojel da sem zares noseča. SIcer je bil vesel, ampak ni vedel kaj naj pričakuje, ni se "znal" pogovarjat o tem ali izražati čustev, taki zmeden je bil [sm=smiley36.gif] Ko pa ga je videl na morfologiji kako mu maha iz ekrana in ko je G rekla da je LULEK pa je bil v trenutku najsrečnejši ati na planetu [sm=smiley36.gif] Še tisti dan mu je šel cotike kupovat v H&M, to ne bom nikoli pozabla [sm=smiley36.gif]
Najpomembneje pa je to, da je čudovit ati od trenutka ko se je rodil. Nikoli mu ni bil problem karkoli naredit za malega, rihtal ga je od 1. dneva vse, previjal, čistil popka, kopal, kasneje hranil, bil je zraven pri vseh pomembnih trenutkih in tudi vsak datum za pediatra je vedel[sm=smiley36.gif] Da se o sprehodih ne pogovarjamo, vedno je bil ponosen kot pav in bog ne daj da bi jaz peljala voziček[sm=smiley36.gif] V glavnem najbolj pomembno je kakšni so atiji po porodu.
Zdaj se pa od začetka veseli, ker nekako ve kaj ga čaka in vsi smo že NORO nestrpni in v pričakovanju ponedeljka, ko imamo NS [sm=bravo.gif]

Aeio -> RE: Januar 2014 (29.6.2013 10:00:02)

Dobro jutro punce!

A se še katera od vas ponoči zbuja Pa najprej ne zaradi polnega mehurja, ampak zaradi smrkanja in kihanja? In potem kakšno uro ne zaspim, zjutraj pa kot zombi...

Še dobro, da so vikendi, da lahko malo podaljšam spanje.

Lep vikend vsem!

Blondinčica -> RE: Januar 2014 (29.6.2013 13:10:29)

OJ. po dolgem času se javljam, obupala sm že nad tem oknom, nevem zakaj mi tok nagaja in se mi ne odpre [sm=zmeden.gif]... za mano je NS, dr mi je napisala izvid u redu, vendar mi je priporočala vseeno še DHT, izvid dobim posejverjetnosti v ponedeljek... nestrpno že čakam kaj bo pa tam pisalo [sm=smiley13.gif]... drugače je pa dojenček u redu, vse tako kot mora bit [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] saj nekaj me potolaži tudi to da je moj zelo pozoren in skrben [sm=smiley1.gif] komaj pa čakam pondeljek, ki imam tudi že 2 pregled [sm=smiley1.gif] kaj veste dela vsakič UZ? upam da vidm tisto malo pikico, joj in te posnetki mislim da ni minute, da si ne bi vrtela teh filmčkov, nemorem si predstavljati da raste v meni tako lepo malo bitje [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

in kako drugaače preživljate? imate še kaj slabosti? HB jih nikoli nisem imela [sm=smiley1.gif]

LP

missy26 -> RE: Januar 2014 (30.6.2013 13:36:59)

AnaTek... jaz sem pri sinu uporabljala pralne plenice od prvega dne ko sva prišla domov, pa do vstopa v vrtec (ko je hodil v vrtec sem jih še vedno uporabljala doma). Uporabljala jih bom tudi pri tem otroku. Časovno mi je vzelo lih kako minutko ali še to ne več kot pri navadnih plenicah. Vsi mi pametujejo koliko več dela je s temi pralnimi pa niti poskusili niso-jaz ti lahko iz moje izkušnje povem da je čisto simpl. Najbolj pomembno mi je pa seveda da je veliko bolje za otroka-sploh za fantke. Jaz sem imela (in še imam) haipa daipa pleničke (ene avstralske) in sem bila z njimi zadovoljna.

tashq -> RE: Januar 2014 (30.6.2013 18:01:41)

živijo, se vam še jaz pridružim. [sm=nosecka.gif]
podatki: 25 let, 2. [sm=duda.gif] (3-letna punčka), Kranj, PDP (po mojem izračunu) 23. 1.

pred dvema tednoma sem imela pregled, kjer so samo ugotovili, da je vse uredu in mi dali datum za 1. pravi pregled: 9. 7. --->komaj čakam[sm=smiley1.gif] takrat bom verjetno imela malo spremenjen PDP.

na NS ne bom šla, ker se mi ne zdi potrebno. v 1. nosečnosti sem bila vsa navdušena, tudi zaskrbljena, če bo vse uredu. zdaj sem pa bolj na izi...[sm=smiley1.gif] če bi slučajno na NS odkrili povečano možnost za kakšne nepravilnosti, bi se samo sekirala, narediti pa itak ne moreš nič.

glede pralnih pleničk: pred porodom sem bila zelo navdušena nad njimi, v praksi pa potem ne več toliko. motilo me je to, ker so neverjetno hitro premočile urin (že po slabe pol ure). toliko pleničk pa tudi nisem imela, da bi lahko menjavala kot po tekočem traku. so mi pa zelo prav prišle, ko je imela tamala rdečo ritko. takrat sem uporabljala pralne pleničke (imela sem Racman in še tiste švedske) in je bila ritka v slabem dnevu tipi-topi (kot dojenčkova ritka[sm=smiley36.gif]).

ah, ja, slabosti... 24/7![sm=smiley13.gif]

se slišimo še v prihodnjih dneh in poročam 9. 7., kako je bilo na pregledu. [sm=smiley1.gif]

missy26 -> RE: Januar 2014 (30.6.2013 22:14:13)

po mojem je odvisno katere pleničke imaš-naše niso premočile. Imela sem 18 plenic, troje prekrivne hlačke in 4 plenice all in one če smo kam šli pa je bilo čez glavo dovolj + da bodo še za drugega otroka uporabne, vložek je bil pa nekaj malega čez 300€

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 7:35:46)

Eto dočakali smo juliiij, čez 8 ur gremo na nuhalno [sm=jezicek.gif] Ne morem dočakat [sm=jezicek.gif]

Mi bomo imeli kr te navadne plenice, pri Juretu sem kupovala Milerjeve, Hoferjeve in Lumpijeve in nikoli ni imel rdeče ritke. Zanimivo pa je, da je imel po Pamperskah kot novorojenček ful rdečo ritko. Smo jih dobili za darilo, ampak jih nismo do konca uporabili.

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 9:35:26)

Dobro jutro :)

tashq – dobrodošla.:) Jaz tudi tako razmišljam glede NS; zdaj v 1. nosečnosti bom šla na pregled, kasneje pa verjetno več ne.

Metuljčica87 – držim pesti za dober pregled :) in razumem tvojo neučakanost. Jaz mam NS v četrtek in sem že čist naspidirana, komaj čakam da vidim bebija, :)

dspela – prosila bi te, če vneseš moj PDP: 19.1.

Malo sem žalostna, ker imam tako poredko preglede pri ginekologinji – 1. sem mela 11. 6., 2. mam šele 1.8. Če ne bi šla ta teden na nuhalno bi zeloooo težko čakala na začetek avgusta.....

Aja, do zdaj nisem vedela PDP-ja, ker mi je ginekologinja, ko sem jo vprašala na 1. pregledu, rekla "nekje v sredini januarja"; včeraj sem pa bolj podrobno prebrala kaj piše na 1. slikici otročička, in sem spodaj našla datum 19.1.2014, prej sem samo slikico gledala :)

Midva sva včeraj povedala prvemu paru staršev, in sicer moževim, čeprav je prvotni načrt bil, da najprej mojim, to soboto pa še moja starša izvesta, in sestra, teta, babica tudi :) njegova sta bila vesela. :) Za njiju bo to že 3. vnuk/vnukica, za moja pa 1.:)

Še vprašanje glede NS: a mogoče katera ve, če se odločiš za NS brez CD-ja, ali vseeno dobiš kakšno slikico? Oz. če se odločiš za pregled s CD-jem – ali moraš CD imeti s sabo?

witch -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 10:07:08)

Jaaaa midva z otročkom sva pa vstopila v 12. teden [sm=bravo.gif]

To pa prav ni pošteno, da imate nekatere vsakih nekaj mesecev pregled. Pa bi moglo biti drugače koliko jaz vem.
Hvala bogu je moja ginekologinja pri tem zelo natančna in je pregled točno vsake 4 tedne. Tak da sem jaz imela prvi pregled v 7. tednu, drugega v 11., na tretjega sem pa naročena v 15. tednu. Pa na drugem pregledu bi se naj samo pogledalo če si ok zaprta, če ni izcedka in poslušal srček. No, meni je naredila en hiter uz [sm=bravo.gif] Sem res zadovoljna z njo. In zdaj ko sem naročena konec julija je na dopustu, jaz pa imam vseeno pregled pri tisti ki jo nadomešča.

Tudi jaz sem vesela tega julija [sm=bravo.gif] za vse vas, ki boste dočakale svoj prvi pregled. In mislim da kar vse čaka NS. Tudi jaz jo že nestrpno čakam in upam, da ne bo predolga do srede. Imam pa tudi jaz eno vprašanje. NS se dela preko trebuha ali je vaginalni uz? Da vem dragega pripraviti [sm=smiley36.gif]
Pri mojem zdravniku za NS je v ceni ali CD s slikami ali DVD posnetek. Midva sva se odločila da vzameva posnetek, za sličico, v fizični obliki, pa bom prosila, pa jo doplačam. S sabo bom vzela usb ključek, ampak mislim, da bom cd dobila tam.

Pralne pleničke, tudi jaz sem razmišljala o njih. Ampak se ne znam odločiti. Se še moram z dragim malo o tem pogovoriti. Skupaj se vseeno lažje odločila.

Jaz se pa super počutim, me pa zgaga peče za znoreti. Skoraj nemogoče je najti hrano, ki bi mi odgovarjala. In sem posledično spet v enem tednu od pregleda shujšala za pol kile. Tak da sem že 3 v minusu, od prvega pregleda. Hlače mi pa čisto nič več niso premajhne. Ta naš otrok je pa varčen [sm=smiley36.gif] kaj bi mati po nepotrebnem zapravljali [sm=smiley36.gif]

metuljčica lepo opravite danes na ns [sm=smiley1.gif]
ostale pa preživite čim lepši dan [sm=bravo.gif] jaz pa nazaj za knjige, popoldne pa na izpit. Tak da se priporočam za pesti, da končno naredim in se rešim [sm=smiley1.gif]

Andsan -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 10:31:05)

Zdravo,
jaz se pa danes javljam po dolgem času:-) prej sem imela izpite, tako da witch vem, kako ti je. Upam, da se danes rešiš tega in začneš uživati v nosečnosti.
Tudi jaz bom počasi vstopila v 12. teden, nekih posebnih znakov nimam, tudi apetit se mi zdi, da se počasi manjša, še dobro[sm=smiley1.gif]
Tudi jaz imam preglede na 4 tedne. Do sedaj sem imela že dva (7. in 11. teden). NS imam pa 11. julija (12. tednov). Komaj čakam. da vidim spet malo pikico, ki je pa vedno večja. Kot zanimivost naj povem, da je v začetku 11. tedna bil velik 33, 3 mm, od temena do trtice seveda (same trojke, še G se je zdelo zanimivo)[sm=smiley36.gif].
Meni je rekel G naj si na NS prinesem usb ključek. Aja, pa za partnerja je tudi rekel naj pride zraven. Se že oba zelo veseliva[sm=smiley36.gif].

Lep dan vam želim.

tashq -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 10:39:34)

živijo!

glede NS
: 3 leta nazaj sem bila pri dr. Strah. CD sem dobila tam, ga doplačala, na njem pa je bilo nekaj slikic in bitje srčka. dobila sem pa tudi, mislim, da 2 slikici.na eni tisti graf, krivulja bitja srčka. za USB ključek sem nekje slišala, da ga tam ne morejo uporabit.? pregled je preko trebuha, če pa je predebela trebušna stena, da se nič ne vidi, pa se naredi vaginalni UZ.

glede pregledov: "pravilno" naj bi bili pregledi vsake 4 tedne, verjetno pa zdaj čez poletje ne bo ravno tako, ker so dopusti.
vam napišem, kako sem imela jaz preglede v 1. nosečnosti:
ZM:18. 10.
PDP: 25.7.
"0. pregled:" G ugotovi, če je vse uredu (zunajmaternična nosečnost, srček bije, dvojčki...)
1. pregled: 6.1. (11./12. teden)--->dobiš materinsko knjižico in 1. daš kri, vodo, izmerijo težo in pritisk...
2. pregled: 10.2. (16/17)
3. pregled: 17. 3. (21/22)
4. pregled: 14.4. (26/27)
5. pregled: 12.5. (29/30)
6. pregled 2.6. (32/33)
7. pregled: 23.6 (35/36)
8. pregled: 7.7. (37/38)
9. pregled: 13. 7. (38/39)
potem pa G zaključi in hodiš samo še v porodnišnico na CTG in amnioskopijo. in čakaš na [sm=duda.gif][sm=bravo.gif].

tiste, ki vas je strah, da bo malo pregledov, vidite zdaj, da jih je kar veliko in to v samo zadnjih dveh tretjinah nosečnosti. jaz sem tudi 1. nosečnost komaj čakala na naslednji pregled, tako da vas, ki ste 1. noseče čisto razumem. [sm=smiley1.gif]

imam pa jaz eno vprašanje, če katera ve. na "0. pregledu" ni bilo moje G in mi je nadomestna že takoj rekla, da ona ne zna izračunat na UZ mašini PDP (je drugačna kot njena, tudi gumba za sprintat slikco ni takoj najdla). zato še vedno ne vem uradnega PDP (razen po mojem izračunu glede na ZM), izvem ga šele 9. 7. uglavnem dobila sem slikico, na kateri je pikec majhen[sm=smiley1.gif], spodaj pa napisano:
CRL 32,6mm 10w1d +/-6d 12.0 cm
torej, razumela sem, da je torej po velikosti moj[sm=duda.gif] star za 10. tednov in 1 dan, kaj pa pomeni CRL 32,6mm in na koncu še 12 cm?[sm=zmeden.gif]hvala, če mi katera zna pomagat.[sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 10:50:11)

še čestitke in pestke potalam:[sm=smiley36.gif]

metuljčica87:veliko sreče pa da boš čim lepše videla[sm=duda.gif]
witch:držim pesti![sm=smiley1.gif]
Andsan: upam, da si dobro opravila izpite![sm=smiley1.gif]

Andsan -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 10:52:23)

Prej sem vas pozabila nekaj vprašati. Prejšnji teden sem imela pregled pri G in so mi naredili preiskave krvi, vode, izmerili pritisk ... Zanima me, če je nujno, da si na tešče, ker jaz nisem bila. Bi lahko mogoče zaradi tega imela malce povišan sladkor?
Tashq ti si to že dala skozi, mi lahko poveš kako je s tem? A me bodo poklicali, če bo kaj narobe?

tashq -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 11:07:33)

Andsan: v prejšni nosečnosti nisem bila nikoli tešča in tudi ni bilo potrebno bit (kje si pa že videl lačno nosečnico?[sm=smiley36.gif]).
sedaj mi je pa sestra izrecno razložila, kako je s tem. bom probala dobesedno ponovit.[sm=smiley1.gif]
"sedaj so znižali kriterij za sladkor in je potrebno biti ob dajanju krvi in urina tešč. s sabo imejte kakšen prigrizek, da ga pojeste po dajanju krvi. tudi prejšni dan ne jesti nič sladkega, tudi sladkega sadja ne, npr. lubenica, breskev, da ne bo sladkor previsok."
drugače je pa pri nas praksa taka: greš najprej do sestre, ki ti da napotnice za laboratorijske preiskave, nato greš dat kri/urin, nato ješ[sm=smiley1.gif], nato greš nazaj v čakalnico čakat, da te sestra pokliče (čakaš, dokler se ne dobi rezultatov;ponavadi v slabi urii), nato greš do G. tako je v Kranju.
vidim pa in berem, da imajo nekje drugačno prakso, da ne izveš takoj rezultatov.?

witch -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 11:10:20)

Pri moji G te na prvi pregled narocijo zelo zgodaj zjutraj. Najprej naredi uz, potem gres na kri in vodo. Dobis pa tudi materinsko. Tak da ne vem, koliko na sladkor vpliva to da nisi na tesce.

Adsan upam, da si cim boljse uredila z izpiti. Joooj ta je moj zadnji. Tema za diplomo ze caka, tak da mocno upam, da danes naredim.

Aja da spet ne pozabim. Jaz sem ze dobila vabilo za uvod v materinsko solo. Naslednji teden ga imam. Pa se mi zdi nekam hitro, tudi ce je uvodno.

Anonimen -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 12:03:20)

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

imam pa jaz eno vprašanje, če katera ve. na "0. pregledu" ni bilo moje G in mi je nadomestna že takoj rekla, da ona ne zna izračunat na UZ mašini PDP (je drugačna kot njena, tudi gumba za sprintat slikco ni takoj najdla). zato še vedno ne vem uradnega PDP (razen po mojem izračunu glede na ZM), izvem ga šele 9. 7. uglavnem dobila sem slikico, na kateri je pikec majhen[sm=smiley1.gif], spodaj pa napisano:
CRL 32,6mm 10w1d +/-6d 12.0 cm
torej, razumela sem, da je torej po velikosti moj[sm=duda.gif] star za 10. tednov in 1 dan, kaj pa pomeni CRL 32,6mm in na koncu še 12 cm?[sm=zmeden.gif]hvala, če mi katera zna pomagat.[sm=smiley1.gif]

CRL je dolžina ploda od temena do trtice.
Za 12 cm pa ne vem, mogoče je to kakšna nastavitev na UZ, sigurno nič pomembnega, važen je CRL :) .

Night -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 14:52:12)

tashq, jaz nisem bila tešča, ko sem dala kri. Tudi za rezultate nič ne vem, naslednji pregled imam šele konec julija, pa mi bodo takrat povedali, kako kaže. Sicer nimam težav s povišanim sladkorjem, ampak tiste dni okoli prvega pregleda sem dobesedno živela od sadja, tako da bi znala imeti povišanega. Nihče pa mi ni rekel, da bi morala biti tešča, tudi v laboratoriju me niso vprašali. Po moje je to takrat, ko te testirajo za nosečniško sladkorno, če je potreba.

Mene pa zadnje dni hormoni dajejo na polno. Sem utrujena, totalno brez volje do življenja, cmeram za vsako figo, skoz se jezim na mojega in sama sebi grem tako na živce, da se ne bom mogla več dolgo prenašat [sm=smiley36.gif] Še dobro, da je moj tak flegmatik in me jemlje z rezervo. Ta vikend sva kupovala pohištvo in sem vrgla uč še na otroško opremo, ampak me je moj hitro odvlekel stran, češ da za to še ni čas. Kot da ne more človek samo gledat [sm=smiley36.gif]

Pred parimi dnevi sem začutila eno tako bunko nad sramno kostjo, že zjutraj, ko še ležim v postelji. A je možno, da je to maternica, ki raste?

missy26 -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 15:12:44)

Night: Iz moje izkušnje ti povem da se trebušček najprej izboči nad popkom oz. v predelu popka-vsaj meni se je v prvo in zdaj v drugo imam tudi že malo izbočeno in trdo tam

Jaz pa sem morala biti v 1. nosečnosti pred vsakim dajanjem krvi tešč-tako mi je bilo naročeno-sem imela pa vedno dopoldan pregled in to zgodaj in ni bilo panike glede lakote. Sem pa že navajena tega letanja v laboratorije ker imam non stop slabo kri in moram vseskozi kontrolirat hemoglobin
Končno bom tudi jaz imela jutri prvi pregled v 11. tednu. Sem že zdaj kar mal živčna [sm=smiley36.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 16:45:31)

Night: izgleda, da imajo povsod drugačno prakso.jaz sem samo povedala, kako je meni sestra naročila. mislila sem tudi, da ti pri 1. pregledu pogledajo za sladkor. ali pač? zanimivo mi je tudi to, da šele pri naslednjem pregledu (čez 4 tedne)izveš svoje izvide..[sm=zmeden.gif] si že dobila materinsko knjižico? in imaš noter vpisan ta zadnji pregled? UZ, pritisk, teža, PDP?

missy26:jaz sem tudi že celo večnost slabokrvna.med 1. nosečnostjo sem vedno dobivala dodatke. mislim, da 3 različne, ker mi nič ni prijelo.[sm=zmeden.gif]na koncu mi je dala še ene plačljive;verjetno je mislila, da stran mečem železo.[sm=jezicek.gif]pa ga nisem!

Anonimen:hvala za odgovor.[sm=smiley1.gif]

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 18:29:02)

Eto NS končno dočakali, vse je tako kot mora biti. Vsi deli telesa/organi so na svojem mestu, velik je 6.33 cm, tveganje za DS je pa 1:15277[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Dobimo pa po vsej verjetnosti še enega fantka [sm=9nebesa.gif]

Pa hvala vsem za lepe želje [sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (1.7.2013 20:14:38)

čestitke za (verjetno) bodočega fantka![sm=bravo.gif] pa še ene čestitke za odlične procente.[sm=smiley1.gif]

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (2.7.2013 9:49:24)

metuljčica, čestittke [sm=bravo.gif]

jaz pa odštevam do četrtka ob 15. 30 :)

marusap -> RE: Januar 2014 (2.7.2013 13:51:43)

Night: ko te prvič pošljejo v laboratorij, ti pogledajo tudi kri. Je pa odvisno od tega kaj si jedla. Če si jedla za zajtrk bel kruh in marmelado, ti bo sigurno pokazalo. Če si jedla navadni jogurt in ovsene kosmiče, bo tudi sladkor ok. Naj bi pa bil tešč ko daješ kri. Naslednič sladkor preverjajo s testom glukoze. Za izvide je pa vedno treba poklicat in ne čakaj do naslednjega pregleda. Tako so naročili meni.

Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>