ribica1203
|
Berem vaš forum. Pred dvema letoma sem imela podobne težave kot ve. Danes pa imam 4-mesečnega sinčka. Vem, da je to hudo zato sem se odločila. da vam podam svojo izkušnjo. Mogoče kateri pride prav. Imela pa sem težave s hormoni ter posledično menstruacijami. Po jemanju KT se je moj ciklzs čisto zrušil. Neredne menstruacije, ki so bile pred jemanjem KT točne do ure, rjav izcedek pred menstruacijami, ki je trajal več dni. Menstruacije so bile enkrat na 20 dni, drugič na 40. Katastrofa Stara sem bila 39 let. Ginekologinja je dala na pregled moje hormone. FSH je bil visok 25,5. Mislim, da nad 15 niti ne delajo več umetnih oploditev. Brez dodatnih preiskav je bila nekako postavljena diagnoza predmenopavza. Zdravnica mi je sicer rekla, da me bo spravila v postopke umetne oploditve kljub visokemu FSH-ju. Zadevo sem vzela v svoje roke. Začela sem piti maco. Redno vsako jutro. Prav dobra mi je postala, ker sem videla kako se stanje izboljšuje. 10.05 2011 je bil fsh 25,5, 02.07 istega leta pa je že padel na 12. Nisem mogla verjet. Ginekologinja v Leonišču mi je rekla, da se fsh-ja ne da znižati. Cikli se kljub padcu fsh-ja še niso uredili. Zato sem začela hodit sem h homeopatu. Cikli so se začeli uravnavati. Sicer niso bili še čisto točni dan ali dva preje ali kasneje. Rjavega izcedka se še nisem znebila. Spet sem bila žalostna, ker naj bi bili po mnenju zdravnice rjavi predmenstruacijski izcedki znak popuščanja jajčnikov. Vseeno sem se razveselila in delala naprej. Novembra sem namreč dala že tretjič preveriti hormon fsh, ki pa je bil nenkrat idealen in sicer 8. Vedela sem, da sem na pravi poti. Samoplačniško sem dala preveriti hormon progesteron, ki je bil precej nizek. Zato sem kupila progesteronsko remo. Začela sem v center kitajske medicine. Naredili so mi tri terapije z iglami, zraven pa sem pila še zeliščne tabletke. Vmes sem zamenjala ginekologa, ker še nisem hotela v postopke. Zdravljenje pa pri mojih letih ni prišlo več v poštev. Ta drugi gin. je lani 12.03. začel spremljati moje folikle in sicer po menstruaciji. Rekel je, da si čisto premajhni, da bi lahko zanosila. Predpisal mi je neke tablete za spodbujanje ovulacij. Mislim, da Klomifem. Napisal mi je tudi napotnico za prvi pregled pred postopki ter seveda za spermiogram. Še danes imam vse te papirje v avtu. Soočil me je tudi z resnico, ki je bila njegova:˝˝Gospa takole vam povem, takoj bo treba v akcijo, da čimpreje dobimo celice pa še to vprašanje kaj bomo dobili. Nekako 30 % možnosti imate za zanositev po umetni oploditvi, seveda, če je s partnerjem vse ok˝ To sem slišala že drugič. Zato to ni bil prevelik šok zame. Sprijaznila sem se s tem. Lani sredi maja sen teden dni pred men. opazila res čisto rahlo krvavitev. Mislila sem si, da me spet prehiteva ter, da vse kar sem vložila v zdravljenje ni nič pomagalo. 23.05 bi morala dobiti men. Ni je bilo. Prav tako ne naslednje dni. So mi rekli naj naredim test nosečnosti. Niti pomislila nisem, da bi lahko bila noseča. Ker sem imela junija slikanje zoba sem se vseeno odločila, da naredim test, ker men. še ni blo. 08.06 sem naredila test, ki je prikazal velik plus. Čist sem bila iz sebe. Skoraj bi me kap od vseh čustev, presenečenja. Tak šok sem doživela. Nosečnost je bila konec meseca junija potrjena tudi s strani ginekologa. Marca lani pa sem dopolnila že 40 let. Tako, da punce ne vrzite puške v koruzo. Mogoče vam bo kaj od zgoraj napisanega prišlo prav. Ne vem kaj je meni pomagalo. Mogoče so se hormoni sami uredili. Lahko je pomagala vsa alternativa, ki sem jo uporabila. Nosečnost je potekla brez zapletov. Imamo prekrasnega zdravega fantka, ki se je rodil letos 25.01. Vsekakor vam priporočam pitje Mace tudi partnerjem. Če vam je okus preveč zanič, obstajajo tudi kapsule. Čeprav je bolje, da se pijE Z VODO. Držim pesti za vse. Čim manj se obremenjujte z vsem. Prihaja poletje sprostite se. Zdravniki veliko vedo. Toda narava dela po svoje.
|