Anonimen
|
Čao babuške, Vidim, da smo že vse nestrpne . Jaz sem bila že prepričana, da bom v par dnevih rodila, saj sem po tistem jesenskem sprehodu imela ful pogoste krče tako ponoči kot podnevi in skoraj ves čas trd trebuh. Toda ni pa me bolelo, tako da nisem zganjala panike. To noč se je vse skupaj umirilo in sem spala kot , tako da je očitno bil lažni začetek poroda in bo treba še malo čakati. Ali pa nas bo polna luna ta vikend vse po vrsti predčasno nagnala v porodnišnico, jaz ne bi imela nič proti . Mislim, da se krčev nisem ustrašila predvsem zato, ker je Lili enako živahna in ja, tudi ona veliko kolca, ravno takrat, ko se uležem, da bi si malo odpočila, tako da potem ne morem niti zaspati, ti mala nagajivka . spanje - Jaz se zjutraj ob 6.30 vstajam, da zrihtam večjo in skupaj pojemo zajtrk, ko pa jo oči odpelje v vrtec, pa seveda hop nazaj v posteljo in tudi jaz vstajam okrog 10.30 . Prejšnje mesece sem kar ostala pokonci, toda sedaj, ko so noči kar švoh, pa si brez slabe vesti privoščim dopoldansko spanje. Nimaš kaj, sedaj si moramo nabrati rezervo, saj potem nekaj mesecev ne bo priložnosti za pravi spanec . marelcaspelca - Super za akupunkturo, sama sem tudi o njej razmišljala, pa sem jo nekako zamudila ob vseh drugih pripravah . Sem pa že od večih punc slišala, da baje zelo pomaga in je potem porod veliko lažji . Jaz računam na mojo dulo-shiatsu maserko, me je enkrat v nosečnosti zmasirala (sploh ni kot masaža, ampak kot bi izjemno nežno premikala dele telesa) in sem bila po 5 mintah mehka kot gumica. Upam, da bo isti efekt sprostitve tudi pri porodu, bo Lili kar sama skočila ven . Glede lulanja med akcijo pa jaz predvidevam, da če si sredi iztisa in te lulat, se pač zraven še polulaš, nimaš kaj. Isto je s kakanjem. To upam, da osebje razume, saj takrat pa se ne moreš ravno zadrževati . Če ne naletiš na kakšno nesramno babico, ki zna spustiti kakšen žaljiv komentar, lahko s tem celo zaustavi porod. Tako da mislim, da se je treba požvižgati na vse skupaj in se predati porodni energiji, če pa koga ti naravni izločki motijo, pa naj si jih potisne nekam . odpiranje - Kolikor se spomnim iz prvega poroda, sem bila že teden dni pred porodom 2 cm odprta (G je rekla, da se učbeniško medim) in nič čutila, tudi ko sem se med porodom odpirala, ni bilo nekega posebnega občutka, da bi lahko rekla "Čutim, da sem odprta". Toda imam pa sedaj, ko imam te lažne popadke, ful občutek, da se že odpiram, saj me nekako špika tam spodaj (poleg rahlih bolečin v križu in kot da menstrualnih krčev), bomo videli v ponedeljek, ko imam pregled. Najbrž mi bo rekla, da sem čisto zaprta in je to vse moja domišljija, ki bi rada že rodila . Sicer pa zadnji teden spodaj čutim tak pritisk, predvsem ko hodim, da semi zdi, da mi bo Lili kar ven pokukala . Danijeladejan - Uf ti CTG-ji , mi je že toliko žensk povedalo, kako so jih napsihirali z njimi, ker ni bilo slišati pravega utripa. Včasih jih sploh ni bilo, so s stetoskopom preverili, da srček bije, ženske so bile pozorne na gibe in je bilo to to. Sedaj pa te ravno na koncu, ko smo že itak vse malo znervirane od pričakovanja, še prestrašijo, da z otrokom ni vse ok. Super, da je vse v redu in da pikica pridno raste . sindrom gnezdenja - Mene je tudi te dni zagrabil, sem si kar rekla, da pa moram najprej vse pospravit, šele potem gremo lahko rodit . Sem hodila po bajti s krči in se prepričevala, da to pa še moram urediti . Sicer že kakšen dober mesec gledam umazana okna, pa kuhinjo bi bilo treba sčistit elemente, pa oken nekako ne upam, kuhinje pa se mi ne da lotit, bo očitno morala počakati do spomladi . mala zirafa - Jaz imam še vedno na pol poletno in na pol zimsko garderobo, ker mi sedaj itak nič več ni prav in hodim vse dni v treh opravah, ki jih še spravim nase . Za te zadnje dni se mi pa res ne splača ničesar kupovati, tako da se bom omare očitno lotila, ko pridem iz porodnišnice, ko bom preverjala, kaj lahko spravim nase . Joj, priznam, komaj čakam, da ne bom več imela trebuha, tako kot je bilo lepo, mi sedaj vedno bolj moti in že pomalem sanjarim o postavi brez trebuha . Sedaj pa tudi jaz laufam na en sprehod na sonček , da se malo razmigam, saj to poležavanje nikamor ne vodi. Še posebno, če bi rada čim prej rodila, moram čim več hodit in hodit. Lep petek in me daje firbec, kaj bo prinesla polna luna ta vikend , NenaLena
|