Anonimen
|
Čao babuške, Kako vas je lepo brat, me kar pomirite . Pri nas je bilo dve noči akcija, toda popadki so bili zelo nežni in so izzveneli, tako da so bili lažni alarmi. Z možem sva že bila pokonci, vse spakirano, včeraj zvečer pa sva se že skoraj odpravila v porodnišnico, toda me je dr. Macunova po telefonu zelo pomirila in potrdla v mojih mislih, da dokler popadki res niso močni in redni, nima smisla nikamor hodit. Gre za to, da sem se sedaj dve noči konkretno odpirala, kar sem pa zanimivo čutila kot vzburjenost . Zbudila sem z rahlimi popadki in bolečinami kot pri menstruaciji, pa v križu, nožnico sem imela čisto nabreklo in čutila, kako se mi vse širi, vse to pa me ni bolelo, ampak mi je celo ugajalo. Ko sem vstala, pa sem čutila, kot da imam glavo od Lili že čisto spodaj in bo treba že pritiskati. Svašta . V glavnem jaz se očitno postopno odpiram, kar je baje dober znak, da se telo pripravlja, porod pa je lahko danes ali še vedno čez 14 dni ali celo kasneje. Prvič se mi to niti pod razno ni dogajalo, zato sem sedaj kar malo spaničarila v smislu Joj, gremo rodit. Ta noč je bila popolnoma mirna, tako da očitno še nismo tam, pač bolj sem odprta, kar je konec koncev super, bom pri porodu prišla samo potisnit in bo . Sem pa tudi jaz te dni zelo utrujena in se mi prav nič ne da . Hodim itak že težko, saj mi otrdeva trebuh, pa Lili mi ful pritiska spodaj, da se mi včasih zdi, da hodim in sedim na njeni glavi . reza1 - Njami, kakšen višek peciva lahko pošlješ k nam . Jaz sem tako cotasta, da se mi še kosila samo zase na da skuhat in počakam, da pride mož iz službe in nekaj skupaj spacava . november2010 - Če se ne spomniš, potem že ni bilo hudo . Je pa pri iztisu baje res dobro poslušati babico, ki ti pove, kdaj pritiskati in kdaj počakati, da ti lahko varuje presredek. spela10 - Samo 20 minut? To pa je bilo hitro . Jaz bi tudi teh tvojih 20 minut . V prvi porodni dobi je gibanje res ključno, toda glede na to, da bom jaz rodila v Jesenicah, kjer podpirajo naravni porod, vem da me ne bodo silili ležati, če se bom želela gibati. In čep se ti je že odluščil? . Kako pa je to izgledalo? Ker jaz sem imela eno majhno sluzasto in rahlo krvavo kepico, ampak je bila zares majhna, kot recimo za četrt grahovega zrna. Prvič pa mi je voda odtekla brez, da bi sploh kdaj opazila čep . Danijeladejan - Jaz imam zadnji teden vsake toliko težavo, da mi hoče cela noga otrpnit, ker mi pritiska na en živec in potem se tako dolgo prestavljam iz enega boka na drug ter masiram kite pri boku, da se nekako umiri. Sedaj je otroček zares že zelo nizko in pritiska na vse te živce, tako da je očitno to normalno. Vsi ti neprijetni in čudni občutki tam spodaj . Da ne govorim o tem, kako mi včasih brcne v mehur, se mi zdi, da mi ga je prav zagrabila in stisnila . Pa super, da boš babico videla že pred porodom, to je odlično , saj je tako veliko lažje navezati zaupen odnos med porodom. Tako bi moralo biti pri vseh porodnicah, ne pa da šele pri porodu prvič srečaš žensko, ki te spremlja v tako intimnem in pomembnem dogodku. *zvezdica zaspanka* - Mogoče pa se tvoja trojka uresniči . Moj prvi "napovedan" datum 23. oktober je že mimo, tako da mi ostaneta samo še 28. in 30., da vidimo, koliko sem čarovnice . Porodne zgodbe v prvem delu knjige Modrost rojevanja pa so zelo prijetne, mene so zelo pomirile, saj so med sabo zelo različne in je v vsaki nekaj, s čemer se mogoče lahko identificiraš. Tako da jih toplo priporočam . Od Wagnerja pa sem jaz prebrala že pred prejšnjo nosečnostjo in že takrat napisala porodni načrt, tokrat sem ga pa samo priredila glede na prejšnji CR. Zame je porodni načrt (jaz sem ga poimenovala Moje želje glede poroda Lili Hane) zelo pomemben, da mi med porodom in po njem ne bo treba vklapljati možganov, in bodo že vnaprej vedeli, kaj si želim: od tega, da ne želim umetnih popadkov in protibolečinskih sredstev, da prosim babico, da mi varuje presredek in da mi Lili z verniksom vred položijo na moje prsi, da s pregledom počakajo tudi kakšno uro, da jo najprej podojim, do tega, da bi želela, da jo ujame mož. Vsekakor pa gre samo za želje in se seveda zavedam, da jih bo treba sproti prilagajati okoliščinam poroda, kar sem v porodni načrt tudi zapisala. Sicer so mi ga v porodnišnici že pregledali in mi je G rekla, da so vse želje uresničljive, vsi skupaj pa se bomo prilagajali poteku poroda. Če želiš, ti lahko moj porodni načrt pošljem na ZS, če te zanima . tintin - Hvala za info glede iztisa, si me zelo pomirila , saj me je na prejšnjem pregledu babica (ko mi je delala CTG) malo prestrašila, češ da je občutek kot da bom eksplodirala in da me hemeroidi ne bodo boleli zato, ker te takrat itak vse tam spodaj zeloooo boli. In to reče ženski, ki je tik pred porodom . Upam, da pri mojem porodu ne bo te babice, toda na srečo bo ob meni tudi dr. Macunova ali ena druga ginekologinja (zaradi vaginalnega poroda po CR), ki obe bolj sproščeno gledata na porod in ga ne povezujeta nujno z grozno bolečino. Očitno je to še ena babica stare šole, saj je sama rekla, da so babice rabile kar nekaj časa, da so sprejele smernice naravnega poroda, ki jih jeseniška porodnišnica zelo podpira. A tudi tebi trebuh otrdeva? Meni se zdi, da imam trdega ves čas, ko sem pokonci, in da se mi sprosti samo, ko ležim na boku. Zato nočem pretiravati s sprehodi, toda samo ležati pa se mi tudi ne zdi ok, saj se mi zdi, da kar okamenim po nekaj časa ležanja. Tako hodim po hiši kot mesečnica in ne vem, kam naj se dam, saj mi sedenje ne paše, ležanje tudi ne, ko hodim imam trd trebuh ... sama sebi sem v napoto . Glede časa poroda pa bi tudi jaz bila najbolj vesela, da bi mož zjutraj hčerko odpeljal v vrtec, čez kakšno uro pa bi se midva odpravila v porodnišnico, v kakšni uri ali dveh bi rodila, tako da bi potem lahko še mož šel po hčerko in bi že skupaj prišla k meni na obisk . Tega seveda nisem pisala v porodni načrt , bi pa to bil idealen scenarij, saj imava tudi midva težave z varstvom in bova morala poklicati in plačati varuško v primeru, da bo ponoči ali popoldne. Upam, da se najnini načrti uresničijo . Spet roman . Naj bodo zadnji nosečniški dnevi čim bolj brez težav, noči čim lažje in porodi čim lepši , NenaLena
|